Cyanogen, Γίνεται εταιρεία με υψηλές φιλοδοξίες

Τα Cyanogen Mods όλοι οι φίλοι και χρήστες του Android τα γνωρίζουν καλά. Πρόκειται για custom εκδόσεις του Android που μπορεί κανείς να εγκαταστήσει στο smartphone του. Τώρα, η ομάδα πίσω από τα Mods αυτά, η Cyanogen γίνεται εταιρεία με κεφάλαιο 7 εκατομμυρίων δολαρίων και προσωπικό 17 ατόμων.

Ο ιδρυτής της είναι ο Steve Kondik και δηλώνει ότι η Cyanogen φιλοδοξεί να γίνει ένας σημαντικός παίκτης στο Android οικοσύστημα, προσφέροντας διευρυμένες δυνατότητες στους χρήστες. Υπολογίζεται ότι περίπου 8 εκατομμύρια χρήστες έχουν κατεβάσει μια έκδοση Cyanogen Mod μέχρι σήμερα.

Update: Προστέθηκε βίντεο.

Πηγή: 1,2, 3

Επεξεργάστηκε την 19 Σεπτεμβρίου 2013 6:17

Σχόλια

  • "Υπολογίζεται ότι περίπου 8 εκατομμύρια χρήστες έχουν κατεβάσει μια έκδοση Cyanogen Mod μέχρι σήμερα."

    1 μόνο? Από το Android 2.3.4 και μετά τις έχω κατεβάσει όλες για Xperia X10 Mini. :)
    Να ναι καλά τα παιδιά γιατί αν περιμέναμε από την Sony...

  • Τα έσοδα απο που θα προέρχονται όμως?
    Επίσης θα πρέπει να επεκτείνουν την λίστα των επίσημα υποστηριζόμενων συσκευών γιατί μέχρι τώρα είναι κάπως περιορισμένη στα ακριβά μοντέλα(που έτσι κ αλλιώς έχουν σχεδόν πάντα καλύτερη υποστήριξη απο την κατασκευάστρια) κ σε αυτά που είναι πολύ δημοφιλή

  • Κατεβασα/δοκιμασα αρκετες απο τις cyanogenmods αλλα για να πω την πασα αληθεια, οκ δεν μου φανηκε και τιποτα το φοβερο. Να λεμε τα συκα συκα και τη σκαφη σκαφη, αφαιρουν το bloatware, καλα κανουν απο εκει και επειτα δεν κερδιζεις (σαν μεσος χρηστης παντα οκ?) και κατι το φοβερο σε σχεση με μια καλογραμμενη εργοστασιακη.

    Εχει πλακα, μεσα σε μια βραδια μην εχοντας τι να κανω, αλλαξα και εγω δεν θυμαμαι ποσες rom ειτε με cmr ειτε flash-αροντας ftf στο xperia μου επαιξα με kernel κτλ. Σαν να βλεπεις ολη την "ιστορια" android μπροστα σου σε βηματα και οκ, εχουν γινει καποια (καλα) βηματα προς τα μπροστα αλλα χωρις να ειναι και τιποτα το φανταστικο.

    Με τις cyanogen mod επισης δεν μου λειτουργουσε ποτε καλα το Opera mini (γιατι αραγε...) ενω και το flash player στην Jelly bean (που το κινητο που flash-αρα δεν την πηρε official αλλα μεχρι ICS-ετυχε να εχω δυο xperia mini για παιχνιδι και στο ενα διατηρουσα την εργοστασιακη για συγκρισεις) λειτουργουσε χαλια η καθολου. Τωρα σε καποια κινητα μπορει να λειτουργει, αλλα σε καποια και οχι. Μειον αυτο απο μενα και σιγα μην αφιερωνα χρονο και ψαξιμο γιατι και πως...

    Αρκετα ψεγαδια για μενα λοιπον, εντυπωσιακη ομως ταχυτητα (μερικες ROM ειναι ελαφρωμενες μεχρι και στα 80 MB-μια εργοστασιακη της sony ειναι 380!). Δεν ξεμενει ευκολα απο μνημη κτλ, στο jelly bean εχει εντυπωσιακη ομαλοτητα.

    Αλλα, καποια οπως ειπα πραγματα ειναι χειροτερα απο stock. Flash player, ο ηχος απο τα ακουστικα παρα το DSP control. Ισως η καμερα (ισως και καλυτερη εχουν βγει αρκετα πειραγματα, παλι ομως οχι αποδεκτα απο ολους). Τελικα, κατεληξα οτι root-αροντας την εργοστασιακη και απενεργοποιωντας καποιες εφαρμογες η cyanogen mod εδινε δεν εδινε ενα πλεονεκτημα 15 MB RAM, δεν αξιζει και τιποτα ειδικα μπροστα στην καλυτερη αποδοση της stock σε multimedia και σε καποια σημεια στο internet.

