Android Q: Νέο χαρακτηριστικό διατηρεί ανοιχτή την οθόνη όταν κοιτάμε τη συσκευή

Android Q, Android Q: Νέο χαρακτηριστικό διατηρεί ανοιχτή την οθόνη όταν κοιτάμε τη συσκευή

Η Google εδώ και μερικούς μήνες δουλεύει πάνω στο Android Q και έχει ήδη κυκλοφορήσει ήδη τέσσερις beta εκδόσεις. Κάθε έκδοση φέρνει νέα χαρακτηριστικά τα οποία δοκιμάζουν οι χρήστες και δίνουν feedback στην εταιρεία, η οποία πραγματοποιεί διορθώσεις και βελτιώσεις.

Στην τρίτη beta του Android Q η Google πρόσθεσε ένα χαρακτηριστικό με όνομα “Adaptive Sleep”, και με την Beta 4 βελτίωσε αρκετά τη λειτουργία και τη μετονόμασε σε “Screen Attention”.

To XDA-Developers ανακάλυψε πρώτο το νέο χαρακτηριστικό μέσω γραμμών κώδικα. Το Screen Attention κρατάει αναμμένη την οθόνη όσο εμείς κοιτάμε τη συσκευή. Οπότε αν για παράδειγμα διαβάζουμε ένα μεγάλο κείμενο, η οθόνη θα μένει αναμμένη χωρίς να μειώνεται ο φωτισμός της ή να σβήνει.

Οι γραμμές κώδικα εξηγούν ότι για να λειτουργήσει το χαρακτηριστικό χρησιμοποιεί την κάμερα της συσκευής. Ωστόσο, τα δεδομένα που καταγράφει η κάμερα ούτε αποθηκεύονται στη συσκευή, ούτε στέλνονται στη Google.

Επιπλέον, ο κώδικας αποκαλύπτει ότι αυτό το νέο χαρακτηριστικό θα βρίσκεται στις ρυθμίσεις οθόνης της συσκευής, κάτω από τη διαδρομή Settings > Display > Screen Attention, και θα εμφανίζει την παρακάτω εικόνα.

Android Q, Android Q: Νέο χαρακτηριστικό διατηρεί ανοιχτή την οθόνη όταν κοιτάμε τη συσκευή

Όταν η Google ρωτήθηκε στη διάρκεια της προηγούμενης beta για το χαρακτηριστικό Adaptive Sleep, η εταιρεία απάντησε ότι είναι απλά placeholder για τους OEM. Ωστόσο, το στιλ του animation είναι ιδιαίτερα παρόμοιο με αυτό των Google Pixels κάτι που σημαίνει ότι μελλοντικά η εταιρεία ίσως να κυκλοφορήσει το χαρακτηριστικό τουλάχιστον στα Pixel smartphones.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thanoslam

Είναι πολύ ωραίο τελικά το Android Qios. Το είχα παρεξηγήσει.

bill

περιμενα τετοιο ασχετο σχολιο
το android q κανει implementation κατι που ειχε κανει η Samsung 4 χρόνια πριν
καμια σχεση με το sap-ios
αλλα αμα δεν ξέρεις τέτοια λες

Γιαννης

Αυτό υπήρχε στο Samsung galaxy s 3 πριν από πέντε χρόνια……..

Μανώλης

Ωραίο χαρακτηριστικό και πολύ χρήσιμο, το είχα στο Samsung note 3 και μου έχει λείψει.
Υποθέτω ο Γούγλης θα το εξελίξει λίγο παραπάνω.

Neon

2013?

Κώστας

Σιγά το χαρακτηριστικό. Το είχε χρόνια πριν το LG G3.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android 10 Android Q featured

Android 10: Η Google εγκαταλείπει τα γλυκά και το σώμα του ρομπότ

Η Google αποκάλυψε επίσημα το όνομα της νέας έκδοσης το οποίο θα είναι Android 10. Επίσης, παρουσίασε τις σχεδιαστικές αλλαγές που έγιναν στο brand.

Software Android Q Google

Android Q: Οι χρήστες προτιμούν τα κουμπιά του μενού αντί για τα Gestures

Παρόλο που η Google ανέφερε πως ο χειρισμός μέσω χειρονομιών στο Android Q βελτιώθηκε, οι χρήστες παραπονιούνται και προτιμούν τα κουμπιά.

Software Android Q Google

Android Q: Κυκλοφόρησε η τελευταία beta, σε λίγες εβδομάδες η τελική έκδοση

Η Android Q beta 6 όπως είναι λογικό δεν φέρνει νέα χαρακτηριστικά, αλλά τελειοποιεί όλα τα υπάρχοντα, αν και παρουσιάζει μερικά προβλήματα.

Smartphones Android Q Xiaomi Android smartphones Xiaomi Mi 9

Xiaomi Mi 9: Χάρη στους testers πήραμε μία γεύση από το MIUI Android Q [βίντεο+εικόνες]

Οι πρώτες δοκιμές του MIUI Android Q πραγματοποιούνται στο Xiaomi Mi 9 και διέρρευσαν μερικές εικόνες από τη νέα έκδοση του Android Q με το skin του MIUI 10.