Software

Η Apple θέλει να αλλάξει το “Hey Siri” σε σκέτο “Siri”

Η Apple εργάζεται σε μια ενημερωμένη εμπειρία Siri προκειμένου να αφήσει πίσω τη φράση ενεργοποίησης “Hey ‌Siri‌” που απαιτείται για την κλήση του ψηφιακού φωνητικού βοηθού hands-free, όπως αναφέρει ο Mark Gurman του Bloomberg.

Στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο Power On, ο αναλυτής σημειώνει ότι η Apple εργάζεται σε έναν τρόπο προκειμένου η Siri να μπορεί να κατανοεί φράσεις και εντολές χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιεί τη φράση ενεργοποίησης “Hey ‌Siri‌” αλλά να λέει απλώς “‌Siri”. Σύμφωνα με τον Gurman, η αλλαγή αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το επόμενο έτος ή το 2024.

“Η εταιρεία εργάζεται σε μια πρωτοβουλία για να εγκαταλείψει τη φράση “Hey in the trigger, ώστε ένας χρήστης να χρειάζεται μόνο να πει” Siri “—μαζί με μια εντολή. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια μικρή αλλαγή, η πραγματοποίηση της αλλαγής είναι μια τεχνική πρόκληση που απαιτεί σημαντικό όγκο εκπαίδευσης τεχνητής νοημοσύνης και υποκείμενης μηχανικής εργασίας.

Η πολυπλοκότητα περιλαμβάνει το Siri να μπορεί να κατανοήσει την μοναδική φράση “Siri” σε πολλές διαφορετικές προφορές και διαλέκτους. Η χρήση δύο λέξεων—”Hey Siri”—αυξάνει την πιθανότητα το σύστημα να λάβει σωστά το σήμα.”

Ο Gurman αναφέρει επίσης σήμερα ότι η Apple εργάζεται για να ενσωματώσει περαιτέρω τη Siri σε υπηρεσίες και third-party εφαρμογές για να παρέχει περισσότερο περιεχόμενο και βοήθεια στους χρήστες.

Επεξεργάστηκε την 13 Νοεμβρίου 2022 6:06

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.