Apple Intelligence: Θα υπάρχει και συνδρομητικό πακέτο για πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες

Apple Intelligence, Apple Intelligence: Θα υπάρχει και συνδρομητικό πακέτο για πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες

Φέτος, στο επίκεντρο του μάρκετινγκ των νέων προϊόντων της Apple θα βρίσκεται η AI – γνωστή και ως Apple Intelligence, που αποκάλυψε τον περασμένο μήνα μαζί με τα iOS 18, iPadOS 18 και macOS Sequoia.

Το Apple Intelligence θα είναι σε beta ακόμα και μετά την πλήρη κυκλοφορία αυτών των λειτουργικών συστημάτων αυτό το φθινόπωρο, αλλά θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο δωρεάν εάν έχετε μια συμβατή συσκευή όπως ένα iPhone 15 Pro ή iPhone 15 Pro Max, ή, πιθανώς, ένα από τα iPhone 16, ενώ, όσον αφορά στα Mac και iPad, χρειάζεστε ένα με τσιπ της σειράς M της Apple.

Ωστόσο, το Apple Intelligence μπορεί να μην παραμείνει δωρεάν για πάντα, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του Mark Gurman του Bloomberg, μια πηγή που είναι πάντα πολύ ακριβής σχετικά με πράγματα που σχετίζονται με την Apple. Υποστηρίζει ότι η εταιρεία, κάποια στιγμή στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα χωρίσει την Apple Intelligence σε δύο επίπεδα.

Το One θα συνεχίσει να είναι δωρεάν, αλλά θα έχει περιορισμένο σύνολο δυνατοτήτων, ενώ για να αποκτήσετε την πλήρη σουίτα λειτουργιών AI στο iPhone, το iPad ή το Mac σας, θα πρέπει να πληρώσετε για κάτι που θα μπορούσε να αποκαλείτε Apple Intelligence+.

Αυτό θα είναι ένα πρόγραμμα συνδρομής όπως όλες οι άλλες υπηρεσίες Apple “+” και θα διασφαλίσει ότι η Apple θα αντιμετωπίσει την πρόσφατη τάση των ανθρώπων να αναβαθμίζουν τις συσκευές τους πολύ αργότερα από ό,τι στο παρελθόν.

Έτσι, η εταιρεία αναμένεται να κερδίσει λιγότερα χρήματα από την πώληση συσκευών και περισσότερα από υπηρεσίες – και το Apple Intelligence είναι βασικό μέρος αυτής της στρατηγικής.

Επιπλέον, η Apple σχεδιάζει να περικόψει τα έσοδα από τις συνδρομές από κάθε συνεργάτη τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνει στις συσκευές της, με παρόμοιο τρόπο με τον τρόπο με τον οποίο περικόπτει τις συνδρομές που γίνονται σε υπηρεσίες τρίτων μέσω του App Store (ανεξάρτητα από την ΕΕ).

Αυτή η αναφορά παρέχει μια ενδιαφέρουσα ματιά στο πώς βλέπει η Apple τις μελλοντικές ροές εσόδων της και αν ήδη μισείτε τις μυριάδες συνδρομές που πληρώνετε κάθε μήνα, ετοιμαστείτε για τα πράγματα να γίνουν ακόμα χειρότερα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google iPhone

Φήμες ότι τα iPhone 16 Pro και Pixel 9 θα αφήσουν πίσω το Galaxy S24 Ultra σε τεχνολογία οθόνης

H Samsung κατασκευάζει μερικά από τα καλύτερα smartphone Android της αγοράς αλλά και τα καλύτερα πάνελ OLED.

Gear AI Apple Mac

Apple M5 τσιπ: Η σχεδίαση διπλής χρήσης θα τροφοδοτήσει μελλοντικούς Mac και σέρβερ τεχνητής νοημοσύνης

Πληροφορίες θέλουν την Apple να χρησιμοποιεί μια πιο προηγμένη τεχνολογία συσκευασίας SoIC για τα τσιπ M5 της.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6 και Z Fold 6: Διέρρευσαν οι σελίδες προϊόντων – Kάμερα 50MP, μεγαλύτερη μπαταρία και ΑΙ

Το Samsung Galaxy Z Flip6 θα έρθει με πίσω κάμερα 50 megapixel για πρώτη φορά, μεγαλύτερη μπαταρία από οποιονδήποτε από τους προκατόχους του και ένα πακέτο χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 9: Νέο βίντεο δείχνει το ροζ μοντέλο με ενεργοποιημένη την οθόνη

Μετά από το hands-on βίντεο ενός ροζ Pixel 9 που δημοσιεύτηκε στο “X”, σήμερα ένα άλλο βίντεο με τη συσκευή εμφανίστηκε στα social media.