Τετάρτη
19/03/2014

Google Voice, Μπορεί να απορροφηθεί στο Hangouts

Είναι εμφανές εδώ και αρκετό καιρό πως έρχονται αλλαγές για το Google Voice. Η υπηρεσία αυτή είναι η απάντηση της Google στο Skype αλλά έχει μείνει στάσιμη εδώ και καιρό από μεριάς αναβαθμίσεων. Τώρα μια αναφορά από το site 9to5google μας ενημερώνει πως η Google θα σταματήσει εξ ολοκλήρου το Google Voice και οι περισσότερες λειτουργίες του θα μεταφερθούν στην εφαρμογή Hangouts σε Android αλλά και iOS.

Αυτή η διαδικασία φυσικά έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, αφού ήδη υπάρχει η δυνατότητα κλήσης ήχου και βίντεο κάποιας επαφής μέσω Hangouts.

Αυτό που αναμένουμε για τα νέα mobile apps του Hangouts είναι τηλεφωνία VoIP προς σταθερά. Όπως και με την έκδοση στο web, η εφαρμογή στα smartphones θα μπορεί να δέχεται αλλά και να δημιουργεί VoIP κλήσεις απευθείας από τον τηλεφωνικό αριθμό που δίνει η Google.

Η Google πρόσφατα ανανέωσε το Hangouts και πλέον ενσωματώνει SMS και MMS σε Android συσκευές. Εμφανώς, όλες οι επικοινωνιακές λειτουργίες από τα διάφορα apps της Google: Messenger, Messaging, Talk και Voice, ενσωματώνονται στο Hangouts, για μια ενοποιημένη υπηρεσία.

Η ανακοίνωση του νέου Hangouts σύμφωνα με το 9to5google θα γίνει στο Google I/O τον ερχόμενο Ιούνιο.

Google-Voice-570

Πηγή

Μάθε για: , ,

Συντάκτης: .

3 Σχόλια

 1. Ο/Η Θάνος λέει:

  Το Hangouts για iOS παρέχει ήδη τη δυνατότητα για κλήσεις σε τηλέφωνα με χαμηλή χρέωση όπως γίνεται και από το Gmail. Το περίεργο είναι που αυτό δεν είναι δυνατό ακόμα στη Android εφαρμογή.

 2. Ο/Η GfK λέει:

  “θα μπορεί να δέχεται αλλά και να δημιουργεί VoIP κλήσεις απευθείας από τον τηλεφωνικό αριθμό που δίνει η Google.”
  Ειναι διαθέσμιο στην Ελλάδα ?

 3. Ο/Η Κώστας Βασιλόπουλος λέει:

  Calls to (Greece – Landline) are 2c per minute. [2.5c factoring VAT – paid on purchase]
  Από το Gmail είναι εφικτές κλήσεις προς ελληνικά σταθερά, αλλά το app του Google Voice είναι μόνο διαθέσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λογικά με την νέα αναβάθμιση θα υπάρχει η δυνατότητα κλήσης από το νεο Hangouts app για Android, μιας και όπως πολύ σωστά είπε ο Θάνος, στο iOS αυτό είναι ήδη δυνατό. Μόλις μάθουμε περισότερα θα ενημερώσουμε

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.