Software

Android: Εδραιώνει την κυριαρχία του στο 88% της παγκόσμιας αγοράς

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Strategy Analytics, για το τρίτο τρίμηνο του 2016 το Android κατάφερε να πάρει ποσοστό 88% της παγκόσμιας αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι κατάφερε να ανέβει από το 84.1% που ήταν την ίδια περίοδο πέρσι.

Παράλληλα, το iOS της Apple έχασε μερίδιο αγοράς. Από το 13.6% που είχε το τρίτο τρίμηνο του 2015, έπεσε φέτος στο 12.1%. Όσον αφορά στις αποστολές smartphones, τα Android σημείωσαν αύξηση 10.3%, ενώ οι αποστολές iPhones συρρικνώθηκαν κατά 5.2%.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Strategy Analytics, Neil Mawston, σχολίασε ότι το κέρδος του Android ήρθε σε βάρος κάθε άλλης πλατφόρμας. “Το iOS της Apple έχασε έδαφος και έπεσε στο 12% στο τρίτο τρίμηνο του 2016, εξαιτίας της μη ικανοποιητικής απόδοσης σε Κίνα και Αφρική”, σχολίασε ο ίδιος.

“Τα BlackBerry και Windows Phone έχουν εξαφανιστεί λόγω της αλλαγής στρατηγικής. Στο Tizen και άλλες αναδυόμενες πλατφόρμες φταίει η περιορισμένη γκάμα προϊόντων και η χαμηλή υποστήριξη από τους developers”.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 3 Νοεμβρίου 2016 9:38

Σχόλια

  • Εε λογικό είναι να έχει το Android 88% της παγκόσμιας αγοράς αφού αφού 9 στους 10 έχει Android!!!!

  • λογικό,αφού για την μάζα υπάρχει μόνο android...το ios είναι αποκλειστικά για ισχυρά πορτοφόλια!!! και τα windows δεν περπατάνε.
    αν υπήρχαν συσκευές με ios των 80-100-1500-250-300-400 και όχι αποκλειστικά της apple,δεν θα μοιραζόταν αλλιώς η πίτα?

  • «Το iOS της Apple έχασε έδαφος και έπεσε στο 12% στο τρίτο τρίμηνο του 2016, εξαιτίας της μη ικανοποιητικής απόδοσης σε Κίνα και Αφρική»

    Νομίζω αυτό τα λέει όλα...
    Όταν πωλούνται σωρηδον συσκευες με android κατω απο 50$...ενω για ios χρειαζονται πανω απο 200$ ειναι προφανης η διαφορα...

  • Οντως ο πιτσαδοροι , οι γκαρσονες και οι κομμωτριες που βλεπω νς κυκλοφορουν με iphone ειναι πολυ γερα πορτοφολια! Ενω οι γιατροι , μηχανικοι και αρχιτεκτονες που εχουν samsung δεν εχουν να φανε.

  • John.. Σιγά ρε μεγάλε που παίρνουν τα samsung οι επιστήμονες!!
    Τι άλλο θα διαβάσουμε ήθελα να ήξερα

  • Η πλάκα είναι, όταν η apple θέλει να δείξει οτι το καινούριο ios έχει μπέι σε Χ συσκευές, βγαίνουν άρθρα επαινετικά. Μετά έχουμε τα μπράβο κλπ των ios users το support κλπ. Λογικό άλλωστε όταν οι συσκευές και το λειτουργικό είναι δικό σου.
    Όταν όμως φαίνεται η μειωμένη ανταπόκριση του ios (γιατί άραγε;) αρχίζουν μετά...ε, ναι, και η κουτσή Μαρία έχει ios και τα androids είναι φθηνά κ.ο.κ...και ερωτώ.
    1-Ποιός σας έδειξε με στοιχεία οτι οι περισσότερες συσκευές είναι κάτω του 50ευρού;
    2-Mε τέτοιες αγκυλώσεις αλλά και το πόσο κλειστό είναι το ios το βρίσκω φυσιολογικό.

    Άς αλλάξει πολιτική οικονομική αλλά και λειτουργική η apple και άς πάρει το μερίδιο της.
    Αφού δεν θέλει αυτή θα την δικαιολογήσω εγώ π.χ;
    Δείτε τι ανοησίες έκανε στο MacBook και πείτε μου άν αδίκως δεν χάνει πωλήσεις.
    Αφαίρεσει card reader; ΕΛΕΟΣ...όλοι σας φταίνε εκτός απο την ίδια την apple επειδή δεν ακολουθούμε το άρμεγμα και τις φθηνές δικαιολογίες της.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.