Έμφαση στην ασφάλεια θα δώσει η Apple στο WWDC 2021

, Έμφαση στην ασφάλεια θα δώσει η Apple στο WWDC 2021

Το θέμα της ασφάλειας των δεδομένων και των υπηρεσιών της Apple αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στο WWDC 2021. Οι πρόσφατες εξελίξεις θεωρείται ότι οδηγούν την Apple να δώσει εξηγήσεις και διευκρινήσεις πάνω σε αυτά τα ζητήματα.

Τόσο η δικαστική διαμάχη της Apple με την Epic Games αναφορικά με την πολιτική που ακολουθεί η πρώτη στο App Store της, όσο και η παραβίαση ιδιωτικότητας που μπορεί να προκύψει από τη χρήση των Apple AirTags, εκτιμάται ότι οδηγούν την Apple στο να μιλήσει σχετικά με αυτά τα θέματα στους developers που θα παρακολουθήσουν το WWDC 2021.

To στοιχείο που εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει η Apple είναι έναν πίνακα ελέγχου, ο οποίος θα μπορεί να δίνει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγουν τρίτες εφαρμογές από μία συσκευή της Apple. Ανανεώσεις αναμένονται και για τη λειτουργία των μηνυμάτων, ενώ στο iPad OS και συγκεκριμένα στην αναβαθμισμένη εκδοχή του εκτιμάται ότι θα επιτρέπεται στον κάθε χρήστη να τοποθετεί widgets όπου θέλει στην οθόνη του. Βελτιώσεις αναμένεται να ανακοινωθούν και για το multitasking σε ένα iPad.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.