Software

Γιατί δεν θέλεις να βάλεις Google Play στα Huawei P40, P40 Pro, P40 Lite, P40 Lite E και Honor

Τα Huawei P40 είναι τα πρώτα Android smartphones που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα χωρίς να έχουν Google Mobile Services (GMS), αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι των P40, P40 Pro, P40 Lite και P40 Lite δεν έχουν διαθέσιμο το Google Play για να κατεβάζουν τις αγαπημένες τους εφαρμογές και games στο κινητό τους, μόνο ένα πολύ μικρό μέρος αυτών μέσα από το δικό της store.

Το ίδιο ισχύει και για τα νέα Honor 30 και Honor 30 Pro, χωρίς Google Play και αυτά, αν και από ότι μαθαίνουμε μάλλον τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου Ευρώπη, θα μείνουν μόνο στην Κίνα.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την απουσία Google Mobile Services και Google Play από τα νέα Huawei και νέα Honor smartphones και τι σημαίνει αυτό για την καθημερινότητά σου, διάβασε εδώ.

Γιατί δεν θέλεις να βάλεις Google Play Store στα Huawei και Honor smartphones
  • Η εγκατάσταση των GMS (που απαιτούνται για το Google Play) δεν είναι εύκολη, απαιτεί βασικές τεχνικές γνώσεις και εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο που να συνδέεται με το κινητό.
  • Ακόμα και μετά την σωστή εγκατάσταση ενδέχεται να μην έρχονται ειδοποιήσεις από εφαρμογές αφού η Huawei δεν έχει επίσημη πρόσβαση.
  • Δεν λειτουργούν όλες οι εφαρμογές. Αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι οι χάρτες Google Maps που δεν δούλευαν για πολύ καιρό. Προσοχή όμως γιατί με οποιοδήποτε update της εφαρμογής μπορεί να μην λειτουργούν ξανά. Αυτό ισχύει και για άλλες εφαρμογές.
  • Δεν αναφέρεται πουθενά αν η εγγύηση θα ισχύει μετά την εγκατάσταση των GMS, αφού η διαδικασία είναι “hardcore” και περιλαμβάνει χειροκίνητο flash ανεπίσημου “backup”.
  • Τι γίνεται με τα update; Μετά από μία μεγάλη αναβάθμιση θα υπάρχουν μέσα τα GMS; Θα λειτουργούν;
  • Η Huawei έχει πρόσβαση στα Android Security patches μόνο όταν γίνουν open source διαθέσιμα, γεγονός που καθιστά τα κινητά τους λιγότερο ασφαλή.
  • Όλες οι λύσεις για εγκατάσταση των GMS και του Play Store είναι προσωρινές μιας και κάποια στιγμή σταματάνε να λειτουργούν και θα πρέπει να ψάχνεις για την επόμενη “λύση”.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 17 Απριλίου 2020 7:22

Σχόλια

  • σαν να λει το άρθρο μην τα παρεις αν θελεις το κεφάλι σου ήσυχο (και καλά λει)

    • Μα αυτή είναι η αλήθεια
      Δεν δουλεύει το Android χωρίς την google
      Έτσι είναι φτιαγμένο και είμαστε όλοι εξαρτημένοι από τις υπηρεσίες αυτές

    • Δεν ειναι και τοσο τραγικα τα πραγματα χωρις gms παντως. Βεβαια αυτη τη στιγμη δεν αξιζει να παρει καποιος νεο huawei. Η εταιρεια σιγουρα θα πιεσει να βαλει εφαρμογες και φτιαξει τα δικα της hms. Αυτο θα φανει του χρονου αν αξιζει ή οχι. Σιγουρα θελει ομως 1-2 χρονια μεχρι να εχει μια ολοκληρωμενη προταση που να κοντραρει τη google.

      • το θεμα ειναι οτι 8 στης 10 εφαρμογές έχουν ενα κομμάτι κώδικα τους το gms ουσιαστικά αν δεν το εχει η συσκευη μεσα απλα δεν παιζει......

