Chrome: Η Microsoft δείχνει πόσο κακό κάνει στην μπαταρία του laptop

Η Google έχει υποσχεθεί να βελτιώσει την κατανάλωση της μπαταρίας που προκαλείται από την χρήση του Chrome browser, αλλά τα περισσότερα από τα quick fixes δεν έχουν φέρει κάποια αισθητή διαφορά. Η Microsoft έκανε τις δικές της δοκιμές και δείχνει πως ο Chrome εξαντλεί τη μπαταρία.

Η Microsoft δημιούργησε tests για να δει την κατανάλωση ενέργειας από τους browsers. Το πρώτο είναι test σε εργαστηριακό περιβάλλον και μετρά την συμπεριφορά κατά τη διάρκεια browsing σε δημοφιλείς σελίδες, ενώ το δεύτερο μετρά πόση ώρα διαρκεί το streaming HD video. Ο Chrome έδωσε 4 ώρες και 19 λεπτά, ενώ ο Microsoft Edge 7 ώρες και 22 λεπτά.

chrome battery test, Chrome: Η Microsoft δείχνει πόσο κακό κάνει στην μπαταρία του laptop

Επιπλέον, τα εργαστηριακά tests της Microsoft δείχνουν ότι Chrome, Opera, Firefox καταναλώνουν περισσότερη μπαταρία από τον δικό της Edge browser κατά την διάρκεια της αυτοματοποιημένης διαδικασίας, η οποία περιλάμβανε άνοιγα σελίδων, scrolling σε άρθρα, παρακολούθηση video και άνοιγα νέων tabs.

Για να ενισχύσει τα λεγόμενά της, η Microsoft δημοσίευσε δεδομένα από εκατομμύρια συσκευές με Windows 10, που δείχνουν ότι Edge και Firefox, είναι ενεργειακά πιο αποδοτικά από τον Chrome της Google.

chrome battery test, Chrome: Η Microsoft δείχνει πόσο κακό κάνει στην μπαταρία του laptop

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
COSTAS

Μπορεί ο Chrome να είναι πιο ενεργοβορος αλλά φορτώνει πιο γρήγορα τις σελίδες από τι ο edge. Εκεί η Microsoft πρεπει να εστιάσει.

Konstantinos

Πρέπει να ισχύουν τα τεστ. Εγώ από τη στιγμή που η google σταμάτησε υποστήριξη για τα windows 7 χρησιμοποιώ αποκλειστικά και μόνο firefox. τί να το κάνεις το chrome και όλα τα φρου φρου. Ο firefox δεν πάει πίσω. Αν τον κρατάς ανοιχτό για πολλή ώρα δεσμεύει πάνω από 1.5 γίγα είναι βέβαια και βαριά ορισμένα σάιτ με διαφημίσεις και βίντεο

Αλέξανδρος

Καλό είναι ότι δεν τρέχει πολλές υπηρεσίες στο παρασκήνιο και έτσι είναι πιο οικονομικός στην κατανάλωση αλλά δεν υποστηρίζει πρόσθετα προγράμματα ( επεκτάσεις ).
Επίσης δεν ξέρω τι κάνει στο laptop αλλά ο chrome στον σταθερό που πήρα μόλις τώρα με τον i3 6ης γενιάς ( 6098p ) με 21 καρτέλες και η μία να παίζει συνέχεια μουσική-βίντεο από το Youtube+ κάτι μικροπρογραμματάκια να τρέχουν στο παρασκήνιο ( one drive, one note, m torrent κ.τ.λ. ) και κινείται από 1% με βαριά 5% από ότι βλέπω στη διαχείριση εργασιών.

Υ.Γ: Επειδή μου έκανε εντύπωση το άρθρο πριν ολοκληρώσω το σχόλιο έβαλα μια ταινία να τρέχει στον edge παράλληλα με ότι έτρεχε και ο i3 ήταν μεταξύ του 7% με 9% ενώ όταν έκλεισα τον edge και έβαλα να τρέχει η ίδια ταινία στον chrome ( παράλληλα με ότι έτρεχε και πριν φυσικά ) ο επεξεργαστής κινούνταν από 10% με 13-14% σε μέσο όρο.
Μπράβο την Ms και δεν της το ‘χα. Αν βάλει και store με επεκτάσεις λέει να τον δοκιμάσεις ( γιατί τώρα που έβαλα να δοκιμάσω την ταινία 5 λεπτά έκλεινα παράθυρα από διαφημίσεις ). Έστω ένα adblock γιατί ειδάλλως δεν παλεύεται .

Μάκης

Όσα tests και να κάνει η Microsoft αν δεν σοβαρευτεί απέναντι στον edge και να τον αντιμετωπίσει ως τον επόμενο σοβαρό browser της δεν πρόκειται σίγουρα με τέτοια γελοία test να πείσει το κόσμο ώστε να χρησιμοποιεί το δικό της browser! γιατί όπως και να το κάνουμε ο edge έχει τεράστιες ελλείψεις και είναι αισθητά αργός σε σχέσει με το Chrome και τον firefox.

Zura

@Μάκης κάτσε εσύ με τον Chrome και με τον φορτιστή δίπλα. Πιστεύω πως σε σχέση με τον IE, ο Edge είναι ποιο γρηγορότερος. Αλλα σε σχέση με τον Chrome έχει κάποια διαφορά. Αλλα δεν θα το πεις αργός σε καμία περίπτωση.

Dimitris

Πλάκα μας κάνουν συγκρίνουν τον Chrome με αυτό το πράγμα λογικό είναι να βγάζει περισσότερη ώρα όταν δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Αυτή τη στιγμή έχοντας δοκιμάσει πολλούς χρησιμοποιώ Opera και Chrome.

Prideous

Δοκιμάστε και τον maxthon
Ειναι αρκετά γρήγορος
Βέβαια δεν ξερω τι καταναλώσει κανει !
Πάντως απο την στιγμή που έβγαλε τον edge η ms ο chrome αποτελεί παρελθόν για εμένα !

Στέφανος

Και φανταστείτε ότι είναι ο μοναδικός που δεν έχει ομαλή κύλιση… Μόνο με κανένα plugin και πάλι δεν τρέχει τόσο καλά όσο στον edge ή Firefox. Δυστυχώς ο chrome χρόνια με τα χρόνια γίνεται όλο και πιο βαρύς και αυτό φαίνεται στους παλιούς υπολογιστές ιδίως.

Παναγιώτης

Παιδιά, εγώ χρησιμοποιώ Microsoft Edge, και είμαι πολύ χαρούμενος, με την ταχύτητά του, και την διάρκεια με μπαταρία! Ελπίζω να τον δοκιμάσετε όλοι εσείς 2 Αυγούστου που θα βγουν και επεκτάσεις στον Edge, και AdBlcok!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσε (και) η τιμή – Πόσο ακριβότερο θα είναι από το 7a;

Μια ακόμα είδηση έρχεται από το μέτωπο της Google και αυτή τη φορά αφορά το Pixel 8a και συγκεκριμένα την τιμή του.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.