Android Studio 2.0: Ταχύτερο και πιο πλήρες [upd]

Η Google λανσάρει το Android Studio 2.0, το οποίο είναι το εργαλείο που χρησιμοποιούν οι developers για την ανάπτυξη εφαρμογών για Android. Μέσα στο Android Studio 2.0 υπάρχουν όλα τα εργαλεία και οι πηγές που θέλει ένας developer προκειμένου να αναπτύξει μία εφαρμογή. 

To ξεχωριστό αυτό IDE που έχει ενσωματωμένο το Android SDK, προσφέρει περιβάλλον σύνθεσης κώδικα, τα εργαλεία ανάλυσης του κώδικα, τα emulators και άλλα στοιχεία, στην τελευταία του έκδοση, το Android Studio 2.0 δίνει έμφαση στην ταχύτητα, προκειμένου να εκτελούνται όλες οι διαδικασίες πιο γρήγορα. Μάλιστα, οι άνθρωποι της Google μιλούν έως και για διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με το παρελθόν, στοιχείο που όλοι οι Android developers θα εκτιμήσουν.

Υπάρχει στο Android Studio 2.0 το εργαλείο Instant Run, το οποίο δίνει στους developers την αίσθηση ότι γράφουν HTML και επιτρέπει την άμεση προεπισκόπηση των αλλαγών που γίνονται στον προγραμματισμό. Το Instant Run αφορά σε εφαρμογές που τρέχουν σε Ice Cream Sandwich και ανώτερο. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι τα emulators είναι πλέον και εκείνα πιο γρήγορα, ενώ πιο εύκολη γίνεται η δουλειά για όσους θέλουν να δοκιμάζουν το πώς φαίνεται μία εφαρμογή σε διαφορετικά μεγέθη οθόνης.

Το νέο GPU Profiler του Android Studio 2.0 βοηθά όλους τους developers που ασχολούνται με εφαρμογές που έχουν μεγάλες απαιτήσεις στα γραφικά, όπως είναι τα παιχνίδια. Η Google ανακοίνωσε ότι σταδιακά θα σταματήσει να υποστηρίζει τα παλιά εργαλεία, ενώ η έμφασή της θα δοθεί στο Android Studio 2.0, το οποίο και φιλοδοξεί να γίνει η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα για τη δημιουργία εφαρμογών για το Android. Στη φάση αυτή είναι διαθέσιμο ως preview.

UPDATE: Διορθώσαμε στο άρθρο στοιχεία που μας επισήμαναν οι αναγνώστες μας για το Android Studio 2.0. Σας ευχαριστούμε πολύ! Η τεχνολογία μας ενώνει!

Android Studio, Android Studio 2.0: Ταχύτερο και πιο πλήρες [upd]

Android Studio, Android Studio 2.0: Ταχύτερο και πιο πλήρες [upd]

Android Studio, Android Studio 2.0: Ταχύτερο και πιο πλήρες [upd]

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μάριος

” το οποίο είναι το ενσωματωμένο εργαλείο στο mobile λειτουργικό της σύστημα για την ανάπτυξη εφαρμογών.”

Χαθηκατε στην μετάφραση μάλλον. Δεν είναι ενσωματωμένο εργαλείο μέσα στο λειτουργικό. Είναι ένα ξεχωριστό ide με ενσωματωμένο το Android sdk. Παρακαλώ διορθώστε το!!

iasonas4

αλλα ντα αλλα

Μάριος

Επίσης είναι σε preview έκδοση και όχι stable, καλο θα ήταν να το αναφέρετε και αυτό!!

Κώστας Βλαχάκης

Καλησπέρα παιδιά, τυχόν λάθη στο άρθρο θα διορθωθούν, μόλις τα διασταυρώσουμε. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον.

Μάριος

Γι αυτό καλό είναι να τα διασταυρωνετε πριν τα γράψετε και να μην πρέπει να το κάνει ο αναγνώστης αυτό. Απλά τυχαίνει το συγκεκριμένο πεδίο να είναι η δουλειά μου και για αυτό έγραψα τα διορθωτικα σχόλια!

Πάντα φιλικά!

Κώστας Βλαχάκης

Μάριος, Το Techblog ειναι μια μεγάλη κοινότητα και οι αναγνώστες βοηθάνε όπως και εσύ τώρα, δεν καταναλώνουν (μόνο). Τυχόν λάθη θα διορθωθούν.

Μάριος

Κανένα πρόβλημα Κώστας! Η απάντηση μου πήγαινε στο ότι πρέπει να διασταυρωθουν που ανέφερες. Σας διαβάζω πάνω από ένα χρόνο καθημερινά! Καλή συνέχεια!

Κώστας Βλαχάκης

Update:
Διορθώσαμε στο άρθρο στοιχεία που μας επισήμαναν οι αναγνώστες μας για το Android Studio 2.0. Σας ευχαριστούμε πολύ! Η τεχνολογία μας ενώνει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.