Apple Music: Ετοιμάζει Hi-Res Audio Streaming το 2016;

Η υπηρεσία μουσικής Apple Music, σύμφωνα με πληροφορίες εκ των έσω, ετοιμάζεται για αναβάθμιση σχετικά με την ποιότητα streaming το 2016, προσφέροντας high-resolution audio streaming, κάτι το οποίο δεν αποκλείεται να συνδέεται με τη φημολογία για την κατάργηση της 3.5 χλστ. υποδοχής για ακουστικά στο iPhone 7, χωρίς ακόμα να είναι τίποτα επίσημο.

Ιδιαίτερη βαρύτητα φαίνεται πως δίνει η Apple στο Apple Music μιας και σύμφωνα με φήμες ετοιμάζεται για βελτίωση της ποιότητας του bit rate στα 96kHz/24 bits ή ακόμα και ψηλότερα. Εδώ έρχεται και ο συσχετισμός με την παύση της θύρας 3.5 χλστ των ακουστικών, μιας και η βελτίωση στην ποιότητα θα επιτευχθεί μέσω των δυνατοτήτων ήχου του Lightning port.

Εαν θα υπάρξει η δυνατότητα να ακούνε οι χρήστες μουσική μέσω της Lightning υποδοχής στο επόμενο iPhone, η ποιότητα του audio streaming θα φτάσει τα επίπεδα ποιότητας των studio ηχογράφησης, ξεπερνώντας την ποιότητα CD την οποία προσφέρουν τα τωρινά ακουστικά, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση των πωλήσεων του επόμενο ή επόμενων iPhone τα οποία θα προσφέρουν κάτι που οι ανταγωνιστές δεν έχουν ακόμα επιδιώξει.

Επίσης, από τη στιγμή που ήδη η Philips, JBL και άλλες εταιρείες έχουν ήδη κυκλοφορήσει ακουστικά για το iPhone με καλώδιο Lightning και όχι με αυτό των 3.5χλστ, δε είναι καθόλου απίθανο να έχουμε και την Apple να ενσωματώσει τέτοιου τύπου ακουστικά σε κάποιο επόμενο iPhone ενώ ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με τις φήμες, θα καταργήσει την κλασσική θύρα ακουστικών.

apple, music, hi, resolution, audio, possible, 2016, Apple Music: Ετοιμάζει Hi-Res Audio Streaming το 2016;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vasilis

Δεν θα βάλει δηλαδή την νέα θύρα usb c ? Εγω πιστεύω πως θα καταργούσε το lighting port για την usb type c οπως στο νέο Mac!

Theo

studio quality sound υπάρχει στο lg g2. οπότε ο ανταγωνισμός το έκανε ήδη… όσο για ακουστικά ποιότητα studio αν δει κανέις τιμές… ta iphone θα πωλούνται 2000 ευρώ το ένα… ανοησίες marketing κόλπα όπως πάντα για να ρίχνει στάχτες στα μάτια του κόσμου, δίνοντας στο κοινό “φήμες” οι οποίες πάντα έρχονται σαν ανακοίνωση της apple!!!

παπαροκας tiamat

Και κλασσικα ολος ο κοσμος του android με πρωτη τη samsung θα τρεξει να ενσωματωσει το νεο feature..!

Vasilis

@theo , αυτό με το lg g2 που το βασίζεις ; Σε ποια κριτήρια; Γιατί και με το 3D Touch πολλοί βιαστικοί “κριτές” αμέσως έλεγαν πικρόχολα σχόλια οτι το εχει το android απο το 2009 ( εννοώντας το παρατεταμένο touch) που οπως αποδείχθηκε,αναλύθηκε ουδεμία σχέση εχει καθώς ειναι hardware μηχανισμός και οχι software

John N

Παπαροκα την HI-RES τεχνολογια την εχει απο το Ζ3 ηδη η σονυ. Λογικά θα υπαρχει και σε καμια αλλη εταιρεία οπως η HTC αλλα εγω για τη σονυ είμαι σίγουρος. Γι αυτό θα σε παρακαλεσω να μην παραπληροφορεις τους ανθρώπους. Ετσι για το δικαιο

foivos1k

Αν η LG το έκανε τότε ειναι χαζή, γιατί απλά δεν ήξερε να το “πουλήσει”, που ανάθεμα και αν το έκανε. Πρώην Κάτοχος g2 και δεν θυμάμαι να είχα τέτοια δυνατότητα ακρόασης μουσικής. Αντιθέτως θυμάμαι πολύ καλά τα ΤΡΑΓΙΚΑ ακουστικά που είχε. Και συνεχίζει να έχει.

παπαροκας tiamat

Πραγματικα αυτο που εκανε η lg με το g2 ουτε η ιδια το καταλαβε !

