Apple, ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας του iCloud μετά τις γυμνές celebrities

Το προηγούμενο Σάββατο άρχισαν να διαρρέουν γυμνές φωτογραφίες οι οποίες έδειχναν πάνω από 100 διάσημες celebrities σε όχι και τόσο κολακευτικές πόζες. Αυτό που ακούστηκε πολύ έντονα είναι ότι για τη διαρροή ευθυνόταν η υπηρεσία iCloud της Apple. Ωστόσο η εταιρεία βγήκε και διέψευσε ότι υπάρχει κενό ασφαλείας στην υπηρεσία της.

Μετά το περιστατικό όμως που αναμφίβολα ήταν πλήγμα για την Apple, ο CEO Tim Cook μίλησε για πρώτη φορά στην Wall Street Journal επισημαίνοντας ότι η εισβολή έγινε από τρίτα άτομα τα οποία μπήκαν με σωστούς κωδικούς και usernames.

Ωστόσο, ανακοίνωσε επίσης ότι στο εξής η Apple θα ειδοποιεί τους χρήστες της μέσω email και push notifications όταν κάποιος προσπαθεί να αλλάξει έναν κωδικό λογαριασμού, όταν θα κάνει restore iCloud data σε νέα συσκευή και όταν θα κάνει login σε νέα συσκευή για πρώτη φορά.

Οι αλλαγές θα είναι διαθέσιμες σε δυο εβδομάδες από τώρα και η Apple θα διευρύνει και την χρήση του two-factor authentication.

apple icloud, Apple, ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας του iCloud μετά τις γυμνές celebrities

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αναστάσης

Κατ άλλα, δεν είχε κενό ασφαλείας!!!!

:p

viel

οχι δεν ειχε… ειτε μπορειτε να το καταλαβετε ειτε οχι! πο τους server δεν παρθηκε τιποτα.
απο phising παρθηκαν τα id

το λαθος ηταν οτι εφοσον παρθηκαν δεν υπηρχε επιπλεον μετρο ασφαλειας! (η υπηρχε το two step αλλα λιγοι το εχουν ενεργοποιησει)

τωρα θα προστεθει ακομα μετρο ασφαλειας…

Ιωάννης

@viel αν εσύ θεωρείς ότι το γεγονός πως η υπηρεσία “Find My iPhone” δεν κλείδωνε το λογαριασμό μετά από ορισμένες ανεπιτυχής προσπάθειες εισόδου (προστασία από brutal force attack) μη κενό ασφαλείας, πάω πάσο…

Τακης

ρε viel μηπως ησουν και μεσα στους servers και το ξερεις???

ρε δουλευομαστε! οτι δλδ δηλωνει μια εταιρεια…παει αυτο ηταν…ειναι νομος?
δλδ επειδη το ειπε τι σημαινει?οτι δεν εγινε?

ειδικα περι προστασιας στο ιντερνετ δεν περιμενω απο καμια google,apple,microsoft να κανει κατι!

και στην τελικη οποιος φοβαται τοσο πολυ για προσωπικα δεδομενα μην χρησιμοποιει ουτε mail,ουτε e-banking, ουτε paypal και ολα τα σχετικα.

και στην τελικη τραβατε παρτε ενα Blackphone να γουσταρετε..

γιατι οπως προειπα…αν ισχυει οτι δηλωνει καθε εταιρεια τοτε και στο blackphone εχεις το κεφαλι σου ησυχο!

Topdim

Και εσύ ρε Τάκη τολμάς και αμφισβητείς την Apple!
Την παλεύεις?
Αφού το είπε, δεν φταίνε αυτοί!
Τι δεν καταλαβαίνεις?

viel

ελα ρε τακη θα χακαραν τους server και δν θα ερχοταν μυνημα να αλαξουμε ολοι κωδικους? τιποτα δεν ηρθε.. λιγη λογικη ρε παιδια

Τακης

χαχαχαχαχα sorry ρε συ Topdim!

ουπς μισο εχω mail….μολις μου ηρθε η μηνυση….

Nio

Ρε γνωστη αμα χακαρουν τους server ποιος θες εσενα να σου στειλει μηνυμα να αλλαξεις κωδικο? Ο hacker??? Σταματα να υπερασπιζεσαι. Σε λιγο θα πρεπει να υπερσπιζονται εσενα….

Γιώργος Κ.

Ευτυχώς τις γυμνές μου φωτογραφίες τις έχω τραβήξει από το Android κινητό μου κι όχι από το i pad mini μου Χαχαχαχαχα

Tasos Spanos

Ρε παιδιά γιατί τα λέτε έτσι;
Αν είναι όπως τα λέει η Apple τότε αυτό σημαίνει ότι κάποιοι ψαρεψαν από αλλού τους κωδικούς όπως από email από οτιδήποτε άλλο.
Αν κάποιος μάθει τον κωδικό μου και μπει από τον υπολογιστή του με τα στοιχεία μου φταίει το σύστημα;
Έτσι δεν έχει πρόβλημα το iCloud.

Ομως τώρα θα μπει κι άλλη ασφάλεια. Και να ξέρει κάποιος τα στοιχεία μου μόλις παει να μπει θα έρθει μια ειδοποίηση στην συσκευή μου που ήδη έχει περασμένο το iCloud και θα ζητάει πιστοποίηση.

Δεν φταίει η εταιρεία σε αυτό απλά τώρα θα το κανει πιο σύνθετο και θα είναι δυσκολότερο να μπεις ακόμη και να ξέρεις τα στοιχεία κάποιου.

