Software

Φήμες για Generative AI χαρακτηριστικά στο iPhone με το iOS 18

Η Apple φέρεται να σχεδιάζει την υιοθέτηση τεχνολογίας γενετικής AI σε iPhone και iPad το νωρίτερο στα τέλη του 2024, σύμφωνα με τον αναλυτή Jeff Pu.

Ο συγκεκριμένος αναλυτής είναι πολύ αξιόπιστος και καλύπτει την αλυσίδα εφοδιασμού της Apple για την επενδυτική εταιρεία Haitong International Securities με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Ο Pu, λοιπόν, υποστηρίζει ότι οι έλεγχοι της αλυσίδας εφοδιασμού του υποδηλώνουν ότι η Apple είναι πιθανό να δημιουργήσει μερικές εκατοντάδες διακομιστές τεχνητής νοημοσύνης το 2023 και σημαντικά περισσότερους το επόμενο έτος. Όπως πιστεύει, η Apple θα προσφέρει έναν συνδυασμό τεχνητής νοημοσύνης που βασίζεται σε cloud και της λεγόμενης «τεχνητής νοημοσύνης αιχμής», που περιλαμβάνει περισσότερη επεξεργασία δεδομένων στη συσκευή.

Η ίδια πηγή αναφέρει ακόμα ότι θα απαιτηθεί υπομονή με την ανάπτυξη της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης από την Apple, καθώς η εταιρεία εξετάζει τον τρόπο χρήσης και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων με τρόπο που να ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευσή της για το απόρρητο των πελατών.

Eάν το φερόμενο χρονοδιάγραμμα τηρηθεί, τότε μπορεί να δούμε ότι η Apple θα μπορούσε να αρχίσει να κυκλοφορεί δυνατότητες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης ξεκινώντας από το iOS 18 και το iPadOS 18.

Θυμίζουμε πως τον περασμένο μήνα υπήρχαν πληροφορίες για μεγάλες βελτιώσεις στο Siri από την Apple στο iOS 18. H εταιρεία σχεδιάζει να ενσωματώσει μεγάλα μοντέλα γλώσσας στο Siri για να επιτρέπει στους χρήστες να αυτοματοποιούν πολύπλοκες εργασίες, μια δυνατότητα που θα περιλαμβάνει βαθύτερη ενοποίηση με την εφαρμογή Συντομεύσεις.

Άλλος αναλυτής, ο Ming-Chi Kuo είπε τον Αύγουστο ότι οι προσπάθειες στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη της Apple ήταν «σημαντικά πίσω από τους ανταγωνιστές της», επομένως δεν είναι σαφές εάν το χρονοδιάγραμμα του 2024 είναι ρεαλιστικό. Είναι πιθανό η τεχνολογία να μην είναι έτοιμη μέχρι το 2025 και μετά.

Τον Ιούλιο, ο Mark Gurman του Bloomberg είπε ότι η Apple δοκιμάζει εσωτερικά ένα chatbot τύπου «ChatGPT» με το παρατσούκλι «Apple GPT», αλλά είπε ότι η εταιρεία δεν έχει ακόμη «επινοήσει μια σαφή στρατηγική» για την κυκλοφορία εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στο κοινό.

Η Apple επιβεβαίωσε δημοσίως το ενδιαφέρον της για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη και ανέφερε την τεχνολογία στις λίστες θέσεων εργασίας που αναρτήθηκαν στον ιστότοπό της τους τελευταίους μήνες.

«Δουλεύουμε για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη για χρόνια και έχουμε κάνει πολλή έρευνα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τim Cook, σε συνέντευξή του στο Forbes τον περασμένο μήνα. «Και θα προσεγγίσουμε το θέμα πραγματικά στοχαστικά και θα το σκεφτούμε βαθιά, γιατί έχουμε πλήρη επίγνωση των μη καλών χρήσεων που μπορεί να έχει, και τα ζητήματα γύρω από την προκατάληψη και τις παραισθήσεις και ούτω καθεξής».

Επεξεργάστηκε την 20 Οκτωβρίου 2023 9:58

Σχόλια

  • Τελειώσατε ΤΣΑΤΤΖΙΠΙΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡΝΤΑΔΕΣ !! ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΑΣ ΜΕ ΛΟΚΑΛ ΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΣΥΣΚΕΥΗΣ. Η ανώτερη ευφυία του κουπερτινο θα δέσει με την αμαξάρα μας, την VR ΚΑΣΚΑΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ 1 ΤΡΙΛΙΟΝ ΑΝΤΟΥΝΤΟΥ ΠΟΙΝΤΣ να σκουξετε !!!
    APPLE. ALWAYS FAR MORE AHEAD !!
    Μπορεί να αργούμε λίγο , αλλά εφαρμόζουμε ώριμη ΑΙ. Να έχει περάσει την εφηβεία , να έχει κόψει τις παχιές , τις σούζες,και τα καγκουριλίκια.
    ΠΡΟΞΟΦΛΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.