Software

Δοκιμάστε το Smart Compose του Gmail με τη δύναμη της Google AI

Η λειτουργία Smart Compose του Gmail, σε συνδυασμό με τη Google AI, προτείνει στο χρήστη φράσεις κατά τη σύνταξη ενός e-mail για να το συμπληρώσει πιο γρήγορα ενώ πληκτρολογεί. Η λειτουργία αυτή είναι σε πρώιμο στάδιο και μπορεί να ενεργοποιηθεί με μερικά απλά βήματα.

Το Smart Compose παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Google I/O 2018 και τα αποτελέσματα, αν και σε αυτό το πρώιμο στάδιο, είναι πολύ θετικά. Για να χρησιμοποιήσουμε τη λειτουργία αυτή θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσουμε τη νέα μορφή του Gmail, από τις ρυθμίσεις, επιλέγοντας την πρώτη επιλογή “Try the new Gmail”.

Στη συνέχεια πηγαίνουμε και πάλι στις ρυθμίσεις και επιλέγουμε “Settings”.

Στο tab menu General πηγαίνουμε προς τα κάτω στο πεδίο Experimental Access, πατάμε στην επιλογή “Enable Experimental Access” και μετά “Save Changes” στο κάτω μέρος της σελίδας των ρυθμίσεων.

Για να χρησιμοποιήσουμε τη λειτουργία Smart Compose πρέπει να πάμε και πάλι στις ρυθμίσεις, επιλέγοντας “Settings” και στη συνέχεια πηγαίνουμε στο tab menu General προς τα κάτω στην περιοχή “Smart Compose”. Κάνουμε κλικ στην επιλογή “Writing suggestions on” και έπειτα “Save Changes” στο κάτω μέρος των ρυθμίσεων.

Έπειτα, μπορούμε να συντάξουμε το e-mail που επιθυμούμε, βάζοντας πρώτα τον παραλήπτη, το θέμα στο πεδίο κάτω από τον παραλήπτη και μόλις πατήσουμε στο κυρίως “σώμα” του email, εμφανίζεται η προτροπή της προσφώνησης του παραλήπτη την οποία μπορούμε να αποδεχτούμε πατώντας το πλήκτρο tab στο πληκτρολόγιό μας και να προχωρήσουμε στη σύνταξη του e-mail.

Στην συνέχεια, ενώ γράφουμε το κείμενο του e-mail με την να AI “διαβάζει” το θέμα του, όταν πληκτρολογήσαμε την ερώτηση “When can…” είχε ήδη εμφανιστεί το υπόλοιπο της πρότασης “…we meet?”, και πατώντας και πάλι το πλήκτρο tab, μπορούμε να ολοκληρώσουμε την πρόταση σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα.

Πρέπει να αναφέρουμε πως η λειτουργία Smart Compose είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο και ενδεχομένως να μη λειτουργεί ακόμα όπως την έχουμε φανταστεί αλλά στο επίπεδο που βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή, βλέπουμε πως δουλεύει και αναμένουμε τα επόμενα βήματα για να διαπιστώσουμε το που μπορεί να φτάσει η τεχνητή νοημοσύνη.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 11 Μαΐου 2018 12:12

Σχόλια

  • το προσπάθησα και μάλλον δεν λειτουργεί στο ελληνικό μενού

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.