Google: Πληρώνει 700 εκατομμύρια δολάρια για αγωγή που αφορά το Play Store

Google Play Store, Google: Πληρώνει 700 εκατομμύρια δολάρια για αγωγή που αφορά το Play Store

Παράλληλα με τη δικαστική μάχη (την οποία έχασε) με την Epic Games, η Google είναι σε αντιπαράθεση και με 36 πολιτείες των ΗΠΑ και την Περιφέρεια της Κολούμπια που κατέθεσαν μήνυση το 2021 για τις αντιμονοπωλιακές πρακτικές του Play Store.

Aν και για αυτή την αγωγή ανακοινώθηκε διακανονισμός το Σεπτέμβριο, ένας δικαστής εξακολουθεί να πρέπει να επιβεβαιώσει τους όρους. Τώρα, η Google ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει πρόστιμο 700 εκατομμυρίων δολαρίων και θα προχωρήσει με αρκετές μικρές αλλαγές στο Play Store.

Από αυτό το ποσό, η Google θα διανείμει 630 εκατομμύρια δολάρια σε καταναλωτές που μπορεί να έχουν πληρώσει υπερβολικά για εφαρμογές ή αγορές εντός εφαρμογής στο Google Play. Αυτό καλύπτει περίπου 102 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με την Washington Post. Θα πληρώσει επίσης 70 εκατομμύρια δολάρια σε ένα «ταμείο που θα χρησιμοποιηθεί από τις πολιτείες», σύμφωνα με το blog της Google.

Η άλλη σημαντική αλλαγή είναι ότι η Google πρέπει να επιτρέψει στους προγραμματιστές να κατευθύνουν τους καταναλωτές προς τo sideloading για να αποφύγουν τις χρεώσεις του Google Play Store για συνδρομές. Αυτό θα γίνεται μέσω ενημερωμένης “γλώσσας που ενημερώνει τους χρήστες σχετικά με αυτούς τους πιθανούς κινδύνους από τη λήψη εφαρμογών απευθείας από τον ιστό για πρώτη φορά”.

Η Google θα συμπεριλάβει επίσης τη γλώσσα που θα δηλώνει ότι “οι OEM μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν στους χρήστες επιλογές για χρήση του Play ή άλλου καταστήματος εφαρμογών.” Ξεκινώντας με το Android 14, τα καταστήματα τρίτων θα επιτρέπεται να χειρίζονται μελλοντικές ενημερώσεις εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των αυτόματων εγκαταστάσεων. Επεκτείνει επίσης τη χρέωση επιλογής χρηστών που θα επιτρέψει σε εφαρμογές και παιχνίδια Android να προσφέρουν το δικό τους σύστημα πληρωμών στις ΗΠΑ. “Οι προγραμματιστές μπορούν επίσης να εμφανίζουν διαφορετικές επιλογές τιμολόγησης εντός της εφαρμογής όταν ένας χρήστης πραγματοποιεί μια ψηφιακή αγορά”, αναφέρει η Google.

Η εταιρεία θα πρέπει να κάνει αυτές τις αλλαγές μόνο για πέντε ή έξι χρόνια το πολύ, κάτι που σημαίνει ότι στη συνέχεια θα μπορεί να διακόψει την πρόσβαση σε sideloading ή σε καταστήματα εφαρμογών τρίτων ή να κάνει δύσκολη την πρόσβαση σε αυτά από τον καταναλωτή.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.