Τρίτη
15/03/2016

Android N: Η Google προσθέτει feature με πληροφορίες έκτακτης ανάγκης

Την περασμένη εβδομάδα η Google έκανε την έκπληξη κυκλοφορώντας το Developer Preview για το Android N, το οποίο κανονικά θα περιμέναμε να ανακοινωθεί τον Μάιο στο Google I/O. Η Google θα έχει περισσότερο χρόνο για να ακούσει το feedback των developers και να κάνει αλλαγές.

Από την άλλη εμείς έχουμε τη δυνατότητα να μαθαίνουμε κάποια από τα χαρακτηριστικά που θα φέρει η Google στη νέα έκδοση του OS. Κάποια από αυτά έγιναν γνωστά κατά την ανακοίνωση του Android N Developer Preview και κάποια αποκαλύπτονται με τον καιρό.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που θα φέρει το Android N, είναι η νέα “emergency information screen” (οθόνη με πληροφορίες έκτακτης ανάγκης). Μπορείς να αποθηκεύσεις ζωτικής σημασίας προσωπικές πληροφορίες, οι οποίες θα είναι προσβάσιμες στον καθένα που παίρνει το κινητό σου στα χέρια του, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Με το Android N, η Google επιτρέπει στον χρήστη να εισάγει προσωπικές πληροφορίες όπως όνομα, διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης αλλά και ιατρικές πληροφορίες όπως ομάδα αίματος, αλλεργίες, αν είναι δωρητής οργάνων ή ότι άλλο σχετίζεται με την υγεία του. Μπορείς για παράδειγμα να συμπληρώσεις την φαρμακευτική αγωγή που παίρνεις τη συγκεκριμένη περίοδο. Οι πληροφορίες αυτές θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμες σε περίπτωση που ο χρήστης πάθει κάτι και πρέπει να μεταβεί στο νοσοκομείο αλλά δεν είναι σε κατάσταση να μιλήσει.

Οι πληροφορίες αυτές είναι προσβάσιμες από το “Emergency button” που εμφανίζεται στην οθόνη κλειδώματος και είναι προσβάσιμες ασχέτως αν το κινητό είναι κλειδωμένο ή όχι.

Προς το παρόν το Android N είναι σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης και μέχρι την τελική κυκλοφορία του, το feature μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό.

android-n-01-570

android-n-02-570

Πηγή

Μάθε για: , ,

Συντάκτης: .

5 Σχόλια

 1. Ο/Η λεοντιος λέει:

  γατάκια στην Google η Ελληνική κυβέρνηση σας πρόλαβε με τις ηλεκτρονικές ταυτότητες που θα έχουν και το ιατρικό μας ιστορικό
  γατάκια

 2. Ο/Η panosz75 λέει:

  @λεοντιος:
  Και η ελληνική κυβέρνηση και η Google, το ίδιο αφεντικό έχουν. Γι’ αυτό προωθούν και οι δύο το ηλεκτρονικό φακέλωμα με τόση μανία.

 3. Ο/Η Thanos λέει:

  Ψεκασμένοι detected…

 4. Ο/Η Paraksenos λέει:

  Άλλος έχει το όνομα και άλλος την χάρη μου φαίνεται!
  Δεν είναι αναγκαστικό να τα βάλεις αυτά τα στοιχεία ρε παιδιά όμως σκεφτείτε πόσο θα βοηθήσει κάποιον με σοβαρό πρόβλημα υγείας..

  Δεν θα του βάλουν ούτε τσιπάκι στο χέρι ούτε bar-code στο μέτωπο!

 5. Ο/Η KostasB λέει:

  Πολλές και σημαντικές πληροφορίες για να είναι ορατές στον οποιονδήποτε…

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.