Google Play Store: Incognito mode και βελτιώσεις στην ασφάλεια

Play Store, Google Play Store: Incognito mode και βελτιώσεις στην ασφάλεια

Παρόλο που κατά καιρούς εντοπίζονται στο Google Play Store κακόβουλα apps, παραμένει η πιο ασφαλής πηγή λήψης εφαρμογών, όσον αφορά τις Android συσκευές. Η Google επιδιώκει να κάνει ακόμη πιο ασφαλές το Play Store, γι’ αυτό σύντομα θα προσθέσει ακόμη περισσότερες λειτουργίες ασφαλείας.

Σύμφωνα με το XDA-Developers, το Play Store θα εισάγει λειτουργία ανώνυμης περιήγησης για την πραγματοποίηση ιδιωτικών λήψεων και θα υπενθυμίζει στους χρήστες να ανακαλούν τα δικαιώματα που έχουν δώσει σε εφαρμογές που εγκατέστησαν μέσω κάποιας άλλης πηγής.

Φαίνεται ότι η Google προσπαθεί να κατευνάσει με κάθε τρόπο τις ανησυχίες των χρηστών περί παραβίασης των προσωπικών τους δεδομένων. Όπως και να έχει, κάθε νέο μέτρο ασφαλείας είναι πάντα θετικό και ευπρόσδεκτο.

Στην έκδοση 17.0.11 του Play Store το XDA ανακάλυψε κάποιες γραμμές κώδικα οι οποίες παρουσιάζουν έναν “διακόπτη” για incognito mode, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο πως ακριβώς λειτουργεί. Ίσως να μην καταγράφονται οι αναζητήσεις του χρήστη όταν είναι ενεργή η λειτουργία, γιατί σίγουρα το κατάστημα εφαρμογών θα συνεχίσει να γνωρίζει ποιες εφαρμογές είναι εγκατεστημένες στη συσκευή.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλεί η υπενθύμιση αφαίρεσης των δικαιωμάτων. Παλαιότερα το Android είχε ένα μόνο διακόπτη τον οποίο έπρεπε να ενεργοποιήσει ο χρήστης για να μπορεί να εγκαθιστά εφαρμογές από άγνωστες πηγές. Στο Android 9 Pie η Google αφαίρεσε τον διακόπτη και πλέον ο χρήστης πρέπει να δίνει άδεια σε κάθε ένα app ξεχωριστά για την εγκατάσταση εφαρμογών μέσω APK ή άγνωστων πηγών.

Συνήθως η λήψη των APK γίνεται από κάποιον browser που είναι από τα πιο επισφαλή προγράμματα. Οπότε, βγάζει απόλυτο νόημα το Google Play να υπενθυμίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον χρήστη τις εφαρμογές στις οποίες έχει δώσει δικαιώματα εγκατάστασης app από άγνωστες πηγές.

Δεν είναι γνωστό αν έχει ξεκινήσει κάποιο πρόγραμμα δοκιμών, ούτε το πότε θα είναι διαθέσιμες οι δύο νέες λειτουργίες του Play Store. Ωστόσο, αν έχετε λάβει την ενημέρωση της έκδοσης 17.0.11 μπορείτε να αρχίσετε το ψάξιμο στις ρυθμίσεις και ίσως βρείτε κάτι.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσε (και) η τιμή – Πόσο ακριβότερο θα είναι από το 7a;

Μια ακόμα είδηση έρχεται από το μέτωπο της Google και αυτή τη φορά αφορά το Pixel 8a και συγκεκριμένα την τιμή του.