Οι developers της πλατφόρμας Enyo του WebOS πηγαίνουν στην Google

Οι developers που εργάζονταν για την HP πάνω στην πλατφόρμα Enyo του λειτουργικού συστήματος WebOS αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την HP, προκειμένου να ενταχθούν στο ανθρώπινο δυναμικό της Google, αφήνοντας να αιωρούνται πολλά ερωτηματικά γύρω από το μέλλον του Enyo όσο και το πώς θα τους χρησιμοποιήσει η Google.

Είναι γεγονός ότι παρά τις υποσχέσεις της, η HP δεν συνέχισε να επενδύει στο webOS, παρόλο που το Enyo μπορεί να βρει διάφορες χρήσεις σε εναλλακτικά περιβάλλοντα. Ούτε η Google ξέρουμε εάν θα επενδύσει στην εν λόγω πλατφόρμα, το σίγουρο, όμως, είναι ότι έχει στο δυναμικό της μερικούς από τους σημαντικότερους ανθρώπους που το εξέλιξαν. Το Enyo είναι η πλατφόρμα HTML5 του WebOS που είδαμε να κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο HP TouchPad.

Η HP σε επίσημη ανακοίνωσή της σημειώνει ότι επιδιώκει να συνεχίσει να εξελίσσει το Enyo ως ένα open source εργαλείο. Το Open webOS project, για την HP, δεν πρόκειται να ακυρωθεί και θα συνεχίσει να εξελίσσεται σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό.

Παρόλο που η πλατφόρμα webOS ξεκίνησε το ταξίδι της από την Palm και παρά το γεγονός ότι δεν αποδείχθηκε ως εμπορική επιτυχία, εξακολουθεί να θεωρείται ένα τεχνολογικό επίτευγμα σεβαστής αξίας. Το open source Enyo, έχει και αυτό πολλά να προσφέρει, επομένως η εμπλοκή της Google δεν αποκλείεται να το κάνει να φτάσει ψηλά. Ίδωμεν…

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 1 Οκτωβρίου 2012 9:47

Σχόλια

  • Μακάρι! Το WebOS προσωπικά μου άρεσε παρα πολύ στα reviews που είδα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.