Architecture of Radio: Αpp οπτικοποιεί τα ραδιοκύματα που έχουμε γύρω μας

Είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι, παντού γύρω μας υπάρχουν ραδιοκύματα από εκατοντάδες Wi-Fi routers, δορυφόρους GPS, κεραίες κινητής. Ωστόσο, ο κόσμος θα έμοιαζε πολύ πιο διαφορετικός αν το ανθρώπινο μάτι μπορούσε να δει πέρα από το ορατό φάσμα.

Αυτό θέλει να κάνει ένα νέο app, το οποίο ονομάζεται Architecture of Radio. Είναι μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας που οπτικοποιεί τα ραδιοκύματα από κεραίες, δορυφόρους GPS και Wi-Fi routers και σου επιτρέπει να περιηγηθείς στον χώρο σου με το κινητό ή το tablet στο χέρι για να δεις τα ψηφιακά σήματα που έχουμε γύρω μας.

Οι δημιουργοί του αναφέρουν ότι η βάση δεδομένων έχει μέσα 7 εκατομμύρια κεραίες κινητής, 19 εκατ. Wi-Fi routers και εκατοντάδες δορυφόρους.

Η εφαρμογή έχει κυκλοφορήσει στο iOS και το 2016 αναμένεται στο Android.

Δείτε το video:

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 30 Νοεμβρίου 2015 9:15

Σχόλια

  • Άμα υπήρχε εφαρμογή που να μετρά την
    ακτινοβολία στο χώρο όταν βρίσκεται κάποιος άνθρωπος κοντά σ' αυτό το χώρο πχ. στο γραφείο αυτό θα ήτανε καλό.

  • ψευτικο θα ειναι...πως γινεται απο την καμερα να το καταλαβαινει..οποιος ξερει κατι ας εξηγησει πως λειτουργει.

  • @ΓιώργοςMclaren Ψάξε "Real-time visualization of electromagnetic waves"... Επίσης η εφαρμογή που παρέθεσα παραπάνω λέει πως οι κάμερες μπορούν να εντοπίσουν ακτίνες γάμμα. (υπάρχουν τόσα άρθρα)

  • Όπως αναφέρει και το άρθρο επιγραμματικά, χρησιμοποιεί στοιχεία από βάση δεδομένων για τις κεραίες που υπάρχουν κοντά στον χρήστη. Σίγουρα δεν "βλέπει" τα ραδιοκύματα από την κάμερα.
    Δηλαδή υπολογίζει τις εκπομπές, και δεν τις παρατηρεί.
    Υπάρχουν εφαρμογές που οπτικοποιούν από τη λήψη της κεραίας της συσκευής, κυρίως για της κεραίες wifi που υπάρχουν σε κάποιο χώρο, όμως είναι πολύ προσεγγιστικές.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.