Η μάχη Android vs iOS δεν θα έχει σημασία σε μια δεκαετία

Όσον αφορά στα mobile OS, η μάχη παίζεται μεταξύ Apple και Google, με τα Android και iOS. Ονόματα όπως Microsoft, BlackBerry και άλλοι, είναι εκτός συναγωνισμού μιας και έχουν πολύ μικρά ποσοστά.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών CCS Insight η μάχη μεταξύ Android και iOS μέσα σε μια δεκαετία δεν θα έχει πλέον μεγάλη σημασία. Αυτό όμως δεν θα γίνει επειδή θα έρθει κάποιο τρίτο όνομα, όπως για παράδειγμα η Cyanogen, που είχε εκφράσει την επιθυμία της να γίνει το τρίτο mobile OS.

Ο λόγος που η CCS θεωρεί πως η μάχη του smartphone OS δεν θα έχει σημασία, είναι ότι η αγορά αλλάζει τόσο γρήγορα που πλατφόρμες όπως Android, iOS, Cyanogen OS, δεν θα είναι πλέον βιώσιμες. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η σημερινή “μάχη” θα έχει μεταφερθεί σε επίπεδο ψηφιακών βοηθών τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως αναφέρει, σε δέκα χρόνια από τώρα “μπορεί να μην μιλάμε για Android ή iOS, αλλά για Google Assistant και Siri, ή Alexa, Bixby και Cortana.

Αναφερόμενη στο δίπολο Android και iOS, η CCS θεωρεί πως ένας από τους λόγους που απουσιάζει μια δυνατή τρίτη επιλογή είναι ότι οι κατασκευαστές smartphones φοβούνται να ρισκάρουν με μια λιγότερο γνωστή πλατφόρμα για τις ναυαρχίδες τους. Η προτίμησή τους είναι να πάνε σε μια “safe third-party” επιλογή όπως το Android.

android vs ios ccs, Η μάχη Android vs iOS δεν θα έχει σημασία σε μια δεκαετία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thodoris13

Ήδη δεν έχει σημασία, το Android σχεδόν έχει αφανίσει στατιστικά το iOS, οι πωλήσεις για την Apple έπεσαν για πρώτη φορά, υπάρχει κορεσμός και δεν υπάρχει κάτι το πρωτοποριακό να παρουσιάσει κανείς απ’τους δύο, απλά ο ένας δίνει το λογισμικό ελεύθερα ακόμα και σε μένα αν φτιάξω μια συσκευή που λέει ο λόγος, ενώ ο άλλος με την τιμολογιακή πολιτική και τη στασιμότητα εδώ και χρόνια ως προς τις καινοτομίες (κυρίως) σε επίπεδο λογισμικού, διατηρεί απλά το υπάρχον πελατολόγιο.
Το θέμα είναι ότι αν το ποσοστό του iOS πέσει κάτω από 10% (87% – 13% χονδρικά αυτή τη στιγμή) και πάει σε μονοψήφια νούμερα, δε θα πρέπει να προβληματιστεί η Apple;
Το μονοπώλιο μόνο κακό μπορεί να κάνει. Εμένα προσωπικά, δε με ευχαριστεί αυτό που βλέπω κι ας μη γουστάρω ιδιαίτερα την Apple.

Χρήστος

Σε αυτο φταινε και οι προγραματιστες που διαλεγουν να δημιουργουν εφαρμογες στο Android και στο ios οταν υπαρχουν καλυτερα λειτουργικα εκει εξω οπως το blackberry 10 ακομη και τα Windows 10 που αν ειχαν και αυτα εφαρμογες τυπου Android θα ειχαν παρει και αυτες μεγαλο μεριδιο αγορας αλλα τα αφηνουν να πεθαινουν σογα σιγα