  • Μια χαρά είναι το P40 Pro. Και δουλεύει μια χαρά και έχεις ότι θες όταν το θες και όποτε το θες. Εκτός αυτού υπάρχουν και τα εναλλακτικά άρα είναι στο, χέρι του καθενός τι πραγματικά θέλει. Εγώ εδώ και μια εβδομάδα μια χαρά παίρνω μαζί του.

    • μια χαρά και δυο τρομάρες είναι, δεν έχει εφαρμογές για κάμερες ασφαλείας, ηλεκτρικά πατίνια, ρολόγια, φωτογραφικές μηχανές....
      μια χαρά θα περνάς μαζί του γιατί είναι δυνατή συσκευή, αλλά μόνοι σας και με ότι βγάζει η hua...γιατί άλλων κατασκευαστών συσκευές δεν παίζει να μπορείς να διαχειριστείς όπως θα έπρεπε

      • Κατεβάζεις apkpure store και είσαι κομπλέ μέχρι να εμπλουτιστεί το app gallery. Όσο για την ασφάλεια, αν ξέρεις από που να κατεβάζεις apk δεν έχεις θέμα. Το apkpure είναι 100% αξιόπιστο και έχει σχεδόν ότι υπαρχει στο play store. Εννοείται ότι υποστηρίζει κανονικά updates

        • καλησπέρα. ακόμα και με το apkpure εφαρμογές όπως το youtube δεν μπορείς να τις κατεβάσεις. το play store με σιγουρια δεν μπορείς.

          • χρησιμοποιει καποιος youtube δλδ???ενω υπαρχει το youtube vanced χωρις διαφημισεις και πιο γρηγορο???η πρωτη εφαρμογη που εγκαθιστώ μετα απο φορματ

    • Θα μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει για το πως μπορώ να κατεβάσω βασικές εφαρμογές τύπου messenger Google maps Google Chrome klp σε? P40 lite μέσω του moreapps ενδεχομένως; γιατί από ότι βλέπω η διαδικασία για εγκατάσταση του playstore είναι περίπλοκη. Ευχαριστώ

  • Δηλαδή στο Honor 10 που θα γίνει αναβάθμιση σε EMUI 10.1 δεν θα υπάρχει το Google play store κλπ?

    • Όσα έχουν ήδη Google Play όπως το Honor 10, θα συνεχίσουν να έχουν κανονικά και μετά από οποιαδήποτε αναβάθμιση. Το ίδιο ισχύει και με τα Huawei, όσα έχουν ήδη Google Play θα συνεχίσουν να έχουν κανονικά και μετά από οποιαδήποτε αναβάθμιση.

      Παιδιά προσοχή, μην μπερδευεστε. Το άρθρο αναφέρεται στα Huawei P40 και τα Honor 30, δηλαδή μοντέλα που ανακοινώθηκαν φέτος, το 2020.

  • Όλοι θέλετε ναυαρχίδες κινητά και διαβάζετε ότι σας πασάρουν... Το ότι η huawei βάση οικονομικών στοιχείων σε 2 χρόνια θα ήταν ανώτερη της Samsung και της Apple δεν σας περνάει καν μυρωδιά. Τεσπα δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν και για τίποτα ο κάθε ένας κάνει κουμάντο στην τσέπη του και το τι θα αγοράσει. Κ επειδή βλέπω πολλά υπάρχουν εφαρμογές να αντικατασταθεί το play store που είναι safe όπως και το phone clone γ αυτό και η εταιρία έκανε μια καλή κίνηση στο να δώσει δώρο το p30. Το αστείο είναι ότι βολευτήκατε όλοι με την huawei και ξαφνικά επειδή το είπαν οι μεγάλοι έγινε ο μπαμπούλας προσωπικά η huawei δεν συμφέρει στο παιχνίδι γιατί έχει οικονομική σειρά με λιγότερες παροχές και αυτό δεν συμφέρει την Apple και τα σκουπίδια από την οικονομική σειρά της Samsung. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

