Ενεργή Πιστοποίηση, Το DARPA δημιουργεί αναγνώριση ID μέσω τρόπου πληκτρολόγησης

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Προχωρημένων Αμυντικών Ερευνών (DARPA), η φιλοσοφία του Beyond Passwords είναι πως ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για να θυμάται σειρά αλφαριθμητικών κωδικών και συμβόλων, επομένως είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ένας άλλος τρόπος ταυτοποίησης κωδικών σε ποικίλες εφαρμογές.

Η λύση βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο πληκτρολογεί κανείς, μία διαδικασία που φέρει το όνομα Ενεργή Πιστοποίηση (Active Authentication). Σύμφωνα με αυτή ο κάθε ένας από εμάς πληκτρολογεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο, με διαφορετικά χρονικά διαστήματα μεταξύ του πατήματος των διαδοχικών πλήκτρων. Οι υπολογιστές θα μπορούσαν να αναγνωρίζουν αυτό τον μοναδικό τρόπο, σε μία διαδικασία που εκτιμάται ότι έχει ακρίβεια 99,5% στην ταυτοποίηση του χρήστη.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική στη χρήση πολύπλοκων λεκτικών κωδικών, οι οποίοι όπως έχει αποδειχθεί δεν προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια.

, Ενεργή Πιστοποίηση, Το DARPA δημιουργεί αναγνώριση ID μέσω τρόπου πληκτρολόγησης

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris

Ο τρόπος πληκτρολόγησης είναι συμπεριφορικό γνώρισμα
και αποτελεί βιομετρικό χαρακτηριστικό. Τα προβλήματα
ξεκινούν όταν για παράδειγμα ο χρήστης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει
και τα 2 χέρια (π.χ. έχει σπάσει το χέρι του). Και έπειτα είναι και θέμα
χώρου. Για το pc στο σπίτι δεν θα υπήρχε πρόβλημα,
αλλά φανταστείτε σε ATM full qwerty πληλτρολόγιο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear DARPA Drones

Αντίμετρα για σμήνη drones ετοιμάζει ο αμερικανικός στρατός

H ειδική μονάδα της DARPA, του ερευνητικού σκέλους του αμερικανικού στρατού, έχει βρει έναν… μη εκρηκτικό τρόπο απενεργοποίησης drones.

Gear DARPA

Το αμερικανικό Πεντάγωνο εξετάζει τη χρήση jetpacks για τους στρατιώτες

H DARPA μας έχει συνηθίσει σε καινοτόμες ιδέες, αλλά τώρα φέρνει στο προσκήνιο τα jetpacks για τους στρατιώτες.

Software AI DARPA featured

H Τεχνητή Νοημοσύνη νικά τους Αμερικανούς πιλότους

Σε μια σειρά από προσομοιώσεις αερομαχιών με τον υπολογιστή, οι Αμερικανοί πιλότοι των F-16 Viper φαίνεται πως τα βρήκαν ελαφρώς… σκούρα!

Gear DARPA

DARPA Cheetah Robot, Το μηχανικό τετράποδο που τρέχει πιο γρήγορα και από τον Bolt

Μπορεί ο συμπαθέστατος Τζαμαϊκανός να σπάει το ένα ρεκόρ ταχύτητας μετά το άλλο, αλλά οι επιστήμονες του DARPA κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα τετράποδο ρομπότ, το οποίο τον ξεπερνά σε ταχύτητα. Πρόσφατα έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ ταχύτητας 45.5 Κm/h για μια διαδρομή 20 μέτρων. Για την ιστορία, ο Bolt έχει αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 44.7 Km/h…