Facebook: Τι απαντά για τη συλλογή δεδομένων στα Android

Facebook δεδομένα Android, Facebook: Τι απαντά για τη συλλογή δεδομένων στα Android

Την απάντησή του έδωσε το Facebook σχετικά με την καταγραφή της λίστας κλήσεων και γραπτών μηνυμάτων των χρηστών Android. Με το περιστατικό που έχει συμβεί με την Cambridge Analytica και το Facebook, πολλοί χρήστες διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι το Facebook συλλέγει πληροφορίες σχετικά με τις κλήσεις και τα SMS τους στις Android συσκευές τους.

Όμως, το Facebook ήδη είναι γνωστό ότι ζητά πρόσβαση στις επαφές, στα δεδομένα γραπτών μηνυμάτων και στο ιστορικό κλήσεων μέσω της εφαρμογής του, ενώ ζητά τη συγκατάθεση των χρηστών να αποτελέσει την προεπιλεγμένη εφαρμογή για SMS.

Ακόμη, ουκ ολίγες φορές το Facebook ενθαρρύνει τους χρήστες να ανεβάζουν πληροφορίες για τις επαφές τους αναφέροντας: «Αυτό θα βοηθήσει τους χρήστες να βρουν ο ένας τον άλλον στο Facebook και θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια καλύτερη εμπειρία για τον καθένα» αναφέρει το γνωστό κοινωνικό δίκτυο.

Εν ολίγοις, αρκετοί είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους και δεν είχαν καταλάβει ότι έδιναν συγκατάθεση στο Facebook να συλλέγει δεδομένα όπως οι ώρες πραγματοποίησης κλήσεων και μηνυμάτων. Έτσι, όπως ανέφερε πρόσφατα κι ο Tim Cook, εξεπλάγησαν όταν έμαθαν ότι το γνωστό κοινωνικό δίκτυο συνέλεγε τα δεδομένα του (παρόλο που είχαν συναινέσει σε αυτό).

Το Facebook, τονίζοντας ότι η λειτουργία είναι προαιρετική απάντησε σε δημοσίευμα μέσω ιστολογίου: «Δεν πουλάμε ποτέ αυτά τα δεδομένα και η λειτουργία αυτή δεν συλλέγει το περιεχόμενο των γραπτών μηνυμάτων ή των κλήσεών σας. Όταν ανεβάζετε τις επαφές σας, μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε πληροφορίες όπως πότε πραγματοποιήθηκε ή λήφθηκε μία κλήση ή πότε στείλατε ή λάβατε ένα μήνυμα. Οι πληροφορίες σας είναι αποθηκευμένες με ασφάλεια και δεν τις πουλάμε σε τρίτους. Έχετε πάντα τον έλεγχο των πληροφοριών που μοιράζεστε με το Facebook».

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Ας καταργηθεί η εφαρμογή facebook και ας χρησιμοποιούν επιτέλους τον browser για να μπουν !!!

Makis

Ναι ο browser είναι το θέμα, δεν κοιτάς εκεί που έχεις λειτουργικό που μπάζει από παντού αλλά έλα που έχει high resolution ήχο που δεν έχει το iphone :)))))

James

Δε χρειαζεται να καταργηθει καμια εφαρμογη. Να μην πατανε οι χρηστες σε ολα “ναι” χρειαζεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.