H Google διαχωρίζει το Hangouts app σε Meet και Chat

Η Google ανακοίνωσε πως αποφάσισε να χωρίσει το Hangouts σε δυο διαφορετικές εφαρμογές, τα Meet και Chat apps. Το πρώτο είναι video meeting υπηρεσία ενώ το δεύτερο ένα chat app που στοχεύει σε ομάδες.

Το Hangouts Meet υποστηρίζει video conferences μέχρι και 30 ατόμων, δεν απαιτεί από τους χρήστες να δημιουργήσουν λογαριασμό και δεν χρειάζεται να κατεβάσουν κάτι επιπλέον. Όσοι θέλουν να συμμετέχουν σε ένα video meeting χρειάζονται απλά το σχετικό link.

Η υπηρεσία σου επιτρέπει να μπεις σε ένα video conference από Calendar, πρόσκληση μέσω email ή όταν λάβεις το σχετικό link.

Το Hangouts Chat έχει σχεδιαστεί ειδικά για ομάδες. Έρχεται με ειδικά virtual rooms για συγκεκριμένες συζητήσεις. Όπως το Meet, έτσι και το Chat είναι συνδεδεμένο με G Suite, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να μοιράζονται περιεχόμενο από Drive και Docs, αλλά και video και εικόνες.

Το Chats έχει διάφορα features όπως bots, υποστήριξη Google App Script και ενοποίηση με third-party apps. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει ένα έξυπνο bot που ονομάζεται @meet, έχει δημιουργηθεί πάνω στις πλατφόρμες του Hangouts. Χρησιμοποιεί natural language processing αλλά και machine learning για να προγραμματίζει αυτόματα τα meetings.

Η υπηρεσία του Hangouts Meet είναι διαθέσιμη ήδη και θα έρθει σταδιακά σε όλους μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν το Hangouts Chat θα πρέπει να το κάνουν μέσω Early Adopter Program.

hangouts meet chat, H Google διαχωρίζει το Hangouts app σε Meet και Chat

hangouts meet chat, H Google διαχωρίζει το Hangouts app σε Meet και Chat

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Panos7GR

Δηλαδή πάλι θα έχουμε κάτι ανάλογο με το Talk και G+ Hangout, όπως πριν 5-4 χρόνια. Πισογύρισμα από την Google δηλαδή. Δεν της βγήκε η όλα σε ένα εφαρμογή Hangouts και το χώρισε πάλι. Οπότε θα έχουμε 12452521 διαφορετικές εφαρμογές της που κάνουν τα ίδια πάνω κάτω.
Καλό που το ψάχνει, αλλά παρ’το απόφαση. Δεν γίνεται να είσαι παντού ο πρώτος. Δεν σου βγαίνει το chatting οπότε ή το παρατάς ή βγάλε κάτι αξιόλογο, συντήρησέ το και πάπαλα.

_legri_

Γιατί να σκοτώσεις ρε google το hangouts;
Ξέρω ότι είμαι από τους λίγους που το χρησιμοποιώ.

Techskeptikon

Τι φάση η Google communication apps? Δεν αγοράζετε κάνα viber να το εμπλουτίσετε λίγο. Κάτι μου λέει ότι έχει τπτ interns να αποφασίζουν και μόλις παλιώσει το wow effect αλλάζουν κάτι μαζεύονται και κάνουν wow.

Ελευθέριος

Και όσοι έχουν την Hangout εφαρμογή τι θα την κάνουν ?Θα πρέπει να την διαγράψουν, θα πάρει update και θα γίνει meet chat ή θα συνυπάρχει με τα υπόλοιπα ?

Akis

Απογοητεύτηκα. Χρησιμοποιώ την εφαρμογή και τώρα καταμπερδεύτηκα με όλο αυτό.

Vai

Με λιγα λογια, επιπλεον bloatware.

Πάνος

Εκεί που υπήρχε μια εφαρμογή, τώρα θα είναι δύο. Και χωρίς δυνατότητα απεγκατάστασης.
Φυσικά αυτή την ανούσια “αναβάθμιση” θα την πάρουν όλοι, ενω για έκδοση λειτουργικού ούτε λόγος.
Τι ωραία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9 Pro: Διέρρευσαν πραγματικές hands-on εικόνες

Η Google περιμένουμε να κυκλοφορήσει το λιγότερο τρία smartphone τον ερχόμενο Οκτώβριο,  τα Pixel 9, Pixel 9 Pro και Pixel 9 Pro XL.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.