evasi0n7, Απολογήθηκαν οι evad3rs για τα προβλήματα του jailbreak και την Κινέζικη πειρατεία

Εχθές, η ομάδα evad3rs ανακοίνωσε το evasi0n7, το untethered jailbreak για συσκευές της Apple με λειτουργικό σύστημα iOS 7. Το θέμα είναι ότι η απόφαση των evad3rs ήταν μάλλον… απερίσκεπτη, αφού όχι μόνο το jailbreak προκάλεστε προβλήματα σε χρήστες εξαιτίας της ανωριμότητας του, αλλά διέθετε και πειρατικό app store.

Λόγω συμφωνίας με μία εταιρεία λογισμικού από την Κίνα -υποθέτουμε έναντι αδράς αμοιβής- το jailbreak ενσωματώνει ένα app store με την ονομασία TaiG, που περιέχει πειρατικό λογισμικό και εφαρμογές αμφιβόλου ποιότητας. Οι evad3rs, αναγκάστηκαν να απολογηθούν αργότερα μέσω του λογαριασμού τους στο Twitter σχετικά με τα προβλήματα που προκάλεσαν:

“Ερχόμενοι σε συμφωνία μαζί τους, ελπίζαμε και συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι η συνεργασία μας με την TaiG, θα βελτίωνε την κατάσταση της πειρατείας στην Κίνα. Πολλά app stores στην Κίνα, ακόμα και αυτά που ελέγχουν μεγάλες εταιρείες έχουν θέματα με πειρατικό λογισμικό. Προωθώντας ένα app store που απαιτείται να μην διαθέτει πειρατικό λογισμικό με την δική μας λύση jailbreak, πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει τους developers” δήλωσαν στο Twitter.

Η TaiG από την μεριά της εξέδωσε ανακοίνωση, ότι όλες οι πειρατικές εφαρμογές απομακρύνονται από την εφαρμογή του app store στο jailbreak. Αν συνεχίσει η ενσωματωμένη στο jailbreak εφαρμογή να διαθέτει πειρατικές εφαρμογές, οι evad3rs υποσχέθηκαν να την αφαιρέσουν το συντομότερο.

Από την άλλη, ο δημιουργός του Cydia, Jay Freeman, γνωστός και ως Saurik, είπε ότι προσπάθησε να προειδοποιήσει τους evad3rs για το app store TaiG και προσπάθησε να τους βρει άλλη λύση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση συνιστούμε να μην επιχειρήσετε την εγκατάσταση του jailbreak evasi0n7, αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση και δεν βελτιωθεί το λογισμικό. Θα σας κρατήσουμε ενήμερους.

evasi0n7 jailbreak ios 7 TaiG, evasi0n7, Απολογήθηκαν οι evad3rs για τα προβλήματα του jailbreak και την Κινέζικη πειρατείαevasi0n7 jailbreak ios 7 TaiG, evasi0n7, Απολογήθηκαν οι evad3rs για τα προβλήματα του jailbreak και την Κινέζικη πειρατείαevasi0n7 jailbreak ios 7 TaiG, evasi0n7, Απολογήθηκαν οι evad3rs για τα προβλήματα του jailbreak και την Κινέζικη πειρατείαevasi0n7 jailbreak ios 7 TaiG, evasi0n7, Απολογήθηκαν οι evad3rs για τα προβλήματα του jailbreak και την Κινέζικη πειρατείαevasi0n7 jailbreak ios 7 TaiG, evasi0n7, Απολογήθηκαν οι evad3rs για τα προβλήματα του jailbreak και την Κινέζικη πειρατεία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
P@NOS

Τώρα πια αργά είναι!!
Εγώ πάντως αυτό το appstore δεν το έχω…αν και θα το ήθελα!!

giorgio

Ειλικρινά δεν βρίσκω τον λόγο για κάποιον που έχει πάρει iPhone, να του κάνει jailbreak. Αυτή δεν είναι η όλη εμπειρία;

Makis

@ Ο/Η giorgio λέει:
Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 στις 16:17

Καλά τα λες, γενικά για το σκάλισμα είμαι κατά εκτός και αν είσαι επιπέδου developer. Μετά αρχίζουνε τα προβλήματα – κολλήματα και βοηθάτε χριστιανοί δεν ανοίγει. Καλά ο καθένας κάνει ότι γουστάρει…αλλά….

