Free Android Apps, Εξαντλούν πιο γρήγορα την μπαταρία του Smartphone σας

Σε όλους μας αρέσουν οι free apps και τις προτιμούμε έναντι των άλλων που είναι επί πληρωμή, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι μία από τις αιτίες που εξαντλείται τόσο γρήγορα η μπαταρία στα σύγχρονα smartphones. Αυτό έδειξε έρευνα που έγινε για τα δωρεάν Android apps από το Πανεπιστήμιο Purdue σε συνεργασία με τη Microsoft.

Οι ερευνητές δοκίμασαν το Angry Birds, το FreeChess και το NYTimes app και είδαν ότι μία δωρεάν app που δουλεύει διαρκώς μπορεί να εξαντλήσει την μπαταρία σε 90 περίπου λεπτά. Στην περίπτωση του πρώτου app, το 45% της ενέργειας που ξόδευε η εφαρμογή πήγαινε στη λήψη και αποστολή της θέσης του χρήστη στο χάρτη και το κατέβασμα κοντινών διαφημίσεων. Το κακό είναι ότι η σύνδεση 3G παρέμενε ανοιχτή, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του downloading και uploading στοιχείων. Μήπως πρέπει να πληρώνουμε τις εφαρμογές μας για να έχουμε καλύτερη αυτονομία;

, Free Android Apps, Εξαντλούν πιο γρήγορα την μπαταρία του Smartphone σας

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πέτρος

Ή πριν ξεκινήσουμε να εκτελούμε μία δωρεάν εφαρμογή, απενεργοποιούμε την ανταλλαγή δεδομένων από τις ρυθμίσης της συσκευής μας.

Antonis

συμφωνώ με τον Πέτρο!!!

Christos

Στο Sims Free και σε πολλά άλλα παιχνίδια η ενεργοποίηση του wifi ή της 3G είναι απαραίτητη.

vitalogy

Tα καλα του android…και η google στον κοσμο της.

Γιώργος

GPS ανοιχτό, WIFI ανοιχτό, 3G ανοιχτό, βαρύ παιχνίδι και άλλη εφαρμογή που χρησιμοποιεί συνέχεια internet και δεν τελειώνει η μπαταρία του android smartphone μου σε τόσο λίγο χρόνο! Θα ήταν καλό να μάθουμε για αυτήν την έρευνα σε ποιές και πόσες διαφορετικές συσκευές πραγματοποιήθηκε, τι rom φορούσαν οι συσκευές, άν είχαν όλες οι συσκευές εγκατεστημένες τις ίδιες εφαρμογές, άν είχαν ολες οι συσκευές ίδιας χωρητικότητας μπαταρίες και γενικότερα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά (επεξεργαστή, ram, οθόνη). Επίσης, όταν τα αποτελέσματα μιας έρευνας ευνοούν οικονομικά συμφέροντα (το να πληρώσουμε για εφαρμογές) δεν μπορούν να θεωρηθούν πάντα αξιόπιστες… Σίγουρα πάντως, για να μην θεωρηθώ από κάποιον ότι τα μηδενίζω όλα, θα υπάρχει μια αρκετά μεγάλη δόση αλήθειας στην έρευνα.

haris

ο τιτλος επρεπε να λεει free Marketplace Apps μια που εγινε απο την “”Micro”-soft

Nik0s

ελα ρε αυτα πρεπει να ειναι ψεματα να αγοραζει ο κοσμος καμια εφαρμογη..

Antonis

Το κολπο ειναι να κλινεις το wifi και το 3g.

