Gmail: Η Google θα μπλοκάρει τα συνημμένα αρχεία JavaScript

Η Google ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει πολύ σύντομα να μπλοκάρει από την υπηρεσία e-mail της τα συνημμένα αρχεία JavaScript (.js). Τα .js θα προστεθούν στη λίστα με τα .exe, .msc και .bat files, που ήδη είναι αποκλεισμένα από το Gmail.

Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από τις 13 Φεβρουαρίου. Η Google εξηγεί πως όπως συμβαίνει με κάθε περιορισμένο συνημμένο αρχείο, δεν θα μπορείς να επισυνάψεις ένα αρχείο .js. Θα εμφανίζεται μια ειδοποίηση που θα εξηγεί τον λόγο: “Similar to other restricted file attachments, you will not be able to attach a .js file and an in-product warning will appear, explaining the reason why”.

Η απόφαση να μπλοκάρει τα JavaScript συνημμένα σχετίζεται με λόγους ασφαλείας. Τα αρχεία JavaScript μπορούν πολύ εύκολα να τρέξουν executables, ένα τρικ που χρησιμοποιούν πολύ συχνά οι hackers.

Για ίσους θέλουν να στείλουν ένα τέτοιο αρχείο, η Google συνιστά την χρήση Google Drive, Google Cloud ή άλλων παρόμοιων υπηρεσιών.

gmail javascript, Gmail: Η Google θα μπλοκάρει τα συνημμένα αρχεία JavaScript

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.