Υπάρχει και η άλλη περίπτωση να λέει ψέμματα η Apple και να μπήκαν στο σύστημα τους και να πήραν τις φωτογραφίες.
Για μένα δεν είναι λογικό καθόλου αυτό θα είχε πέσει το σύστημα θα το είχαμε μάθει όλοι ότι κάτι έγινε.
Έχει τύχει σε πολλές σελίδες να υπάρχει θέμα και αμέσως το μαθαίνουμε πχ το Facebook έπεσε θύμα hacker και έχει πέσει το σύστημα εδώ και 1 ώρα πχ.

Genesis

viel τα hackaran και η apple δεν το παραδέχτηκε θα το πω μια ακόμη φορά τίποτα δεν είναι ασφαλές άμα ένας hacker θέλει να σε hackari θα το κάνει και δεν μπορείς να τον σταματήσεις, ούτε apple ούτε microsoft ούτε και η google, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να καθυστερήσουν τους hackers με μια καλύτερη ασφάλεια. επειδή είσαι fanboy της apple δεν σημαίνει ότι η πολύ αγαπημένη σου apple δεν μπορεί να σπαστεί. για αυτό σταμάτα να λες πράγματα που δεν ξέρεις….

εδώ πιτσιρίκι 17-18 χρόνον είχε hackari το FBI την apple δεν θα μπορέσουν? μην λέμε ότι θέλουμε.

viel

ρε παιδια δεν ειπα οτι δεν μπορει καποιος να χακαρει το ιcloud! απλα σε αυτη την περιπτωσει δεν χακαραν το icloud… στο φιλο που λεει αν θα το ξερω εγω αν θα το χακαραν, το πρωτο πραγματ που κανει μια εταιρεια αν δεχτει επιθεση ειναι να στειλει μυνημα σε ολους να αλαξουν κωδικους διοτι δεν ξερει πιοι εχουν κλαπει! το icloud δεν χακαρηστηκε ωστε να μπουνε στους server, και ετσι η ιδια η αππλε δεν εσετιλε μυνυημα να γινει μαζικη αλλαγη password. ουτε μπορει να το καλυψει διοτι αν αρχησουν απο εδω και περα να βγαινουν οτι πηραν κωδικουσ ξανα και ξανα παει η μηλια! τωρα οι κβδικοι παρθηκαν απο τις celebrities μεσω phising , ειχαν ηδη τα id τους και ψαρεψαν τους κωδικους. (πχ οπως οταν κλεβανε τους κωδικους στην πειραιως την τραπεζα) και ετσι μπηκαν κανονικα με login το λαθος της αππλε ειναι οτι δεν ειχε μια επιπλεον ασφαλεια που να ειδοποιει τον χρηστη οτι ο λογαριασμος σου ειναι σε log in σταδιο απο μη εξουσιοδοτημενη συσκευη!!! (η μαλλον εχει το two step verification το οποιο δεν το χρεισημοποιουν πολοι) και ετσι τον εφαγε! καθαρα λαθος της αππλε τωρα που τον εφαγε εγινε δυσφημηση και η μετοχη επεσε… Συνέχεια »

jimo

εχω μια απορια ρε παιδια !! αν δεν ητνα η apple η εταιρια που υποτιθεται χακαραν και ηταν καμια SAMSUNG – HTC – HUAWEI κτλ θα ασχολιοταν κανεισ ???

Τι πεσατε επανω ολοι να φατε την κορυφαια εταιρια ολων ??
αλλα ετσι εισαι αμα εισαι στην κορυφη ολοι απο κατω κανουν κρα να σε φανε !! πωσ εξηγητε αλλιωσ οτι τοσσα χρονια ολες οι εταιριεσ εχουν σαν στοχο να γινουν apple ???? και μανιωδωσ την αντιγραφουν ????

οπωσ λεει μια ελληνικη παροιμια !! ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ !!!

ΣΕΒΑΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ! ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΤΟ TECHBLOG ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΚΑΛΑ !!!

Τιμος Δαπεργολας

@jimo φιλε μου αμα χακαρεις ενα μπρίκι το μονο που θα πάρεις ειναι καφε,,,αρα γιατι να ασχοληθεί ενας χακερ!

kwstascifi

Η Apple έτσι παραδέχεται φυσικά το ότι τα μέτρα ασφαλείας που είχε δεν ήταν τα απαραίτητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iCloud iPhone

My Photo Stream: Η Apple το κλείνει στις 26 Ιουλίου

Η Apple ανακοίνωσε ότι κλείνει την παλαιότερη υπηρεσία My Photo Stream στις 26 Ιουλίου και ενθαρρύνει όλους να μεταβούν στο iCloud Photos.

Software iCloud iPhone WhatsApp

WhatsApp: Επιτρέπει τη μεταφορά συνομιλιών από iPhone σε iPhone χωρίς χρήση iCloud

Το WhatsApp θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να μεταφέρουν το ιστορικό συνομιλιών τους σε άλλο iPhone χωρίς να χρησιμοποιούν το iCloud.

Smartphones featured iCloud iPhone

Χρήστες iPhone παραπονιούνται για προβλήματα με το iCloud μετά την ενημέρωση iOS 16.3

Το iOS 16.3 φαίνεται να επηρεάζει τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας iCloud για ορισμένα άτομα που έχουν κάνει αναβάθμιση στο νέο λογισμικό, βάσει καταγγελιών στις κοινότητες υποστήριξης της Apple.

Internet Apple iCloud

Apple: Καταργεί τα σχέδια για σάρωση φωτογραφιών iCloud για υλικό κακοποίησης παιδιών

H Apple βάζει τέλος και επίσημα σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προτάσεις της, ένα σχέδιο για σάρωση εικόνων iCloud για ενδείξεις υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (ή CSAM).