Demis

@Χρήστος blackberry 10 ναι είναι καλύτερο απο τα αλλά δυο και πολυ ποιο ομορφο αλλα ειχε ενα μειονεκτιμα… ηταν μονο στα blackberry (δεν ηταν open os) δεν δεν μπορουσε να μπει σε ντισαιντατες συσκευες και σε συσκευες χαμιλου κοστους κλπ (Χανοντας ετσι τεραστιο μερίδιο αγορας)
τα w10 προς θεού οχι και καλό os……. ενα είδους quasimodo ειναι κακάσχημου οσοι δεν το θελουν δεν το θελουν κυριος λογο αισθιτκης πλευράς μετα ολα τα αλλα

Χρήστος

@Demis σε αυτο που λες για το blackberry εχεις δικιο αλλα αν σκεφτεις η μονη ναυαρχίδα της εταιριας με Blackberry 10 ηταν το passport τα αλλα ηταν ολα mid range συσκευες επισης δεν το συζητω οτι το blackberry ειναι κατα πολυ ανωτερο απο τα αλλα λειτουργικα αν ειχε και εφαρμογες θα ηταν το κορυφαίο

Demis

@Χρήστος bbos και το meego που εχω δουλέψει ήταν από τα κορυφαία… δυστυχώς……. δεν τα προώθησαν σωστά και τα σκότωσαν……… και μας έμεινε το spydroid και το io$……. τα wp δεν τα μετραω καν….. αν δεν αλλάξουν αιθιτικη δεν θα αλλάξει και το ποσοστό

Techskepticon

Αυτο που η Blackberry συνεχίζει και αναβαθμίζει το 10 πολύ μου στοιχίζει.. Καθόμαστε και περιμένουμε την κάθε samsung και άλλες του android να αναβαθμίσουν τις συσκευές τους. Να τους καούν τα τσιπ λέω εγώ στις αποθήκες.

Απορία, γιατί αφού εγκαθιστάς και εφαρμογές android δε δίνει το blackberry και σε τρίτους ή έστω να συνεχίσει. Αν είναι καλύτερο δηλαδή

KnightRider

H Apple να ξεκλειδωσει το λειτουργικο και να μην έχει πια περιορισμους !!

Πάνος

Για μένα το μόνο κακό που έχει το ios είναι η μη υποστήριξη sd. Η έστω να επιτρέψει την μεταφορά μουσικής/φωτό χωρίς χρήση iTunes. Δεν γίνεται κάθε φορά που θέλω να προσθέσω ένα ρημαδοτραγούδι να θέλει να τα συγχρονίσει όλα…

christos1995

Η apple δεν μπορει να ξεκλειδσει το λειτουργικο της διοτι απο εκει βγαζει λευτα. Αν ανοιγε το λειτουργικο τοτε θα εβγαζε μια εταιρεια με 200 ευρ ενα κινητο με ios και η απλ θα χρεοκοπουσε γιατι σιγα μην πηγαινε κανεις να παρει κινητο της απλ με 800 ευρο και να μην παρει ενα με 200 με ιδιο λειτουργικο και επεξεργαστη .

KN

Νομίζω οτι ετσι κσι αλλιως δεν εχει εδω και καιρο νόημα για τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών.
Σημάςια δεν εχει πιο λειτουργικό χρησιμοποιείς ….αλλα ποια προγράμματα οπου με βαςη τη συνδεσιμότητα ολα μεταφέρονται παντου σαν να εχεις ίδιο λειτουργικό. Πχ οι περισσότεροι χρησιμοποιούν chrome browser και για γραψιμο word, excel, PowerPoint …και στο iOS, android ακομη και στα Windows & Mac OS. Μικροδιαφορές μπορει να υπαρχουν αλλα ουσιαστικό τιποτα ιδιαίτερο δημιουργώντας ήδη παρόμοια περιβάλλοντα με οποίο λειτουργικό και να εχεις.

