Fuchsia OS: Live η ιστοσελίδα των προγραμματιστών, φιλοξενεί ήδη τον πηγαίο κώδικα

Fuchsia OS, Fuchsia OS: Live η ιστοσελίδα των προγραμματιστών, φιλοξενεί ήδη τον πηγαίο κώδικα

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια όσον αφορά τη Google είναι το λειτουργικό σύστημα Fuchsia. Όλοι ελπίζαμε ότι θα μάθουμε περισσότερα για αυτό στη φετινή Google I/O, αλλά πάλι μείναμε με την απορία. Τελικα, η Google “μίλησε”, ή για την ακρίβεια άνοιξε την επίσημη σελίδα του Fuchsia OS για προγραμματιστές, την Fuchsia.dev.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιστότοπος φαίνεται ενεργός, διότι λίγο μετά τη Google I/O η εταιρεία τον είχε ενεργοποιήσει για μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα είδαν όσοι κατάφεραν να μπουν, μάλλον η σελίδα είχε βγει live κατά λάθος, καθώς δεν υπήρχε τίποτα το αξιόλογο στο περιεχόμενο της.

Fuchsia OS, Fuchsia OS: Live η ιστοσελίδα των προγραμματιστών, φιλοξενεί ήδη τον πηγαίο κώδικα

Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, η σελίδα έχει νέο design και το περιεχόμενο της δείχνει να επισημοποιεί την ύπαρξη του Fuchsia OS ως ενεργό προϊόν.

Η νέα ιστοσελίδα δεν περιέχει το λογότυπο του Fuchsia OS που όλοι γνωρίζουμε, έχει πιο λιτό στιλ και περιέχει βασικές αλλά σημαντικές πληροφορίες. Μεταξύ άλλων, στον ιστότοπο μπορεί να βρει κανείς τον πλήρη φάκελο του πηγαίου κώδικα του Fuchsia OS, το έγγραφο τεκμηρίωσης του πυρήνα Zircon, και αρκετές πληροφορίες που είναι προσβάσιμες μέσω του FIDL.

Fuchsia OS, Fuchsia OS: Live η ιστοσελίδα των προγραμματιστών, φιλοξενεί ήδη τον πηγαίο κώδικα

Μπορεί όλα αυτά να μην λένε τίποτα σε όσους είχαν την τύχη να επισκεφθούν τον ιστότοπο την προηγούμενη φορά, ή γνωρίζουν ήδη αυτές τις πληροφορίες. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο φάκελος που περιέχει τον πηγαίο κώδικα είναι καλύτερα οργανωμένος και η ιστοσελίδα επιτρέπει την αναζήτηση περιεχομένου.

Αν και η σελίδα δεν αποκαλύπτει πολλά για το λειτουργικό ή τη χρήση του, όποιος θέλει όλο και κάτι θα μάθει με λίγο ψάξιμο. Πέραν τούτου, είναι βέβαιο ότι στο μέλλον θα δούμε το περιεχόμενο του Fuchsia.dev να αυξάνεται και να μας παρέχει ακόμη περισσότερες πληροφορίες για το μυστηριώδες λειτουργικό της Google.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured OnePlus

OnePlus Featuring Keyboard 81 Pro και TV 65 Q2 Pro: Παρουσιάστηκαν επίσημα

H ΟnePlus παρουσίασε το πρώτο της μηχανικό πληκτρολόγιο OnePlus Featuring Keyboard 81 Pro και την νέα της τηλεόραση TV 65 Q2 Pro.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone Ultra: Concept δείχνει πως θα μπορούσε να μοιάζει η συσκευή

Η Apple λέγεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει ένα νέο iPhone Ultra μαζί με μελλοντικά μοντέλα Pro και Pro Max, με έναν σχεδιαστή να δείχνει πως θα μπορούσε να μοιάζει μια τέτοια συσκευή.

Smartphones featured OnePlus

OnePlus 11: Επίσημη η παγκόσμια έκδοση της ναυαρχίδας

H OnePlus, στην εκδήλωσή της για την παρουσίαση των νέων προϊόντων της, ανακοίνωσε την παγκόσμια έκδοση της ναυαρχίδας OnePlus 11, μαζί με αρκετές άλλες συσκευές.

Business Chip featured Samsung

Samsung: Διαψεύδει τις φήμες για έλλειψη εργατικού δυναμικού στο τμήμα παραγωγής τσιπ

Κορεατικά μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν πως η Samsung αντιμετωπίζει προβλήματα με την παραγωγή τσιπ 3nm.