Software

Facebook: Προστάτεψε τον λογαριασμό σου με USB Security Key

To Facebook ανακοίνωσε έναν νέο τρόπο προστασίας για τους χρήστες του. Από σήμερα οι λογαριασμοί μπορούν να γίνουν ακόμη πιο ασφαλής με την χρήση ενός USB κλειδιού ασφαλείας, το οποίο θα προσθέσει ακόμη ένα στρώμα προστασίας κατά των επίδοξων hackers.

Οι χρήστες θα μπορούν να αγοράσουν ένα USB Security key, το οποίο θα συνδέουν με τον λογαριασμό τους. Η χρήση του θα είναι αρκετά εύκολη, θα εισάγεις το USB στην θύρα του υπολογιστή και αφού πληκτρολογήσεις τον κωδικό σου, πατάς ένα κουμπί πάνω στο USB dongle.

Αυτή την στιγμή μόνο οι τελευταίες εκδόσεις του Google Chrome και Opera υποστηρίζουν το συγκεκριμένο feature, ωστόσο και άλλες εταιρείες όπως η Mozilla εργάζονται για να ενσωματώσουν την τεχνολογία αυτή. Όσον αφορά τα smartphones, μπορεί να γίνει η ίδια διαδικασία, ωστόσο χρειάζεται συνδεσιμότητα NFC.

Το Facebook στηρίζεται πάνω σε security keys τα οποία υποστηρίζουν το U2F standard, και χρησιμοποιούν τεχνολογίες USB, NFC και Bluetooth ώστε να παρέχουν two-factor authentication για μια ποικιλία υπηρεσιών. Εκτός από το Chrome και το Opera, η ίδια συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Dropbox, GitHub και Gmail. Την ίδια τεχνολογία χρησιμοποιούν και μεγάλες εταιρείες όπως η Google, Microsoft, Samsung, PayPal, American Express, MasterCard, Visa κλπ.

Πηγή

Σχόλια

  • Ήθελα να ξερα τι σκ@τ@ συνέχεια πάνε και ανακατεύονται με το θέμα facebook ???

    Αντί να ασχοληθούν με κάτι καλύτερο πάνε και κάνουν ότι να ναι πράγματα !!!

  • ναι βεβεα να δωσουμε και τα αποτηποματα στο fb μετα να δωσουμε το dna μετα να βαλουμε τσιπακι για να ανηγουμε το fb τιποτα αλλο να δωσουμε και το μυαλο μας στο φβ

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λάμπρος Κοσμόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.