Αν το ειχα πιασει καλα ηταν το πρωτο κινητο που επαιζε αρχεια ηχου flac

Nick

Από το Z2 και όχι από το Z3 έχει Hi-Res Audio η Sony όπως και ενεργό Digital Noise Cancelling μέσω των ειδικών ακουστικών. Οι μυγοχαύτες όμως θα δουν πάλι την Apple και την Samsung πρωτοπορες όταν τα ενσωματωσουν και κεινες. Δείτε τι έχει να γίνει όταν βάλει stereo speakers Apple & Samsung στο μέλλον.

Fotis

Τι σχεση εχει το high def audio με την χρηση ακουστικων? Εχω ενα dac με 384khz και 32bit ηχο και συνδεω κανονικα ακουστικα. Αρκει βεβαια τα ακουστικα να μην ειναι κακης ποιοτητας αλλα απο την στιγμη που γινεται αναλογικος ο ηχος το βισμα δεν παιζει μεγαλη διαφορα

Impressive-Instant

Η Sony πρώτη εφάρμοσε την εν λόγω τεχνολογία (από το Z3), αλλά ως συνήθως ο κόσμος θα το μάθει όταν ενσωματωθεί στο iPhone… Επίσης την υποστηρίζει και η εφαρμογή media go της Sony εδώ και δύο μήνες.

Nick

Για να καταλάβουμε καλύτερα για τι ακριβώς μιλάμε, παράθεση από το site της Sony : Normal audio (CD quality) samples (or measures) the audio 44,100 every second, that’s an industry standard (44.1 kHz) and it’s called the “sample rate.” The problem is that when you measure sound like this you miss bits of the audio. Hi-Res audio measures the sound at least 96,000 times per second (and often even quicker), and by increasing the sample rate you get a much more accurate recording of the original sound. Xperia Z2 was compatible with Hi-Res Audio but you needed a converter to listen to it. So in Xperia Z3, we’ve built that converter into the phone. If you have Hi-Res compatible headphones you can just plug them in to the headphone jack like any other pair and listen away. Hi-Res Audio sounds incredible and we’re convinced that as the barriers to its adoption come down it will only become more and more popular. However we also understand that most people’s music collections are not yet in Hi-Res. That’s why we also included Sony’s DSEE HX “up-scaling” technology in the Xperia Z3 series. DSEE HX uses an algorithm to analyse your music and… Συνέχεια »

Chris

Ο συσχετισμος ποιοτητας και βυσματος δεν εχει καμια σχεση
Φυσικα και μπορεις να ακουσεις τετοια ποιοτητα στην κλασικη υποδοχη
Αληθεια απο που εχει βγει αυτη η φημη για την καταργηση;

Agnostos13

Αναδημοσίευση παλιού μου σχόλιου…
“Agnostos13 σε Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015 στις 4:19
Περα απο τα λεφτα που θα βγαλει (για ακομα μια φορα) η Apple, η μεταφορα των ακουστικων στο lightning θα εξυπηρετησει για τον υψηλης ποιοτητας 24-bit-ο ηχο που θελει να προωθησει η Apple. Ο FLAC (ALAC για την Apple) ειναι το νεο στανταρ και συντομα θα το δουμε να κανει ενεργα την παρουσια του στο iTunes. Παραλληλα η μετατροπη του σηματος απο ψηφιακο σε αναλογικο (mini jack) ειναι προφανες οτι οδηγει σε απωλεια της ποιοτητας, κατι το οποιο χαλαει την HD εμπειρια με τη λυση να βρισκεται στο lightning…”

Fotis

Τι λες ρε αγνωστε…Αν δεν ξερεις μην γραφεις οτι ναναι και μπερδευεις και τους αλλους.

Agnostos13

@Fotis
Δεν καταλαβαίνω προς τι το εριστικό σου σχόλιο…αλλά δεν γράφω καθόλου “ότι να ναι”…

viel

το αρθρο μιλαει για audio “streaming” και ο αλλος λεει το εχει το g2. χαχαχαχ αλλο το steaming μεσω μιας εξωτερικης ποα την συσκευη πηγη και αλλο locally απο το hd του device μας! hd sound output εχουν ολες οι ναυαρχιδες και η apple ενα βημα παραπερα εχει το core audio απο το 2003.

παπαροκάς tiamat

Μα εχει δικιο ο chris. Κορυφαιας ποιοτητας on ear ακουστικα εχουν τη κλασσικη υποδοχη. Η apple απλα θελει να εκμεταλευτει τη μεταβαση σε εναν καλυτερο ηχο και κανει μια αχρειαστη μανουρα να αλλαξει τα βισματα στις συσκευες της

NZ

Τι λέτε ρε παιδιά τώρα. Δεν πάει να αλλάξει τη θύρα με ότι να’ναι! Δε νομίζω τα ΙΕ800 της Sennheiser να έχουν τέτοιο πρόβλημα πάντως 😀
Στην ουσία η διαφορά μεταξύ FLAC (loseless which is technically better) και 320 kbps mp3 είναι καθαρά στο αυτί του καθενός μας, σε συνδυασμό με ένα καλό σετ ακουστικών πάντα….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.