Google: AI που εντοπίζει όσους κοιτούν την οθόνη σας

Είναι η κλασική εκείνη στιγμή που κοιτάτε κάτι στην οθόνη του smartphone / tablet σας, δεν θέλετε να το μοιραστείτε με όλους, αλλά ξαφνικά νιώθετε πως κάποιος διπλανός κοιτάει κατασκοπευτικά μαζί σας, γέρνοντας το κεφάλι του ή ερχόμενος από πίσω, αλλά είστε ανήμποροι να κάνετε κάτι, σαν τα θύματα στις ταινίες θρίλερ…

Η Google γνωρίζει πόσο ενοχλητικό είναι το παραπάνω φαινόμενο (εκτός της δόσης χιούμορ). Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως δύο μηχανικοί της έχουν αναπτύξει έναν αλγόριθμο ο οποίος εντοπίζει ένα άτομο, σε περίπτωση που εκείνο κοιτάξει την συσκευή σας όσο εσείς την χρησιμοποιείτε. Η τεχνολογία ονομάζεται “electronic screen protector”, με τους ερευνητές που κρύβονται πίσω από την υλοποίηση της να είναι οι Hee Jung Ryu και Florian Schroff. Η γνωστοποίηση του αλγορίθμου στο ευρύ τεχνολογικό κοινό αναμένεται να γίνει στο NIPS Conference 2017, στην Καλιφόρνια σε λίγες ημέρες.

Google AI εντοπίζει οθόνη, Google: AI που εντοπίζει όσους κοιτούν την οθόνη σας

Συγκεκριμένα, η τεχνολογία χρησιμοποιεί Μηχανική Μάθηση (Machine Learning – ML) ώστε να εντοπίσει οποιονδήποτε κοιτάει την οθόνη του χρήστη όσο εκείνος χρησιμοποιεί την συσκευή. Από την στιγμή που… τσακώσει τον εισβολέα της προσωπικής σας ζωής, ενεργοποιεί την εμπρόσθια κάμερα και τον υποδεικνύει. Υποτίθεται πως ο κώδικας χρειάζεται μόλις 2 μιλιδευτερόλεπτα για να αντιληφθεί ένα δεύτερο ζευγάρι μάτια και 47 μιλιδευτερόλεπτα για να αναγνωρίσει το νέο πρόσωπο.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο παραπάνω, ο αλγόριθμος είναι πολύ ακριβής στον εντοπισμό του ενοχλητικού θεατή, ενώ ενεργοποιεί τον selfie φακό μόνο όταν εκείνος κοιτάξει την οθόνη της συσκευής. Αν στρέψει το βλέμμα του αλλού, η εφαρμογή της κάμερας κλείνει και ο χρήστης συνεχίζει την αλληλεπίδραση με το smartphone ή το tablet του. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα τεχνολογία που αναμένουμε να δούμε υλοποιημένη και ενσωματωμένη σε μελλοντική έκδοση του Android.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.