H Apple αγόρασε την DarwinAI για τις σημαντικές ενημερώσεις γενετικής νοημοσύνης στο iOS 18

Apple iOS 18, H Apple αγόρασε την DarwinAI για τις σημαντικές ενημερώσεις γενετικής νοημοσύνης στο iOS 18

Η Apple εξαγόρασε την εταιρεία DarwinAI με έδρα τον Καναδά νωρίτερα φέτος για να δημιουργήσει την ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η DarwinAI δημιούργησε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για την επιθεώρηση εξαρτημάτων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής και εστίασε επίσης στη δημιουργία μικρότερων και πιο αποτελεσματικών συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης.

Μετά την εξαγορά της Apple, ο ιστότοπος και οι λογαριασμοί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της DarwinAI έχουν τεθεί εκτός σύνδεσης. Δεκάδες πρώην εταιρείες της DarwinAI έχουν πλέον ενταχθεί στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης της Apple και ο ερευνητής τεχνητής νοημοσύνης Alexander Wong, ο οποίος βοήθησε στην κατασκευή του DarwinAI, είναι τώρα διευθυντής στον όμιλο τεχνητής νοημοσύνης της Apple.

Η Apple επιβεβαίωσε την εξαγορά δηλώνοντας απλώς ότι «αγοράζει κατά καιρούς μικρότερες εταιρείες τεχνολογίας», χωρίς να συζητά τον σκοπό ή τα σχέδιά της.

Η Apple εργάζεται σκληρά για να δημιουργήσει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για τα λειτουργικά συστήματα iOS 18 και macOS 15 επόμενης γενιάς, μπαίνοντας στο παιχνίδι που έχουν ήδη μπει ανταγωνιστές της όπως η Microsoft, η Google και η Samsung.

Η εταιρεία δοκιμάζει μοντέλα μεγάλων γλωσσών και οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης λέγεται ότι έρχονται στο Siri, τις Συντομεύσεις, τα Μηνύματα, το Apple Music και άλλα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, υποσχέθηκε ότι η Apple θα «ανοίξει νέους δρόμους» στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη το 2024. «Πιστεύουμε ότι θα ξεκλειδώσει μεταμορφωτικές ευκαιρίες για τους χρήστες μας», δήλωσε.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.