James

Σε δέκα χρόνια τα κινητά των 100 ευρώ θα έχουν 32 GB RAM, 18 πυρήνες και κάνα TB αποθηκευτικό χώρο και η Apple θα προσπαθεί ακόμα να σπρώξει κάνα iPhone στα 800 ευρώ. Οπότε μάλλον δε θα έχει και πολύ νόημα να μιλάμε για μάχη.

bezilys

@Jame χρόνια χαχαχα και εγώ σου λέω το πολύ 3 αντέ και 4 giga να έχουν σιγά μην έχουν και 32 μην κοροιδευομαστε….

James

@bezilys προφανώς υπερβάλλω, αλλά τώρα βρίσκεις κινέζο με 3 γιγα στα 120-130 ευρώ, που πριν δύο χρόνια ήθελες 700. Επισης βρίσκεις επώνυμο κινητό με 4 γιγα στα 300, με 6 στα 400. Φαντάσου τι θα γίνεται σε δέκα χρόνια.

Noymbis

@Demis
Φίλε Demi πού είδες ότι τα wp δεν έχουν μερίδιο αγοράς λόγω ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ; LOL XD. Μάλλον σε εσένα δεν αρέσει η αισθητική των windows και απλά έβγαλες από το μυαλό σου ότι δεν αρέσει σε κανέναν και ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ δεν έχει μερίδιο αγοράς. δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.
θες να μου πεις ότι αν είχε την αισθητική του android ή του ios θα ανέβαιναν τα ποσοστά; OXI!!
To πραγματικό πρόβλημα είναι το store φίλε μου. Είχα wp και εμφάνιση οκ διαφορετική από τα άλλα λειτουργικά και καλό είναι αυτό μερικές φορές δεν χρειάζεται να είναι ίδιες όλες οι πλατφόρμες. Αλλα… τώρα έχω android γτ το wp δεν είχε πληθώρα εφαρμογών. Όταν το έψαξα γενικά έχοντας αυτό το τηλέφωνο όλοι γράφανε ότι το store ήταν άδειο ελάχιστοι γράφανε για την αισθητική της πλατφόρμας.

Αλέξανδρος

@Noymbis φίλε και από αισθητική δεν είναι ότι καλύτερο.
Πέρα από τις εφαρμογές δεν περπάτησε γιατί δεν είχε δυνατότητες. Μπορεί τώρα να βελτιώθηκε κάπως αλλά είναι αργά. Αν από την αρχή τα Rt τα είχε και στα κινητά ( ή καλύτερα μόνο στα κινητά ) τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά τώρα.

Βασικά ακόμη δεν τελείωσε με τα κινητά, θα μας δείξει σίγουρα κάτι δυνατό στο 2017.

Βασικά δεν λέει το android να είναι κυρίαρχος, πρέπει αν όχι 3 δυνατά λειτουργικά να υπάρχουν, τουλάχιστον 2. Γιατί την μάχη ανάμεσα στο android ( 90%) και στο ios (10%?) που την βλέπετε; Ο ένας είναι γίγαντας και ο άλλος νάνος ( απλά είναι “status symbol” και καλά των διάσημων γι’ αυτό και ασχολούμαστε μαζί του ).

Noymbis

@ Αλέξανδρος
Ααα να γεια σου στα λόγια μου έρχεσαι. Όπότε η αισθητική παίζει και το τελευταίο ρόλο λοιπόν. Πράγματι με τα 10άρια έχει κάποιες δυνατότητες που όμως έχει κάποιες ελλείψεις συγκριτικά με το android που μπορεί να βελτιώσει στο μέλλον, Αλλά είναι και πολλά άλλα ούτε διαφήμιση έκανε ούτε τίποτα. Με την φήμη και μόνο δεν πας μπροστά. Δες την apple πόσα έσκασε στο marketing για παράδειγμα. Αλλά άσε την διαφήμιση και τις δυνατότητες κ.ο.κ.
Εδώ μιλάμε για το ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι… ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ. Κακά τα ψέματα, πέρυσι διάβασα ότι οι γυναίκες είναι ιπιο εθησμένες στα κινητά από ότι οι αντρες. Δώσε τώρα στην γκόμενα store χωρίς apps XDXD!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i