Software

Με έμφαση στην ασφάλεια έρχεται ο Google Chrome 90

Φτάσαμε αισίως στην 90η έκδοση του Google Chrome, η οποία έχει ως default ρύθμιση το πρωτόκολλο HTTPS. Εκτός από το στοιχείο αυτό, η νέα έκδοση προσφέρει και δεκάδες διορθώσεις σε bugs και κενά ασφαλείας της προηγούμενης έκδοσης.

Εάν πάει κανείς στις Ρυθμίσεις (Settings) – Βοήθεια (Help) – Σχετικά με τον Chrome (About Google Chrome) μπορεί να αναζητήσει για την πιο πρόσφατη διαθέσιμη έκδοση του Google Chrome και να την εγκαταστήσει στον υπολογιστή του. Με τη νέα έκδοση, άσχετα με το τι πληκτρολογεί κανείς στην μπάρα της διεύθυνσης, αυτομάτως θα φορτώνει η έκδοση HTTPS. O προφανής σκοπός εδώ είναι να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στις συνδέσεις.

Υπάρχει μέριμνα και για τις τηλεδιασκέψεις με την ενσωμάτωση του AV1 Encoder στον Google Chrome, ενώ σε αυτή την έκδοση του browser θα μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει αναζήτηση στις ανοιχτές καρτέλες, απλώς και μόνο πατώντας το κουμπί με το βελάκι στα δεξιά. Αυτό το χαρακτηριστικό θα το βρουν σωτήριο όσοι ανοίγουν διαρκώς νέες καρτέλες με τον Google Chrome και μετά… χάνονται.

Επεξεργάστηκε την 16 Απριλίου 2021 10:22

Σχόλια

  • θα σας πω ένα νέο: Ο Chrome είναι Google! Πως λέμε απόρητο και πρωσοπικά δεδομένα... καμία σχέση!

    • Συγνώμη, αλλά τελείως άσχετο σχόλιο... Το άρθρο λέει πως άλλαξε το πρωτόκολλο που θα προτιμάται από τον Chrome, δεν λέει τίποτα για απόρρητο, ιδιωτικότητα κλπ... Ο καθένας κάνει τις επιλογές του με τις υπηρεσίες που χρησιμοποιεί, και εδώ που τα λέμε υπάρχει ιδωτικότητα πλέον και προστασία των προσωπικών δεδομένων; Πολλοί είμαστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιούμε κάποιες υπηρεσίες καμία φορά... Λες για την Google αλλά για δοκίμασε να χρησιμοποιείς DuckDuckGo για παράδειγμα ως την μοναδική μηχανή αναζήτησης... Καλή για να ψάχνεις για κανα βιντεάκι ή δεν ξέρω τι, αλλα δυστυχώς ή ευτυχώς, όταν θέλεις να κάνεις σοβαρή δουλειά, ε το Google θα ανοίξεις μην κοροϊδευόμαστε...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.