Η Google βάζει τέλος στην εφαρμογή Allo

Google βάζει τέλος εφαρμογή Allo, Η Google βάζει τέλος στην εφαρμογή Allo

Μετά τον τερματισμό των hangouts μέσα στο 2020, η Google επιβεβαιώνει τον τερματισμό άλλης μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων της εταιρείας κι αυτή δεν είναι άλλη από το Allo, σύμφωνα με ανάρτηση στο επίσημο blog της Google.

Η ανάρτηση αυτή επιβεβαιώνει τις φήμες για τερματισμό του Google Allo στο μεγαλύτερο μέρος τους κι έτσι φαίνεται πως η εταιρεία θα επικεντρωθεί στο Android Messages και το Duo όσον αφορά στους απλούς χρήστες και στο Meet για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.Ο τερματισμός του Allo έχει προγραμματιστεί περί τα τέλη Μαρτίου του 2019, οπότε και οι χρήστες δε θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ξανά αν και θα μπορούν να σώσουν το ιστορικό των συνομιλιών τους.

Όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση στο blog της Google: “Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του Messages αποφασίσαμε να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε το Allo προκειμένου να επικεντρωθούμε στο Messages. Το Allo θα συνεχίσει τη λειτουργία του μέχρι το Μάρτιο του 2019 και μέχρι τότε θα έχετε τη δυνατότητα να εξάγετε όλο το υπάρχον ιστορικό συνομιλιών από την εφαρμογή. Έχουμε μάθει πολλά από το Allo, ειδικά τις δυνατότητες που μπορούν να δημιουργηθούν όταν σε αυτό ενσωματωθούν λειτουργίες AI, όπως για παράδειγμα ο Google Assistant”.

Η Google αναφέρεται επίσης και στα Hangouts Meet και Hangouts Chat, υπογραμμίζοντας πως κάποια στιγμή θα είναι διαθέσιμα για όλους τους χρήστες και πως η εταιρεία είναι “απόλυτα αφοσιωμένη στην υποστήριξη των χρηστών του Hangouts”.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kosmas

Έτσι έκανε και μια θεια μου.. όσο είχε λεφτά και αποθεματικά τα ξόδευε να αγοράζει telemarketing χωρίς να τα χρειάζεται. όσο και να ξεφορτωνόταν όμως πάντα έπαιρνε άλλα. Μια μέρα έμεινε ταπί και σταμάτησε να σπαταλά πόρους σε πράγματα για να λέει πως απλά τα είχε

Χρήστος Β.

Allo ένα προϊόν στη σειρά αυτών που έχει καταργήσει η Google. Μετά το reader, το waver, το aadvark, το Keep, το Orkut και ο κατάλογος τέλος δεν έχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.