Cortana, H αντίζηλος της Siri στα Windows Phone smartphones

Μπορεί η κατάληξη του ονόματος να μη βοηθά πολύ, ειδικά στο βρώμικο μυαλό του μέσου Έλληνα, αλλά ο ρόλος του Project Cortana για τα Windows Phones είναι να ανταγωνιστεί τη φωνητική βοήθεια που προσφέρει η Siri της Apple. Σε μια διαρροή του Ιουνίου είχε φανεί η εφαρμογή zCortana η οποία εκτιμάται ότι είναι το αντίπαλο δέος της Siri και του Google Now.

Οι πληροφορίες λένε ότι θα γνωρίσουμε τη νέα Virtual Κοπελιά στις αρχές του 2014, ενώ λέγεται επίσης ότι η τεχνολογία θα έχει την ικανότητα να μαθαίνει από τις επιλογές και τις συνήθειες του χρήστη. Θα βασίζεται, επίσης, στην τεχνολογία Satori, με τη βοήθεια της οποίας λειτουργεί και το Bing. Δεν αποκλείεται να τη δούμε εκτός από τα μελλοντικά Windows Phones και στο λειτουργικό Windows όσο και στο Xbox One.

Ανυπομονούμε να τη γνωρίσουμε, την… Cortan-ίτσα!

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 12 Σεπτεμβρίου 2013 16:05

Σχόλια

  • Το σκεφτομουν κατι τετοιο αυτες τις μερες αλλα σε λαπτοπ. (του τυπου να βρισκεται συνεχεια στην επιφανεια εργασιας εν κινησει και να απανταει οποιαδηποτε στιγμη) Well Done windows!

  • Για όλους εσάς τους μη-gamers η Cortana είναι ένα AI από την σειρά HALO της Microsoft και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο...Και υπήρχε χρόνια πριν τη Siri...

  • το μοναδικό πράγμα που μαρεσει στην ms(όσο αφορά την διασκέδαση) είναι το halo και προσωπικά θα μαρεζε αυτό

  • Φοβερό!!! Πέραν της σημασιολογικής αναγωγής ακούγετε σαν το "κοτσάνα" και όταν το βλέπεις σου ' ρχετε να διαβάσεις "κοτρόνα"!!! 3 στα 3 που λέμε. Αχτύπητο!!!

  • Πέρα από το άνοστο αστείο του αρθρογράφου, νομίζω καλύτερα που δεν έχει βγάλει ακόμη κάτι η Microsoft σε αυτόν τον τομέα. Δυστυχώς για την ώρα αυτοί οι βοηθοί δε έχουν φτάσει σε επίπεδο που να είναι πραγματικά χρήσιμοι. Αλλά και πάλι και να βγάλει κάτι το πιο πιθανό να μην υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα.

  • Νικόλα, τί εννοείς δεν έχει βγάλει η Μικροσοφτ σε αυτό τον τομέα???? Τα voice commands ποιός τα έβγαλε??? εδώ και χρόοοονια τώρα....

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.