Google Now: Αποκτά κάρτες από εφαρμογές τρίτων

Το Google Now, η δημοφιλής personal assistant της Google, είναι γνωστό για την χρησιμότητά του σε καθημερινή βάση και την ικανότητα να προβάλει στον χρήστη τις κατάλληλες πληροφορίες χωρίς καν την ανάγκη αναζήτησής τους. Οι πληροφορίες προβάλλονται με την μορφή καρτών, και εκτείνονται σε ένα σωρό πληροφορίες όπως…

…αποτελέσματα αγώνων, νέα από sites που ενδιαφέρουν τον χρήστη, έως και, σύμφωνα με το ίδιο το blog του Google Now, ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στην ελληνική κυβέρνηση!

Το κύριο πρόβλημα του Google Now, ήταν πως αυτές τις κάρτες τις όριζε αποκλειστικά η Google, και δεν άφηνε πρόσβαση σε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών να το αξιοποιήσουν. Αυτό αλλάζει, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως συνηψε συμφωνίες με πάνω από 30 developers, οι οποίοι, ξεκινώντας απο σήμερα, θα μπορούν να προβάλλουν κι αυτοί κάρτες σχετικές με τα ενδιαφέροντα του χρήστη. Η μοναδική προϋπόθεση είναι να έχει ο χρήστης εγκατεστημένη στο κινητό του την αντίστοιχη εφαρμογή, δηλαδή για να λάβει κάρτες από το Shazam θα πρέπει πρώτα να το έχει εγκαταστήσει από το Play Store.

Η Google αναφέρθηκε και στο απόρρητο των δεδομένων του χρήστη, λέγοντας ότι καμία προσωπική πληροφορία τους δε δίνεται στην εφαρμογή μέσω του Google Now, ούτε καν η τοποθεσία του, ακόμα και σε εφαρμογές όπως η AirBNB. Αυτό φυσικά αλλάζει όταν ο χρήστης πατήσει την ανάλογη κάρτα και μεταβεί στην πλήρη εφαρμογή, η οποία είναι ανεξάρτητη απ’ το Google Now, και συλλέγει όποια δεδομένα χρειάζεται, και έχει λάβει τις κατάλληλες άδειες, όπως γίνεται αν την λανσάρει κανονικά.

Τέλος, αν και μέχρι τώρα η πρόσβαση στο Google Now απο άλλους κατασκευαστές είναι δωρεάν, αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, καθώς φυσικά η κίνηση στα sites τους αναμένεται να αυξηθεί με την ενσωμάτωσή τους στην εφαρμογή, και η Google μπορεί να θελήσει να εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός.

Όπως και να χει, ο τελικός χρήστης θα ωφεληθεί σίγουρα, καθώς η ήδη εξαιρετικά χρήσιμη εφαρμογή της Google θα αποκτήσει έξτρα ικανότητες. Προσωπικά, το Google Now είναι μια απ τις εφαρμογές που ανοίγω καθημερινά, κυρίως για τα δρομολόγια λεωφορείων και για τα νέα της ημέρας, ενώ παράλληλα το διαφημίζω σε κάθε ευκαιρία καθώς πολύς non-techie κόσμος δε φαίνεται να γνωρίζει γι αυτό, οπότε ανυπομονώ για την επέκτασή του.

Google Now, Google Now: Αποκτά κάρτες από εφαρμογές τρίτων

Πηγές: 1, 2

Δημήτρης Χατζηστρατής

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Χρησιμοποιώ το Google Now Launcher (ή όπως λέγεται τέλος πάντων) γιατί είναι απλοϊκός και γρήγορος κι ας μην είναι παραμετροποιήσημος. Είχα το Google Now απενεργοποιημένο για πολύ καιρό μέχρι που έκανα ένα ταξίδι στο εξωτερικό και τον ενεργοποίησα μερικές μέρες πριν και κατάλαβα ότι κυριολεκτικά “σπέρνει”. Μου έβγαλε live τα κοντινά αξιοθέατα, κοντινά μέρη για να βγάλω φωτογραφίες, κοντινά εστιατόρια (με κριτική χρηστών) για να φάω και γενικά κάθε είδους μαγαζιά, είχε Google Μετάφραση που μου έλεγε από μόνη της τις βασικές φράσεις για να επικοινωνώ (πχ Καλημέρα/Καλησπέρα/Καληνύχτα, τι κάνεις κτλ) και φυσικά τη δυνατότητα να γράψω ότι θέλω και να το μεταφράσει σε περίπτωση που κάποιος δεν ξέρει αγγλικά για να συνενοηθώ, την ισοτημία του ευρώ με το νόμισμα της χώρας για να ξέρω τι πληρώνω, τον καιρό της περιοχής που ήμουν, τρόπο μετακίνησης για τα ΜΜΜ και όλα αυτά αυτόματα με το που μπήκα Internet. Φυσικά μου είχε και τις στάνταρ καρτέλες που είχα επιλέξει να ενημερώνομαι από όταν ήμουν Ελλάδα. Κι όλες αυτές οι πληροφορίες ΑΠΛΑ με ένα σύρσιμο του on screen home button από κάτω προς τα πάνω στην οθόνη κλειδώματος ή σύρσιμο αριστερά από την αρχική επιφάνεια εργασίας του launcher. Είναι εργαλειάρα που δυστυχώς θα… Συνέχεια »

SEO In Greece

Το Google Now είναι εξαιρετική εφαρμογή, το χρησιμοποιώ καθημερινά. Υποθέτω με την απόκτηση καρτών από εφαρμογές τρίτων θα γίνει ακόμα καλύτερο.

Χρήστος

Αν εβαζε και αλλες γλωσσες και οχι μονο η google αλλα και η apple και η microsoft θα ηταν το κατι αλλο!!

Panos7GR

Εντάξει τουλάχιστον έχει φωνητική αναζήτηση στα ελληνικά και είναι απροσδόκητα ακριβής. Κάτι είναι κι αυτό… Δείχνει ότι το παλεύει.
(Για Siri και Cortana δε γνωρίζω αν επίσης έχουν ή όχι.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.