Google Maps 6.0 με δυνατότητα εσωτερικής πλοήγησης μέσα στα κτήρια

Στην έκδοση Google Maps 6.0 προστέθηκε η δυνατότητα εσωτερικής πλοήγησης σε κτήρια όπως αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν υπάρχουν κτήρια από την Ελλάδα, πιστευώ πάντως ότι το αεροδόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος θα συμπεριλαμβάνεται. Περιμένετε την αναβάθμιση ή ψάξτε στο ίντερνετ για το σχετικό αρχείο apk.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 30 Νοεμβρίου 2011 9:51

Σχόλια

  • ναι αλλά σε εσωτερικούς χώρους απαιτείται μεγαλύτερη ακρίβεια στίγματος και τα Wifi/3G δεν την προσφέρουν.

  • Θα λειτουργεί...αλλά το κατα πόσο ειναι το ερώτημα. οταν τα παρουσιάζουν όλα δουλευουν τέλεια. μολις τα πιάνουμε στα χέρια μας αρχίζουν τα περιεργα

  • 1) στα αεροδρόμια το κάθε wifi και η κάθε κεραία έχει αναγνωριστικό (συνεπώς άμα οργανωθούν δουλεύει)
    2) χρησιμοποιεί την πυξίδα για να προσδιορίσει στο περίπου τι γίνετε
    3)μερικά κινητά έχεουν γυροσκόπιο και μαγνητικό εστιτιρα τα οποία μπορούν να προσδιορίσουν το ύψος και το πλάτος με μεγάλη ακρίβεια..
    4)όπως καταλάβατε λόγο τις οργανώσεις που απαιτεί δεν πρόκειται να δουλέψει στην ελλάδα..

  • Ο εντοπισμός της θέσης εντός ενός κτηρίου γνωρίζοντας το σημείο 0 δηλαδή το σημείο εισόδου στο κτίριο ως αρχική θέση μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την χρήση του accelerate dedector και της πυξίδας. Η πρόσβαση στο google maps είναι απαραίτητη μόνο για να κατεβάσετε το χάρτη του κτιρίου.

    Δεν γνωρίζω πως ακριβώς υλοποίησαν στην google την υπηρεσία, δεν το έψαξα καθόλου ακόμα, αλλά ο τρόπος που σας αναφέρω παραπάνω είναι μία πιθανή λύση.

  • Απίστευτο! Εχθές σκεφτόμουν τι ωραία που θα ήταν να υπάρχει κάτι τέτοιο την ώρα που περιπλανιόμουν χαμένος μέσα στο ΤΕΙ που σπουδάζω!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.