Google Meet: Θα αναγνωρίζει αυτόματα πότε σηκώνεις το χέρι σου

Google Meet, Google Meet: Θα αναγνωρίζει αυτόματα πότε σηκώνεις το χέρι σου

Τα τελευταία χρόνια, με τις διαδικτυακές συσκέψεις να γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς, εργαλεία όπως το Google Meet, το Zoom και το Microsoft Teams είναι απαραίτητα. Οι εικονικές συσκέψεις έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση, από 48% σε 77% μεταξύ 2020 και 2022.

Σε αυτές τις συναντήσεις, για να σηκώσει κάποιος το χέρι του πρέπει να πατήσει ένα κουμπί. Αυτό τώρα αλλάζει, όμως, στο Google Meets. Σύμφωνα με ένα επίσημο blog post, το Google Meet είναι πλέον εξοπλισμένο με τη δυνατότητα να ανιχνεύει πότε σηκώνετε φυσικά το χέρι σας μπροστά από την κάμερα. Κρατώντας το χέρι σας ψηλά για λίγα δευτερόλεπτα, ο συντονιστής της σύσκεψης και οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν για το ότι θέλετε να μιλήσετε, χωρίς να υπάρξει κανένα κλικ στην οθόνη.

Η ανίχνευση χειρονομίας λειτουργεί πανομοιότυπα με το κλικ στο κουμπί ανύψωσης του χεριού στη γραμμή ελέγχου του Google Meet. Μόλις σηκώσετε το χέρι σας, θα εμφανιστεί ένα νέο εικονίδιο πάνω από τη ροή της κάμερας, ορατό σε όλους τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη. Αυτό το εικονίδιο σύντομης φόρτωσης παρέχει την ευκαιρία να ανακαλέσετε τη χειρονομία, αλλά πρέπει να είστε γρήγοροι, καθώς εξαφανίζεται μετά από ένα ή δύο δευτερόλεπτα. Μόλις εξαφανιστεί, το εικονίδιο του σηκώματος του χεριού θα γίνει ορατό στους άλλους συμμετέχοντες, όπως όταν χρησιμοποιείτε το κουμπί της γραμμής ελέγχου.

Για να διασφαλίσετε τον ακριβή εντοπισμό χειρονομιών, κρατήστε την κάμερά σας ενεργοποιημένη και το χέρι σας καθαρά ορατό στην κάμερα, μακριά από το πρόσωπο και το σώμα σας. Η λειτουργία ανίχνευσης χειρονομιών θα είναι σε παύση ενώ είστε ενεργός ομιλητής και θα αρχίσει να λειτουργεί όταν δεν μιλάτε πλέον ενεργά.

Ο εντοπισμός χειρονομίας είναι απενεργοποιημένος από προεπιλογή, απαιτώντας από τους χρήστες να τον ενεργοποιήσουν με μη αυτόματο τρόπο. Για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Κάντε κλικ στο “Περισσότερες επιλογές”
Επιλέξτε “Ρυθμίσεις”
Στην αριστερή πλευρά, κάντε κλικ στο “Αντιδράσεις”
Εναλλαγή σε “Hand Raise Gesture”

Η ανίχνευση χειρονομίας κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή σε επιλεγμένους χρήστες επιχειρηματικού και εκπαιδευτικού προγράμματος Google Workspace, συμπεριλαμβανομένων:

Google Workspace Business Plus
Business Standard
Enterprise Essentials, Enterprise Plus, Enterprise Standard, Enterprise Starter
Education Plus
Πελατών Teaching and Learning Upgrade
Μεμονωμένων συνδρομητών του Google Workspace

Προς το παρόν, δεν είναι σαφές εάν αυτή η δυνατότητα θα γίνει διαθέσιμη σε ένα ευρύτερο φάσμα χρηστών στο μέλλον. Η λειτουργία Hand Raise Gesture κυκλοφορεί σταδιακά και μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να τη δουν ορισμένοι χρήστες.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.