Google Maps: Δίνει φωνητικές οδηγίες σε άτομα με προβλήματα όρασης

Εχθές ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης και ως μέρος της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης η Google ανακοίνωσε μέσω ενός blog post ένα νέο χαρακτηριστικό για το Google Maps.

Google Maps, Google Maps: Δίνει φωνητικές οδηγίες σε άτομα με προβλήματα όρασης

Πλέον, το Google Maps θα προσφέρει βελτιωμένες φωνητικές οδηγίες πεζοπορίες στους ανθρώπους με προβλήματος όρασης. Πιο συγκεκριμένα η εφαρμογή θα προσφέρει πιο λεπτομερή φωνητική καθοδήγηση και νέους τύπους προφορικών ανακοινώσεων.

Το Google Maps για παράδειγμα θα υπενθυμίζει συνεχώς στον χρήστη ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και πόσο μακριά είναι η επόμενη στροφή. Επίσης, θα τον προειδοποιεί αν πλησιάζει σε πολυάσχολη διάβαση πεζών και σε περίπτωση που σταματήσει θα του λέει προς τα ποια πλευρά πρέπει να κινηθεί.

Google Maps, Google Maps: Δίνει φωνητικές οδηγίες σε άτομα με προβλήματα όρασης

Σύμφωνα με το blog post οι βελτιωμένες οδηγίες είναι ήδη διαθέσιμες για iOS και Android. Προς το παρόν το χαρακτηριστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους χρήστες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, και οι διαθέσιμες γλώσσες είναι τα Αγγλικά Αμερικής και τα Ιαπωνικά.

Ακολουθώντας την ίδια τακτική με το incognito mode του Google Maps, η Google ανακοίνωσε ότι το νέο χαρακτηριστικό θα γίνει διαθέσιμο σύντομα σε περισσότερες χώρες και γλώσσες, χωρίς ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσε (και) η τιμή – Πόσο ακριβότερο θα είναι από το 7a;

Μια ακόμα είδηση έρχεται από το μέτωπο της Google και αυτή τη φορά αφορά το Pixel 8a και συγκεκριμένα την τιμή του.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.