Apple: Εξηγεί πώς δουλεύει το Find My και γιατί είναι απαραίτητη η χρήση τουλάχιστον δύο συσκευών

Apple iOS 13, Apple: Εξηγεί πώς δουλεύει το Find My και γιατί είναι απαραίτητη η χρήση τουλάχιστον δύο συσκευών

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αλλαγές που έφερε η Apple στο iOS 13 και στο macOS 10.15 είναι η συγχώνευση των εφαρμογών Find My Friends και Find My iPhone.

Η νέα εφαρμογή ονομάζεται Find My και μετατρέπει όλες τις συσκευές Apple σε φάρους Bluetooth. Με αυτό τον τρόπο οι χρήστες μπορούν να εντοπίσουν συσκευές ακόμη και offline, βάση της εγγύτητας τους σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή Apple παγκοσμίως.

Σήμερα, η Apple έδωσε μερικές ακόμη λεπτομέρειες για τις δυνατότητες ασφάλειας της εφαρμογής Find My και εξήγησε πώς ακριβώς λειτουργεί αυτή η τεχνολογία.

Η Apple αναφέρει ότι ο εντοπισμός μιας συσκευής Apple χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο γίνεται μέσω του σήματος Bluetooth. Η συσκευή μας εκπέμπει σήμα bluetooth και οι τριγύρω συσκευές έχουν τη δυνατότητα να το εντοπίσουν. Η διαδικασία είναι απόλυτα ανώνυμη και κρυπτογραφημένη, οπότε το απόρρητο όλων των χρηστών είναι προστατευμένο.

Ενδιαφέρον είναι ότι το χαρακτηριστικό αυτό στο iOS 13 λειτουργεί μόνο αν ο χρήστης διαθέτει δύο προϊόντα Apple. Η δεύτερη συσκευή διαθέτει το κλειδί αποκρυπτογράφησης της τοποθεσίας της πρώτης η οποία βρίσκεται εκτός σύνδεσης. Αυτό γίνεται ώστε να αποφευχθεί η διαρροή των δεδομένων και της τοποθεσίας της offline συσκευής.

Η κάθε συσκευή Apple εκπέμπει ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κλειδί το οποίο χρησιμοποιούν οι κοντινές συσκευές ώστε να κρυπτογραφούν και να μεταφορτώνουν τα δεδομένα τοποθεσίας. Επιπλέον, η κρυπτογράφηση Find My δεν επιτρέπει ούτε στην Apple να γνωρίζει την τοποθεσία της offline συσκευής.

Η Apple εξήγησε ότι η κρυπτογράφηση στην καθημερινότητα λειτουργεί ως εξής: “Έστω ότι έχουμε χάσει το laptop μας και έχουμε και ένα iPad. Οι δύο συσκευές έχουν το ίδιο ιδιωτικό κλειδί και το iPad έχει δημιουργήσει την ίδια σειρά από rotating public keys. Όταν πατάμε να βρούμε το laptop, το iPad μεταφορτώνει το hash του public key στην Apple ως αναγνωριστικό στοιχείο. Έτσι η Apple μπορεί να πραγματοποιήσει αναζήτηση μεταξύ εκατομμυρίων κρυπτογραφημένων τοποθεσιών ώστε να βρει το αντίστοιχο hash”.

Όσο χρήσιμη κι αν φαίνεται η συγκεκριμένη τεχνολογία, αλλά είναι ξεκάθαρα ότι σε κάθε περίπτωση όλες οι συσκευές που συμμετέχουν στο δίκτυο θα πρέπει να έχουν ενεργό τουλάχιστον το Bluetooth. Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο η νέα εφαρμογή της Apple θα φανεί χρήσιμη στους χρήστες.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos2018

ΕΞΥΠΝΟ !!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.