Google Chrome: Εμφανίζει στην οθόνη τους ορισμούς λέξεων

Google Chrome, Google Chrome: Εμφανίζει στην οθόνη τους ορισμούς λέξεων

Η Google προσπαθεί διαρκώς να βελτιώνει την εμπειρία που προσφέρουν στους χρήστες όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της. Προφανώς, ο Google Chrome δεν αποτελεί εξαίρεση και η εταιρεία έχει ενσωματώσει στη mobile έκδοση του πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Οι λειτουργίες των gestures μέχρι σήμερα

Εάν ο χρήστης πατήσει παρατεταμένα σε μία λέξη, ο Google Chrome εμφανίζει ένα μενού λειτουργιών. Οι κύριες λειτουργίες είναι η αντιγραφή, η κοινοποίηση, η επιλογή όλων και η αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, αν πατήσει το κουμπί με τις τρεις τελείες θα βρει ακόμα περισσότερα εργαλεία, όπως για παράδειγμα η μετάφραση του κειμένου με το Google Translate.

Επιπλέον, το απλό πάτημα μιας λέξης στον Google Chrome ενεργοποιεί τη λειτουργία “touch to search“. Με τη λειτουργία αυτή, ο browser πραγματοποιεί αναζήτηση στο διαδίκτυο και προβάλει στην οθόνη τα κορυφαία αποτελέσματα.

Πρόσθετες λειτουργίες με ένα tap

Το Android Police ανακάλυψε ότι πλέον με απλό πάτημα σε μία λέξη ο Google Chrome δεν πραγματοποιεί μόνο αναζήτηση στο διαδίκτυο, αλλά εμφανίζει τον ορισμό της λέξης.

Google Chrome, Google Chrome: Εμφανίζει στην οθόνη τους ορισμούς λέξεων

Φαίνεται λοιπόν, ότι σε κάποιες περιπτώσεις, ο browser επιλέγει να εμφανίσει τον ορισμό της λέξης, αντί του να πραγματοποιήσει αναζήτηση με τον όρο αυτό.

Δεν είναι βέβαιο κατά πόσο είναι χρήσιμη η συγκεκριμένη λειτουργία. Οπότε, ενδέχεται η εταιρεία να δοκιμάζει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και αργότερα να το κρύψει στο μενού με τις τρεις τελείες, εάν δει ότι οι χρήστες δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο το πότε ή αν θα γίνει διαθέσιμο το χαρακτηριστικό σε όλους τους χρήστες του Google Chrome.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τεχνοκρατης

Να βαλει επιλογη για επι τοπου μεταφραση λεω εγω οταν παταμε πανω σε μια λεξη. Μεχρι τωρα υπαρχουν καποια προσθετα που υποτιθεται το κανουν αυτο αλλα θελει πολυ βελτιωση ακομα.

Giannis V

👍

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.