    Αν εχεις ορεξη και χρονο να δοκιμαζεις χαρακτηριστικα και αλλα, δινωντας μια προσωπικη πινελια εστω και μεσα απο την δουλεια αλλων τοτε ολη αυτη η σκηνη εχει απιστευτη πλακα και νιωθεις πολυ ομορφα. Αυτα απο μενα που δεν εχω τρελλες γνωσεις στο αντικειμενο.

    Αλλα, αυτο που κανουν τωρα? Εταιρεια που, τι? Θα προσφερει προς καποιο μικρο ανταλλαγμα την δυνατοτητα να θυσιασεις μερικα στοκ χαρακτηριστικα και την εγγυηση σου μαζι? Παρεμπιπτοντως βασιζουν αρκετα τις roms τους με vanilla android, τα εικονιδια ειναι χαλια σα windows 3.11 ενα πραγμα.

  • αγγελε εχουν ηδη βρει κεφαλαιο 7 εκατομμυρια λογικα εχουν κληση συμφωνια με καποια εταιρια.
    here to change = here to cyanogenmod αντε μακαρι να ειναι αυτη η αλλαγη της ΗΤC :p

  • @tech21man
    Αυτά που λες συμβαίνουν με την Cyanogen σε αρκετές συσκευές (προβλήματα κλπ).
    Δεν λες όμως το λόγο που συμβαίνουν αυτά. Και ο λόγος είναι ότι η Cyanogen ΔΕΝ έχει όλες τις "πληροφορίες" που χρειάζεται στα χέρια της για να αναπτύξει σωστά το "διαφορετικό" Android που φτιάχνει... Δεν έχει δηλαδή (από τις περισσότερες συσκευές) στα χέρια της drivers για ΟΛΟ το hardware, ΟΛΕΣ τις πληροφορίες για τον kernel, κλπ κλπ... Έτσι πολλές φορές σε αρκετές συσκευές παρατηρούνται προβλήματα τύπου να μην δουλεύει το bluetooth, το wifi, να μην δουλεύει σωστά η Κάμερα κλπ κλπ...
    Αυτό όμως που να γίνει είναι ότι η Cyanogen, θα συνεργαστεί με κάποιον OEM τον οποίο θα ανακοινώσει στις επόμενες εβδομάδες. Έτσι δεν θα περιμένει πότε και αν θα θελήσει κάποιος OEM να δώσει ΟΛΕΣ τις κρίσιμες "πληροφορίες" για το hardware που απαιτούνται για την σωστή και απροβλημάτιστη ανάπτυξη ενός "διαφορετικού" Android...
    Από δω και πέρα δηλαδή θα γίνει ακριβώς αυτό που γίνεται με την Xiaomi και το MIUI...
    Το MIUI είναι ακριβώς ότι και η Cyanogen, μόνο που το υποστηρίζει ένας OEM, η Xiaomi, δίνοντας στους developers ότι χρειάζονται σε σχέση με το hardware και έτσι το MIUI δουλεύει νεράκι σε όλες τις Xiaomi συσκευές, ενώ έχει προβλήματα σε άλλες συσκευές (Samsung, HTC, κλπ).
    Το σημαντικό λοιπόν στην όλη ανακοίνωση είναι ότι η Cyanogen από εδώ και πέρα θα συνεργάζεται στενά με κάποιον/κάποιους OEM... Και έτσι αλλάζει όλο το concept του project...
    Δεν θα χρειάζεται δηλαδή να περιμένουν οι developers πότε και αν θα δώσει όλα τα sources του kernel κλπ ένας OEM ώστε να κάνουν σωστή δουλειά. Θα έχουν όλα τα sources κατευθείαν από τον OEM και θα δουλεύουν απερίσπαστοι από ασυμβατότητες κλπ κλπ...

  • @Stelios K. κι'εγω μια απ'τα ίδια, ότι rom υπάρχει για xperia x10 mini την εχω κατεβάσει (δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση αλλά υπάρχει και προγραμματιστής με το ίδιο όνομα στο xda forum απ'όπου κατεβάζω και τις rom για το x10 mini)

  • Εχω κατεβάσει πάρα πολλές ROMs κυρίως εκδόσεις cm για htc buzz(wildfire) και έφτασα μέχρι android 4.0.4 (με 720mhz) να τρέχει απροβλημάτιστα.. πραγματικά όμως.Μου είχε αρέσει τόσο πολύ,που για 1 βδομάδα το είχα σαν κεντρικό τηλ.Μετά έκανα ένα restore και το έβαλα στο κουτάκι του στο συρτάρι:)

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.