Nio

Τι να το κανεις το αιφον αμα ειναι να του κανεις “jailbreak”?? Παρε android…..

Chrisanthos Nonis

I installed it too, first 10 min I found it CRAP and I restored my device to it’s original untouched firmware. I wanted a crapdroid I would bought an Android phone. I don’t understand why someone need this crap called jailbreak and cydia. Apps there are complitly crappy and the store is a crap by it self.

Marios

Το jailbreak δεν χρησιμοποιητε απαραιτητα για πειρατικεσ εφαρμογες. Στην πραγματικοτητα απελευθερωνει τισ συσκευεσ τησ apple απο οπιουσδηποτε περιορισμους εθεσε η κατασκευαστρια εταιρεια. Εγω πρωσοπικα ως κατοχος iphone θεωρω πως χωρις jailbreak η συσκευη περιοριζετε πολυ σε σχεση με αυτα που θα προσεφερε αν δεν ειχε περιορισμους, οπωσ συμβαινει οταν γινει jailbreak. Μερικα παραδειγματα ειναι εφαρμογεσ οπως το iFiles που προσφερει το cydia (το iFiles που υπαρχει στο iTunes ειναι απλη συνωνιμια) το οποιο ειναι ενα πληρη κε ολοκληρομενο File Manager για το iOS. Τετοιεσ εφαρμογεσ για καποιουσ ειναι απλα αδιαφορεσ διοτι δεν τισ εχουν αναγκη, αλλα για αλλουσ μετατρεπουν την συσκευη απο παιχνιδι σε εργαλειο. Γιαυτο πρωσοπικα θεωρω πωσ το jailbreak ειναι πολυ σημαντικο να υπαρχει.

MANOS

P@NOS από ότι διάβασα το TaiG μπαίνει μόνο αν έχεις προεπιλογή τα Κινέζικα σαν γλώσσα.

Φήμες λένε ότι οι evad3rs τσίμπησαν 1μυριο για την συνεργασία και το TaiG

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple iOS featured

Κυκλοφόρησε Jailbreak για όλες τις συσκευές με το πιο πρόσφατο iOS

Κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak για τις συσκευές με iOS 13.5, συμπεριλαμβανομένων των iPhone 11 Pro, iPad Pro 2020 και iPhone SE.

Software Apple iOS jailbreak

Τέλος το Jailbreak στο iOS;

Ποιος δεν θυμάται τις χρυσές εποχές που το iOS της Apple έκανε ακόμα τα πρώτα του βήματα και αρκετοί επίδοξοι developers / hackers κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο jailbreaking ROMs, δίνοντας απεριόριστη ελευθερία στους κατόχους iPhones, iPads και iPod Touches;

Software Apple FaceTime iOS

Apple: Κατηγορείται ότι χάλασε το FaceTime για να αναγκάσει τους χρήστες σε iOS 7

Από τα δικαστικά έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα με αφορμή την διαμάχη της Apple με την VirnetX, όπου η πρώτη καλείται να πληρώσει 302.4 εκατ. δολ. για παραβίαση πατεντών, προκύπτει μια ακόμη είδηση.

Smartphones Apple featured iPhone 7

iPhone 7: Επίσημο το πρώτο Jailbreak από Ιταλό χάκερ

Παρά το γεγονός πως μετράμε μόλις λίγες μέρες από την κυκλοφορία των iPhone 7 και iPhone 7 Plus, ένας επίδοξος χρήστης κατάφερε να “σπάσει” το iOS 10 και να προχωρήσει σε Jailbreak της συσκευής.