Christos

Μας φώτισες με το κόλπο σου… Λες και δεν το έχουν σκεφτεί αυτοί που έκαναν την έρευνα… όπως το είπα και προηγουμένως υπάρχουν εφαρμογές που δεν αφήνουν την επιλογή: ή wifi on ή data on.

pariah

Δλδ αν κατεβάσω μια εφαρμογή free και την ίδια μετά επί πληρωμή, η 2η θα είναι ενεργειακά καλύτερη;;;Ρε μην λέμε ότι θέλουμε…

Sammy

Το 3g σχεδον μονιμα κλειστο οπως και τα δεδομενα… και η μπαταρια πεταει… !!
Και οποιος δεν χρησιμοποιει καθολου 3g η σπανια οπως καρτοκινητα πχ καλο ειναι να βαλουν απο το μενου τους λειτουργια μονο GSM και οποτε το χρειαζονται τ ανοιγουν…

sql

Καλώς ή κακώς οι διαφημίσεις στις εφαρμογές σίγουρα τις βαραίνουν, καθότι προσθέτουν ένα επιπλέον webview το οποίο και κάνει requests αρκετά συχνά.

Δυστυχώς οι Έλληνες developers ΔΕΝ έχουμε επιλογή για να πουλήσουμε εφαρμογές στο market, οπότε κατ ανάγκη πολλές φορές προσθέτουμε διαφημίσεις. (έχω βάλει διαφημίσεις σε 4 από τις 6 εφαρμογές μου)

Προφανώς και δεν έχω βάλει έλεγχο να αναγκάζω τον χρήστη να έχει ανοιχτά δεδομένα/wifi πριν την εκτέλεση της εφαρμογής.

Τέλος να αναφέρω ότι στην “έρευνα” οι διαφημίσεις απαιτουσαν και wifi/3g και gps(!- και καλά για να εμφανίζονται localized διαφημίσεις), το οποίο δεν είναι και τόσο ρεαλιστικό σενάριο.Επίσης δεν γνωρίζω σε ποια συσκευή, με τι rom, με τι applications στο background κτλ κατάφεραν να αδειάσουν μία μπαταρία σε 90 λεπτά, αλλά σίγουρα με εντυπωσιάζει που το κατάφεραν.
Σίγουρα οι διαφημίσεις μίας τυπικής android εφαρμογής ΔΕΝ καταναλώνουν την μπαταρία όπως λέει η έρευνα.

Silender

root —> adaway ή adfree

και τέλος

DarkPain

Ως developer πιστευω εχει μια βαση η ερευνα αλλα ειναι λιγο,μεχρι πολυ υπερβολικη.
Ας μην ξεχναμε οπως αναφερε ο συναδελφος πιο πανω οτι εμεις οι Ελληνες Developers δεν μπορουμε να πουλησουμε τις εφαρμογες μας οποτε πρεπει να βρουμε “ενναλακτικες λυσεις” ειτε αυτο ειναι διαφημισεις ή δωρεα(η οποια δεν λειτουργει στην Ελλαδα για καποιο λογο:P ) κτλ.
Δεν ειναι κακο να υποστηριζουμε τον developer ο οποιος εχει φαει αμετρητες ωρες για να σου προσφερει την εφαρμογη δωρεαν,εστω και με διαφημισεις.Τις περισσοτερες φορες εξαλου,αν δεν σαρεσουν οι διαφημισεις αγοραζεις την εφαρμογη,υποστηριζεις τον developer και ησυχαζει και το κεφαλι σου.
Εγω προσωπικα δεν εχω βαλει σε καμια απο τις εφαρμογες μου(6 στο συνολο) διαφημισεις λογω το οτι θα ηθελα να προσφερω και την δυνατοτητα στον χρηστη να αγορασει την εφαρμογη χωρις διαφημισεις αν δεν του αρεσουν.
Προφανως υπαρχουν και διαφημισεις τυπου (survey,notifications κτλ) η οποιες τις περισσοτερες φορες καταναλωνουν περισσοτερη μπαταρια απο τις συνηθισμενες διαφημισεις της Google αλλα σε καμια περιπτωση δεν πιστευω οτι ευθυνονται οι διαφημισεις μονο για την χαμηλη αυτονομια που λενε(90 λεπτα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.

Software Android featured Google

Η Google επιτέλους λανσάρει το Android Find My Device Network

Η Google παρουσίασε το δίκτυο Find My Device για συσκευές που βασίζονται σε Android, φέρνοντας σε αυτές τη λειτουργικότητα του Apple Find My.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.