Google: Μπορεί να παρακάμψει το 74% των κωδικών σε Android

Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε από το γραφείο του Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, η Google μπορεί πολύ εύκολα να κάνει remote reset, σε συσκευές που τρέχουν παλιότερες εκδόσεις Android. Αυτό μπορεί να γίνει σε περίπτωση που της ζητηθεί από τις αρχές και οι ερευνητές μπορούν να δουν το περιεχόμενο στην εκάστοτε συσκευή που είναι υπό διερεύνηση.

Το έγγραφο, στο οποίο είχε πρόσβαση το The Next Web και παραθέτει το link του PDF, αναφέρεται στην πλήρη κρυπτογράφηση που ξεκίνησαν να υιοθετούν οι εταιρείες μετά τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει για την αμερικάνικη NSA. Αναφέρεται λοιπόν ότι στις συσκευές που τρέχουν Android 5.0 Lollipop και άνω, η Google δεν μπορεί να κάνει remote reset διότι έχει εφαρμοστεί full disk κρυπτογράφηση, όπως είχε κάνει και η Apple. Μάλιστα πρόσφατα δικαστήριο είχε ζητήσει από την Apple να του δοθεί πρόσβαση σε κάποιο iPhone σχετικά για μια υπόθεση που βρισκόταν σε εξέλιξη, και η ίδια είχε απαντήσει ότι και να ήθελε, αδυνατεί να το κάνει.

Αυτό που συμπεραίνεται από το έγγραφό είναι ότι στα κινητά με παλαιότερες εκδόσεις Android, η Google μπορεί να παρακάμψει τους κωδικούς των χρηστών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μπορεί να το κάνει στο 74% του συνόλου των Android συσκευών (στην περίπτωση που της ζητηθεί).

Το έγγραφο αναφέρει: “For some other types of Android devices, Google can reset the passcodes when served with a search warrant and an order instructing them to assist law enforcement to extract data from the device. This process can be done by Google remotely and allows forensic examiners to view the contents of a device”.

Όσο για τους χρήστες iPhone τα πράγματα είναι λίγο πιο θετικά καθώς η Apple έχει ενεργοποίησει την by default κρυπτογράφηση από το iOS 8 και η πλειοψηφία των συσκευών της τρέχει τις τελευταίες εκδόσεις του iOS.

Πηγή

Σχόλια

  • η ασφάλεια του android είναι για γέλια... ακόμα και να χάσεις το κινητό... και ας έχεις κωδικούς/δαχτυλικό αποτύπωμα και ότι άλλο θέλεις... μπαίνεις στο recovery menu κανεις ένα factory reset και έχεις ένα καινούριο τηλέφωνο... με λίγα λόγια... η χαρά του κλέφτη...

    αντίστοιχα τώρα στο iphone έχεις το icloud και έχεις την ησυχία σου....

    όχι παίζουμε τώρα....

    και στην τελική κράξτε όσο θέλετε την apple αλλα η ασφάλεια που έχει δεν σπάει... να βρεθεί ένας να μου πει ότι σπάει τότε ειλικρινά θα είναι πολύ χαζός....

    φιλικα παντα

  • Εισαι λαθος Ακης.
    Η samsung για παραδειγμα εχει re-activation lock που δεν σε αφηνει να το ξανακανεις activate οτι και να κανεις. Επισης αν δεν εχεις πειραξει το knox εχεις ακομα μεγαλυτερη ασφαλεια.
    Οποτε ουτε activate θα μπορεις να κανεις, ουτε να το σβησεις ουτε τιποτα.

  • Νομίζω από το '14 με αρχές '15 η Sony έχει ενσωματώσει κι αυτή σύστημα που δεν επιτρέπει το format/reset της συσκευής ή την αλλαγή bootloader/εγκατάσταση rom.

  • @akis δεν γίνετε αν έχεις ενεργοποίησει το reactivation lock ούτε με Odin, σου πετάει error το ξέρω γιατί το έχω στο on στο s5 και αν θέλω να περάσω ROM άλλη δεν με αφήνει αν δεν μπω να βάλω δακτυλικό αποτύπωμα να το απενεργοπουήσω πρώτα.

  • @akis: Η Google σου έχει το Device Manager και τα απαραίτητα εργαλεία να δεις που είναι η συσκευή σου ή να ενεργοποιησεις "συναγερμούς" για να την εντοπίσεις αν είναι μακριά σου. Χώρια ότι πλέον η κάθε εταιρεία (που σέβεται τον εαυτό της) που εμπορεύεται το Android έχει τα δικά της αντίστοιχα. Επιπλέον αν θες κάτι πιο προχωρημένο ακόμα υπάρχουν και τα αντίστοιχα anti-thief στο Store. Μάλιστα υπάρχει ένα που και χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο με ένα απλό SMS σου καθαρίζει τη συσκευή από τα δεδομένα σου ή στην νεκρώνει.

    Επίσης αυτά για recovery είναι μπούρδες!! Απενεργοποιείς το power menu από την lockscreen και τέλος! Έτσι όσο είναι κλειδωμένο τα πλήκτρα ήχου και power button δεν λειτουργούν, άρα ούτε να το απενεργοποιήσει θα μπορεί (για να χάσεις τα ίχνη της συσκευής σου) και ούτε θα μπορεί να μπει σε safe ή recovery mode όπως λες...

    Τελος οσον αφορά το άρθρο το Android από την KitKat νομίζω έχει κρυπτογράφηση, απλά δεν είναι από την "μαμά" ενεργοποιημένο όπως είναι στο Lollipop και άνω.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.