Disqus: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 17,5 εκατομμύρια λογαριασμούς

Disqus παραβίαση δεδομένων, Disqus: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 17,5 εκατομμύρια λογαριασμούς

Παραβίαση σε βάση δεδομένων της αποκάλυψε η Disqus, από την οποία φαίνεται να επηρεάζονται 17,5 εκατομμύρια λογαριασμοί.

Σύμφωνα με ανάρτηση της γνωστής εταιρεία διαχείρισης σχολίων, στις 5 Οκτωβρίου ενημερώθηκαν από ανεξάρτητο ερευνητή ασφαλείας ότι τα δεδομένα τους ίσως παραβιάστηκαν.

Την επόμενη μέρα, αφού η Disqus ερεύνησε το ζήτημα ανακάλυψε ότι όντως, μέρος της βάσης δεδομένων της του 2012 εκτέθηκε σε κίνδυνο κι από αυτό επηρεάζονται περίπου 17,5 εκατομμύρια χρήστες.

Το μέρος που παραβιάστηκε περιλαμβάνει διευθύνσεις email, ημερομηνίες εγγραφής και ημερομηνίες όπου έγινε η τελευταία πρόσβαση στην υπηρεσία.

Επίσης, φαίνεται ότι το ένα τρίτο των κωδικών των χρηστών (που περιέχονται στη διαρροή) καθώς και κωδικοί που χρησιμοποιούσαν το πρωτόκολλο SHA1 περιλαμβάνονται στη διαρροή.

Από την πλευρά της η Disqus έκανε reset των λογαριασμών που επηρεάζονται από την παραβίαση των δεδομένων και παρακαλεί τους κατόχους των λογαριασμών να προβούν σε αλλαγή του κωδικού τους.

Η Disqus ανακοίνωσε ότι δεν έχουν παρατηρηθεί μη εξουσιοδοτημένες προσβάσεις στην υπηρεσία αλλά οι χρήστες των οποίων οι λογαριασμοί επηρεάστηκαν από την παραβίαση μπορεί να λάβουν spam email.

Να σημειωθεί ότι η διαρροή φαίνεται να περιλαμβάνει λογαριασμούς που καλύπτουν τις χρονολογίες 2007-2012.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Π. Π. Σ

Εν τω μεταξύ το θεωρώ και από τις πιο δύσχρηστες κ καθόλου φιλικές για τι χρήστη υπηρεσίες διαχείρισης σχολίων. Σου βγαζει το λάδι κάποιες φορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet Hackers

Google: Μαζικές επιθέσεις Ρώσων χάκερ στην Ουκρανία

H Google μέσα από έκθεση γνωστοποίησε ότι Ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν συνεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.