Mobile Chrome Apps toolkit, Από τον Chrome στα Android και iOS

Η Google εργάζεται εδώ και καιρό πάνω σε ένα toolkit, το οποίο θα επιτρέψει σε developers να δημιουργήσουν Chrome apps για τις πλατφόρμες Android και iOS, καθώς και να “μετατρέψουν” τις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές για Chrome και στις δύο πλατφόρμες και να γίνουν διαθέσιμες μέσω των Google Play και Apple App Store.

Την αποκάλυψη, ότι τα εργαλεία είναι διαθέσιμα και πως η Google ετοιμάζεται να κάνει σχετική ανακοίνωση τον Ιανουάριο (αργότερα η εταιρεία σε δήλωση της είπε ότι η επίσημη ανακοίνωση θα αργήσει) έκανε το The Next Web και έτσι μαθαίνουμε ότι οι developers σύντομα θα έχουν τα κατάλληλα εργαλεία στα χέρια τους για να κάνουν port τις Chrome web apps τους στις δημοφιλείς πλατφόρμες Android και iOS.

Εφαρμογές που έχουν γραφτεί σε HTML, CSS, Javascript θα μπορούν με τα κατάλληλα εργαλεία να μοιάζουν με native apps και να εκκινούν εκτός browser και στην συνέχεια θα διατεθούν από τα app stores κάθε πλατφόρμας.

Mobile Chrome Apps toolkit, Mobile Chrome Apps toolkit, Από τον Chrome στα Android και iOS

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος

Το link δεν δουλεύει. καμία ιδέα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.