Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει για μία ακόμη φορά τη Google να γίνει λιγότερο μονοπωλιακή

Google, Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει για μία ακόμη φορά τη Google να γίνει λιγότερο μονοπωλιακή

Google, Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει για μία ακόμη φορά τη Google να γίνει λιγότερο μονοπωλιακή

Εδώ και καιρό η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει την Google να γίνει λιγότερο μονοπωλιακή, και περισσότερο φιλική με τους ανταγωνιστές της. Στο παρελθόν, ύστερα από ένα μεγάλο πρόστιμο που της δόθηκε, η εταιρεία συμφώνησε να αναθεωρήσει την άδεια χρήσης του Android στην Ευρώπη, αφαιρώντας τον Chrome και την Αναζήτηση Google από το λειτουργικό σύστημα.

Με ένα ακόμη πρόστιμο να παραμονεύει ενάντια του AdSense, η Google και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκαναν μία νέα συμφωνία, η οποία επιτρέπει στους χρήστες του Android να επιλέξουν τον browser και τη μηχανή αναζήτησης που θέλουν ως προεπιλεγμένα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι το προ-εγκατεστημένο πρόγραμμα περιήγησης Chrome και η μηχανή αναζήτησης της Google αποτελούν αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών. Κι αυτό διότι οι χρήστες κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιήσουν τα συγκεκριμένα προϊόντα, καθώς οι περισσότεροι δεν αναζητήσουν εναλλακτικές επιλογές, αλλά επαναπαύονται στα προεγκατεστημένα στοιχεία του λειτουργικού.

Στην ουσία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα με αυτά που χρησιμοποίησε εναντίον της Microsoft το 2009. Τότε η Microsoft πρόσθεσε την επιλογή “ψηφοδέλτιου”, όπου οι χρήστες είχαν την δυνατότητα συνειδητής επιλογής του προγράμματος περιήγησης που επιθυμούσαν να κατεβάσουν και να χρησιμοποιήσουν με τα Windows.

Η Google αναφέρει ότι η επιλογή προεπιλεγμένου browser και μηχανής αναζήτησης θα εμφανιστεί τόσο σε νέους όσο και σε υφιστάμενους χρήστες. Προς στιγμήν δεν έχει γίνει ξεκάθαρο πότε αυτή η επιλογή θα γίνει διαθέσιμη, το πώς θα μοιάζει, και ποιές θα είναι οι διαθέσιμες επιλογές. Ωστόσο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι μία από τις μηχανές αναζήτησης θα είναι το DuckDuckGo, αφού πρόσφατα προστέθηκε μεταξύ των επιλογών στις προεπιλεγμένες μηχανές αναζήτησης που μπορούν να διαλέξουν οι χρήστες του Chrome.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.