Το Google Now πιο ακριβές απο τη Siri

Στη μάχη των προσωπικών ψηφιακών βοηθών το Google Now είναι αυτό που επικρατεί συγκρινόμενο με τη Siri της Apple. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε αναλυτής της Gene Munster. Σε αντίστοιχη έρευνα που είχε γίνει τον Δεκέμβριο η Siri είχε αναδειχθεί πιο ακριβής.

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν 800 ερωτήσεις σχετικά με τοπικές πληροφορίες, εμπόριο, πλοήγηση, γενικές ερωτήσεις και εντολές λειτουργικού συστήματος. Οι μισές ερωτήσεις έγιναν μέσα σε εσωτερικούς χώρους ενώ οι άλλες μισές σε εξωτερικούς.

Το Google Now κατάφερε να δώσει ακριβείς απαντήσεις στο 86% των ερωτήσεων που άκουσε ενώ η Siri απάντησε σωστά σε ποσοστό 84%. Τον Δεκέμβριο στην ίδια έρευνα τα ποσοστά ήταν 83% και 81% υπέρ της Siri.

Αυτή τη φορά το Google Now ήταν καλύτερο στο να βρει finding navigation data, τοπικές και γενικές πληροφορίες. Τα πήγε χειρότερα από τη Siri στα OS commands. Η Siri ήταν ικανή να απαντήσει στο 4% των ερωτήσεων μόνη της χωρίς να κατευθύνει τον χρήστη σε κάποια μηχανή αναζήτησης ή website. Αυτό σημαίνει αρκετά μεγάλη βελτίωση σε σύγκριση με το 1% του Δεκεμβρίου.

Πάντως ο ανταγωνισμός των ψηφιακών βοηθών μεγαλώνει καθώς θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα πάει η Cortana σε αντίστοιχα test αλλά και το BlackBerry Assistant που θα κάνει το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο στο BlackBerry Passport.

google now vs siri, Το Google Now πιο ακριβές απο τη Siri

google now vs siri, Το Google Now πιο ακριβές απο τη Siri


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Notis

Η cortana θα τις φάει για πρωϊνό και τις δυο μαζί!

nikos

Περιμένετε apple & google, η cortana θα σας βάλει τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι!Όσο και να καυχιούνται η Ms έκανε φοβερή δουλειά στο συγκεκριμένο θέμα!

nikmour

Και οι τρεις μάλλον στα ίδια επίπεδα θα είναι.

Βασίλης

Ας βάλουν και ελληνικά και βλεπουμε

Genesis

η ms σε αυτό το κομμάτι είναι μπροστά η cortana της τρώει και της δυο μαζί

diofar

Ναι, η Cortana θα έχει 87%…

Όλα χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία προγραμματιστικά, γι αυτό και τα αποτελέσματα είναι ίδια.

Οι διαφορές της τάξεως του 1 ή 2% υπάρχουν γιατί η μέτρηση δεν μπορεί να είναι απόλυτα ακριβής. Ακόμα και 75% με 85% να ήταν η διαφορά, δεν θα σήμαινε τίποτα. Μόνο αν ήταν πχ 40% με 80%, ή 60% με 80% θα σήμαινε κάτι.

Αλλά αυτό το 15% που μένει, είναι το πιο σημαντικό και δύσκολο να επιτευχθεί. Φανταστείτε ότι το 85% σημαίνει ότι μάλλον θα βρει κάτι αν το πούμε σωστά, και το 100% σημαίνει επιστημονική φαντασία, δηλαδή μιλάμε όπως θέλουμε και μας καταλαβαίνει…

Marinos

Φυσικα και η Microsoft τα παει καλυτερα και απο τις δυο, αφου ενσωμάτωσε αυτη η λειτουργία στα κινητά της 3 χρονια μετα την apple και 2 χρονια μετα τη google. Οταν τα εχεις ολα έτοιμα και ξερεις περίπου τι πρέπει να κανεις ειναι λογικό να βγάλεις κατι καλυτερο…

Τομ

Οπως ειπε ο φιλος πιο πανω. Μονο με ελληνικα θα χρησιμοποιουσα μια υπηρεσια φωνητικων εντολων. Αλλιως το βρισκω αστειο και 100% gimmicky. Βεβαια το google now εχει και χρησιμοτητα εκτος φωνητικων εντολων με τις καρτελες που σου πεταει που και που. Και παλι ομως εμενα προσωπικα δεν με ενδιαφερουν πολυ αυτα και θεωρω οτι τσαμπα τοση σημασια δοθηκε. Απλα το αρχισε η apple και ειπαν να το κανουν ολοι και μπηκαμε σε αυτο το τριπακι τωρα ποιος το εχει καλυτερο.

Γιώργος Γκ.

Στο κινητό μου (Nexus 5) ακόμη και στα αγγλικά που δινω εντολες κανει web search δεν μου βγαζει δικο του αποτελεσμα.Μπορει καποιος να με βοηθησει με αυτο ;

Gagarin

Κρίμα κ έλεγα να πάρω το νέο iPhone…τελικά θα το σκεφτώ πολυ…
Με 2% καλύτερη εξυπηρέτηση απο τον αντίστοιχο “βοηθό” η google θα πάω σε android μεριά…
Αν κ μια άλλη μέτρηση έδειξε οτι το iOS ειναι πιο σταθερό απο το Android κατα 0,078% κ αυτό με προβληματίζει!!!
Για πείτε γνώμες….

Τομ

Χαχαχα gagarin. Ναι αυτο βασικα.

Βαγγέλης

@Γιώργος Γκ. Πρέπει να έχεις region US.

Γιώργος Γκ.

@Βαγγέλης στο gmail μου πρεπει να αλλαξω το region ;

Kostas K.

@ Γιώργος Γκ. Όχι. Στα settings του Google now

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured Siri

Νέες φήμες για έκδοση της Siri με γενετική τεχνητή νοημοσύνη στο WWDC

Η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια νέα έκδοση της Siri στο WWDC με γενετική τεχνητή νοημοσύνη και πολλές νέες δυνατότητες.

Smartphones Apple iOS Siri

iOS 18: Φήμες για μεγάλες βελτιώσεις στο Siri

Με το iOS 18 η Apple θέλει να κάνει το Siri πιο έξυπνο, χρησιμοποιώντας διαφορετικά μοντέλα γλώσσας, σύμφωνα με το The Information.

Software Apple HomePod Siri

Youtube Music: Έρχεται αποκλειστική εφαρμογή σε περισσότερες συσκευές

Η ψηφιακή βοηθός Siri στο Homepod θα αποκτήσει σύντομα υποστήριξη για το YouTube Music, αλλά δεν θα είναι η μόνη συσκευή που θα το κάνει.

Smartphones Apple iOS Siri

iOS 16.5: Η Siri θα μπορεί να πραγματοποίησει εγγραφή οθόνης

Με το iOS 16.5 beta, η Apple εργάζεται για να βελτιώσει τη λειτουργικότητα της Siri και υπάρχει μια νέα επιλογή για να ξεκινήσετε μια εγγραφή οθόνης με τον φωνητικό βοηθό.