Apple Maps: Στην Ευρώπη δείχνει την Κριμαία να ανήκει στην Ουκρανία

Apple Maps, Apple Maps: Στην Ευρώπη δείχνει την Κριμαία να ανήκει στην Ουκρανία

Apple Maps, Apple Maps: Στην Ευρώπη δείχνει την Κριμαία να ανήκει στην Ουκρανία

Ένα πρόσφατο update των Apple Maps παρουσιάζει την Κριμαία ως ουκρανικό έδαφος, σε όσους χρήστες μπαίνουν από την Ευρώπη. Μέχρι σήμερα, τα Apple Maps έδειχναν την Κριμαία ως ένα ουδέτερο έδαφος που δεν ανήκει πουθενά.

Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία το 2014, τα Apple Maps είχαν εμφανίσει την περιοχή ως ουδέτερο έδαφος, ενώ από το 2019 και έπειτα, εάν ένας χρήστης των Apple Maps έμπαινε από ρωσικό έδαφος, τότε η Κριμαία εμφανιζόταν ως ρωσική κτήση. Στους διεθνείς χρήστες η Κριμαία έδειχνε στο Apple Maps ως ουδέτερη ζώνη.

Η απόφαση της Apple να βάλει στην Ουκρανία την Κριμαία, για τους διεθνείς χρήστες, θεωρείται ότι είναι μία δήλωση από την πλευρά της εταιρείας, η οποία έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με την παύση της προσφοράς των προϊόντων και των υπηρεσιών της στη Ρωσία.

Η Apple έχει σημειώσει σε ανακοίνωσή της την μεγάλη ανησυχία της για την κρίση στην Ουκρανία.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software Apple Apple Maps

Apple Maps: Το επανασχεδιασμένο app διαθέσιμο στην Ελλάδα

Η Apple ανακοίνωσε ότι η ανανεωμένη της εφαρμογή Χάρτες κυκλοφορεί και είναι διαθέσιμη από σήμερα στην Ελλάδα και τη Δανία.

Internet Apple Apple Maps

Apple: Ο επανασχεδιασμός χαρτών επεκτείνεται σε Φινλανδία, Νορβηγία και Σουηδία

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι η ανανεωμένη της εφαρμογή Χάρτες κυκλοφορεί πλέον και στη Φινλανδία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία.

Smartphones Apple Apple Maps apps

Η Apple προσθέτει μια νέα λειτουργία στάθμευσης στην εφαρμογή Χάρτες

H Apple εξελίσσει την εφαρμογή “Χάρτες” για τις συσκευές της και πλέον υλοποιεί την λειτουργία στάθμευσης οχημάτων.