Firefox: Θα σε ειδοποιεί για σελίδες που έχουν χακαριστεί στο παρελθόν

Firefox data breach sites, Firefox: Θα σε ειδοποιεί για σελίδες που έχουν χακαριστεί στο παρελθόν

Η Mozilla πρόσφατα έκανε επίσημα διαθέσιμο το Firefox Quantum, την ταχύτερη έκδοση μέχρι σήμερα και σύντομα μπορεί να δούμε την έλευση ενός πολύ ενδιαφέροντος χαρακτηριστικού που σου λέει αν η σελίδα που επισκέπτεσαι έχει χακαριστεί στο παρελθόν.

Οι παραβιάσεις διάφορων σελίδων είναι κάτι που συμβαίνει κατά κόρον και δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε κάθε φορά που μπαίνουμε σε μια σελίδα, αν αυτή έχει χακαριστεί κάποια στιγμή.

Γι αυτό η Mozilla αναπτύσσει ένα σύστημα ειδοποιήσεων μέσω του οποίου ο Firefox θα προβάλλει τα σχετικά security warnings στους χρήστες που μπαίνουν στο συγκεκριμένο website. Θα χρησιμοποιεί τα δεδομένα από το “Have I Been Pwned?”, μια σελίδα που καταγράφει τις παραβιάσεις δεδομένων και επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν αναζήτηση για να ελέγξουν αν τα δεδομένα τους συμπεριλαμβάνπνται σε οποιαδήποτε από τις παραβιάσεις.

Firefox data breach sites, Firefox: Θα σε ειδοποιεί για σελίδες που έχουν χακαριστεί στο παρελθόν

Η Mozilla ξεκίνησε πρόσφατα να εργάζεται πάνω στο συγκεκριμένο feature, γι ‘αυτό και ο κώδικας για την εμφάνιση αυτών των προειδοποιήσεων δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Firefox codebase. Διαχειρίζεται ξεχωριστά ως add-on.

Η Mozilla διαθέτει τον κώδικα του add-on στο GitHub. Όποιος γνωρίζει πώς να δουλέψει με τον κώδικα μπορεί να κάνει compile και να τον εισάγει στον Firefox. Αυτή τη στιγμή υποστηρίζεται μόνο από το Firefox Developer Edition.

Η διαδικασία ανάπτυξης βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια. Όταν ο χρήστης επισκέπτεται έναν ιστότοπο ο οποίος έχει υποστεί παραβίαση δεδομένων, θα εμφανίζεται μια ειδοποίηση. Περιλαμβάνεται ακόμη και ένα πεδίο εισαγωγής το οποίο πιθανώς θα επιτρέψει στους χρήστες να ψάξουν και να ελέγξουν εάν τα δεδομένα τους ήταν εκτεθειμένα στην παραβίαση δεδομένων αυτής της συγκεκριμένης σελίδας.

Προς το παρόν αναμένουμε από την Mozilla να επιβεβαιώσει αν και πότε θα έρθει το χαρακτηριστικό στην public έκδοση του Firefox.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Chrome Edge Firefox

Χρήστες του Firefox υποστηρίζουν ότι η Google σκόπιμα επιβραδύνει το YouTube

Προσπαθώντας να καταπολεμήσει τo ad blocking, η Google ξεκίνησε πρόσφατα να ζητά από τους χρήστες να τα απενεργοποιήσουν.

Internet Apple Google Mozilla

Η Apple ενώνει τις δυνάμεις της με Google και Mozilla για μια μεγάλη αναβάθμιση στο Speedometer

Το Google Chrome είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα περισσότερα Android και είναι και πολύ δημοφιλές στους υπολογιστές.

Internet Chrome Firefox

Όταν Firefox και Chrome τα 100στήσουν, μεγάλα sites θα…σβήσουν!

Ένα πρόβλημα τύπου Υ2Κ φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν οι Mozilla Firefox και Google Chrome, όταν φτάσουν στην έκδοση 100.

Software Firefox Mozilla Mozilla Firefox

Η Mozilla τερματίζει την υποστήριξη για την εφαρμογή συγχρονισμού διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox

Η Mozilla ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μέσω ενός άρθρου υποστήριξης ότι η εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox Lockwise θα φτάσει στο τέλος της ζωής της στις 13 Δεκεμβρίου.