Software

Στην εφαρμογή Google μπορείς να κάνεις αναφορά παραπλανητικές ειδήσεις

Η παραπληροφόρηση και οι clickbait τίτλοι είναι ένα σοβαρό φαινόμενο που πλήττει την ειδησεογραφία. Εκτός αυτού η εύρεση ειδήσεων που μας αφορούν είναι ιδιαίτερα δύσκολη εξαιτίας της συνεχόμενης ροής άρθρων. Η Google έχει κάνει αρκετές κινήσεις οι οποίες βοηθούν τους χρήστες να βρουν τα άρθρα που τους ενδιαφέρουν στο Discover Feed του Google App.

Εδώ και καιρό, η εταιρεία ξεκίνησε να βελτιώνει το Google App και τώρα επιτρέπει στους χρήστες να αναφέρουν άρθρα από το Discover Feed τα οποία θεωρούν ότι είναι παραπλανητικά ή επιβλαβή.

Το νέο εργαλείο του Discover Feed

Πλέον, ο χρήστης μπορεί να κάνει αναφορά ένα άρθρο από το Discover Feed πατώντας στις τρεις τελείες που βρίσκονται στην κάτω δεξιά γωνία της κάρτας της είδησης. Εκεί υπάρχει πλέον η επιλογή “Αναφορά περιεχομένου”. Στη συνέχεια, ο χρήστης διαλέγει μία από τις διαθέσιμες επιλογές: “Παραπλανητικό ή σαγηνευτικό”, “Βίαιο ή αποκρουστικό”, “Περιεχόμενο μίσους ή υβριστικό” και “Άλλό”.

Η Google προσέφερε πάντα την επιλογή αποστολής σχολίων για άρθρα που παρουσιάζονται στο Discover Feed. Ωστόσο, η αλλαγή που πραγματοποίησε η εταιρεία κάνει πιο εύκολη την αναφορά παραπλανητικού περιεχομένου.

Σε ποιες εκδόσεις είναι διαθέσιμο

Η αναφορά παραπλανητικών ειδήσεων έγινε διαθέσιμη στην έκδοση 10.99 του Google App. Η διάθεση της νέας έκδοσης θα πραγματοποιηθεί σταδιακά. Οπότε, αν το app δεν έχει ενημερωθεί ακόμη στο κινητό σας, κάντε υπομονή και σύντομα θα λάβετε την νέα έκδοση.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 18 Μαρτίου 2020 13:05

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.