Creative Cloud Express: Απλοποιεί τα εργαλεία επεξεργασίας

, Creative Cloud Express: Απλοποιεί τα εργαλεία επεξεργασίας

Η Adobe γνωρίζει ότι υπάρχει μεγαλύτερο κοινό επίδοξων δημιουργών εκεί έξω πέρα από τους επαγγελματίες. Γι’ αυτό λανσάρει μια νέα εφαρμογή που επιχειρεί να ανοίξει μερικά από τα πιο ισχυρά εργαλεία της σε ερασιτέχνες. Η εφαρμογή, που ονομάζεται Creative Cloud Express, προσφέρει βασικές εκδόσεις εργαλείων επεξεργασίας εικόνας και βίντεο, επιτρέποντας στους χρήστες να εργάζονται με επίπεδα, εφέ τεχνητής νοημοσύνης και μια τεράστια βιβλιοθήκη γραμματοσειρών, όλα με μια απλοποιημένη διεπαφή που υποτίθεται ότι κάνει τις λειτουργίες πιο εύχρηστες.

«Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται κάτι απλό και προσιτό και αυτοί οι πελάτες δίνουν προτεραιότητα στο περιεχόμενο και περισσότερο εστιάζουν στα αποτελέσματα παρά στη διαδικασία», λέει στο The Verge ο Scott Belsky, επικεφαλής προϊόντων της Adobe. Το Creative Cloud Express έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε οι νέοι χρήστες να μην χρειάζεται να μάθουν από την αρχή τα εργαλεία της Adobe, όπως το Photoshop, και να μπορούν γρήγορα να κάνουν κάτι που να φαίνεται καλό.

Η εφαρμογή φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για διαχειριστές μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων και οποιονδήποτε άλλο έχει κάτι να προωθήσει αλλά δεν είναι επαγγελματίας στο γραφικό σχέδιο.

Κατά την εκκίνηση, θα μπορείτε να επιλέξετε από προσχεδιασμένα πρότυπα που έχουν δημιουργηθεί για διαφορετικούς σκοπούς: ένα φυλλάδιο, μια ανάρτηση στο Facebook, μια ιστορία Instagram, μια μικρογραφία στο YouTube, ένα μενού εστιατορίου, ένα εξώφυλλο βιβλίου και ούτω καθεξής. Μόλις επιλέξετε ένα πρότυπο, θα μπορείτε να προσαρμόσετε όλες τις δυνατότητες σε αυτό. Σε ένα σύντομο βίντεο επίδειξης που στάλθηκε στο The Verge, ένας διαχειριστής προϊόντων της Adobe έδειξε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε το κείμενο, να εισαγάγετε νέα στοιχεία από τη βιβλιοθήκη εικόνων στοκ της Adobe και να προσθέσετε κινούμενα σχέδια. Ένα ιδιαίτερα έξυπνο χαρακτηριστικό είναι ότι αφαίρεσε αυτόματα το φόντο από μια στοκ εικόνα, αφήνοντας την εικόνα να εστιάσει μόνο στο θέμα της.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν για εκκίνηση, αλλά πρόσθετες λειτουργίες — όπως η πρόσβαση σε εικόνες Adobe Stock — είναι διαθέσιμες με συνδρομή 9,99 $ ανά μήνα (περιλαμβάνονται επίσης για υπάρχοντες συνδρομητές πολλών προγραμμάτων Creative Cloud). Κυκλοφορεί σήμερα και είναι διαθέσιμο σε iOS, Android και στον Ιστό.

Η Belsky βλέπει αυτή την κυκλοφορία ως ένα βήμα προς τη δημιουργία προσβάσιμων εκδόσεων όλων των πιο ισχυρών εργαλείων της Adobe. «Ελπίζω να μπορώ να πω στις ομάδες μου… ό,τι κι αν κάνετε που να είναι εκπληκτικό για το After Effects ή το Premiere Pro», λέει ο Belsky, «βρείτε μια ελαφριά και προσιτή εκδοχή του που θα μπορούσε να είναι προσβάσιμη σε όλους τους άλλους και να αρχίσετε να προσφέρετε μία καινοτομία που οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση, όχι μόνο οι επαγγελματίες».

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Adobe

Adobe Premiere Pro: Αποκτά εργαλεία δημιουργίας βίντεο τεχνητής νοημοσύνης – Ίσως ενσωματώσει το Sora της OpenAI

Η Adobe ετοιμάζει ένα μοντέλο βίντεο παραγωγικής ΑΙ για την οικογένεια Firefly που θα φέρει νέα εργαλεία στην πλατφόρμα Premiere Pro.

Internet Adobe featured

Adobe Photoshop: Σύντομα δωρεάν για χρήση στο web

Οι χρήστες φαίνεται πως απομακρύνονται από τις ακριβές υπηρεσίες της Adobe που βασίζονται σε συνδρομές, καθώς έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλές αποτελεσματικές εναλλακτικές.

Software Adobe featured Photoshop

Photoshop στο iPad: Δύο νέα εργαλεία επιφάνειας εργασίας

Η Adobe ενημέρωσε το Photoshop για το iPad με δύο κρίσιμα νέα εργαλεία – τα εργαλεία μουτζούρας και σφουγγαριού.

Gear Creative

Creative Chat: Νέα οικονομικά ενσύρματα ακουστικά κλειστού τύπου

Τα ακουστικά Creative Chat είναι προσαρμοσμένα για να προσφέρουν ισχυρό ήχο και μια αναβαθμισμένη εμπειρία ακρόασης στον χρήστη.