Το Android P θα είναι διαθέσιμο επίσημα το τρίτο τρίμηνο του 2018 και μέχρι σήμερα δε γνωρίζαμε την επίσημη ονομασία του. Φαίνεται όμως πως εργαζόμενος της Huawei στην Πολωνία, αποκάλυψε το όνομα της νέας έκδοσης του Android P κατά τη διάρκεια ενός Live Chat.
Πελάτης της Huawei και πιο συγκεκριμένα του Huawei P9 Lite (2017) είχε συνομιλία σε Live Chat με εκρόσωπο της εταιρείας σχετικά με το αν η συσκευή του θα αναβαθμιστεί σε Android Oreo. Ο εκπρόσωπος της Huawei τον ενημέρωσε ότι από εδώ και πέρα η συσκευή του θα λαμβάνει μόνο αναβαθμίσεις ασφαλείας.
Στη συνέχεια ο κάτοχος του P9 Lite (2017) ρώτησε σχετικά με το αν θα λάβει αναβάθμιση σε Android 9.0 για να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες για να έχει την επικείμενη αναβάθμιση στη συσκευή του. Σε εκείνο το σημείο ο εκπρόσωπος της Huawei απαντά πως η Google δεν αποκαλύπτει το παραμικρό και όποιες αναβαθμίσεις γίνουν θα κυκλοφορήσουν με τη διάθεση του Android Pistachio.
Η ονομασία “Pistachio” δεν είναι κάτι που εμφανίζεται πρώτη φορά μιας και το Bloomberg είχε αποκαλύψει το Φεβρουάριο ότι developers έκαναν αναφορά στο νέο λειτουργικό σύστημα σαν “Android Pistachio Ice Cream”, ενώ δεν είναι γνωστό το αν ο εκπρόσωπος της Huawei στηρίχτηκε σε αυτό για να αναφέρει το Android Pistachio.
θα μπορουσαν να το ελεγαν … Android Pastichio
lneam Σωστός! 🤣
Δεν θα πάρει Οreo το P9 lite 2017;
θα μπορουσαν να το ελεγαν … Android Pastichio
Αααααχαχχαχαχαχχααχαχαα
To p9 lite 17 έχει πάρει εδώ κ βδομάδες ορεο?
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Google και συγκεκριμένα το Android κάθε χρόνο βγάζει και ξανά βγάζει νέες εκδόσεις! Θα μου πεις τώρα η Apple και το iOS γιατί να βγάζει; Τι σχέση έχουν όμως ανάμεσά τους; Η Google βγάζει κάθε χρονιά Android αλφαβητικά και καταλήγει σε Smartphone της χρονιάς (και άμα). Βέβαια τα Android Smartphone μιας χρονιάς είναι διπλάσια από τα iPhone της ίδιας χρονιάς. Γι’ αυτό θα έπρεπε να κρατάνε μια έκδοση του λειτουργικού (Android) τουλάχιστον για 2 χρόνια. Η κάθε εταιρία θα έπρεπε από εκεί και πέρα να δίνει δικές της αναβαθμίσεις στις συσκευές της. Αντιθέτως, η Apple ξεπερνάει το 50% της κάλυψης στις συσκευές της. Είναι σαφώς πιο εύκολο για μια κλειστή εταιρία αλλά το Android δεν είναι iOS και η Google δεν είναι Apple. Το Android θα έπρεπε να στοχεύει στην σταθερότητα και όχι τόσο στις ”καινοτομίες” του λειτουργικού! Γι’ αυτές (τις καινοτομίες) θα έπρεπε να εργάζονται αποκλειστικά οι εταιρίες. Τέλος, τα λειτουργικά των Android Smartphone θα πρέπει να αποτελούν την κυρίως βάση πάνω στην οποία οι εταιρίες θα στηρίξουν τα δικά τους λειτουργικά ώστε να κάνουν σταθερό το ψηφιακό τους περιβάλλον!