    • Σωστός. Και εκτός από το phone clone υπάρχει και το moreapps μέσα από το app gallery, το apkpure και πάει λέγοντας. Απλά όπως λες και εσύ έχουν βαλθεί να "φάνε" τη HUAWEI. Παλαιότερα είχαν βαλθεί να "φάνε" τις NOKIA, LG ( φαντάσου έχω LG G7 THINQ παλικάρι, δε μασάει πουθενά με security update Μαρτίου, και έρχεται και android 10), SONY κτλπ...... Εχθές φίλη πήρε το p40 lite με δώρο το Y7 2019 (για τη μαμά της). Περάσαμε τα πάντα μέσα με τις παραπάνω λύσεις που γράφω και "ούτε γάτα , ούτε ζημιά". Πάντα βέβαια από απόσταση , ο καθένας στο σπίτι του. Φανταστείτε πόσο εύκολο είναι.

      • Φίλε mark λίγο μπερδεμένο σε ακούω. Το LG που αναφέρεις δεν ταιριάζει στην συζήτηση, έχει Google Play και κυκλοφορεί κανονικά σε πολλές χώρες και υποστηρίζεται από την εταιρεία. Η Huawei εχει το προβλήμα επειδη η φίλη σου χρειάζεται εσένα για να το κάνει κανονικο κινητό.

        • Για το lg έγραψα για όσους κατά καιρούς λιδωρούν άλλες εταιρείες. Είναι γνωστά αυτά. Η φίλη και κινητό με gms να αγοραζε πάλι βοήθεια θα ήθελε. Κάποιοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το να αλλάζουν κινητά. Απλά αλλάζει ο τρόπος εγκατάστασης . Το όλο άρθρο είναι λάθος . Έγραψα γιατί, αλλά μου το έσβησαν. Στο you tube υπάρχουν βίντεο με εγκατάσταση gms από usb τα οποία δουλεύουν κανονικά . Το ότι κάποιος λέει καθαρά τη γνώμη του σε άλλο σάιτ και το σάιτ εδώ απλά την αναπαράγει, δε σημαίνει ότι είναι και σωστή.

          • Βοηθησε με σε παρακαλω. Πηρα το p40 lite πριν μια εβδομαδα και δεν ξερω τι να κανω για να περασω μεσα email facebook κτλ. Το πηγα στην vodafon αλλα μου ειπαν πως δεν γινεται τιποτα.

        • Επιτελους καποιος το ειπε !Ολοι εδω μεσα νομιζουν οτι ο μεσος καταναλωτης ειναι nerd σαν εμας και θ τ κανει ολα αυτα μονος του σε μερικα λεπτα..Ο καταναλωτης απαιτει ολο κ πιο περισσοτερο user-friendly προιοντα και τα νεα Huawei δεν ειναι!

    • Θα ήταν βάση οικονομικών στοιχείων ανώτερη της Crapsung κ της Apple?
      Ανώτερη από Crapsung να το καταλάβω!
      Αλλά κ από apple?
      Τα θέλετε και τα λέτε ρε ή σας ξεφεύγουν!
      Η χουαγει έπαθε αυτό που έπαθε επειδή κατασκοπεύει για λογαριασμό των Κινέζων και η μόνη που θέλει να το κάνει αυτό είναι η Αμερική

  • Προτού αγοράσετε κινητό, το σημαντικότερο ειναι να ψαξετε τα επιτρεπτά όρια ακτινοβολίας για κεφάλι και σώμα όπως δίνονται από διάφορους ευρωπαϊκούς οργανισμους και μετα αποφασίστε αν το Huawei, ή το Xiaomi, ή ακόμα και τα τελευταία iphones με κινέζικες κεραίες είναι πάνω ή κάτω από το όριο. Μετά ρίξτε και μια ματιά στη Samsung, που ειναι μακράν καλύτερη όλων και θα δείτε γιατί δεν παίζετε νε την υγεία σας. Γιατί κινητό που κάνει 200 ευρώ και κινητό που κάνει 500 έχουν σοβαρές διαφορές και δεν είναι μόνο ο επεξεργαστής..

    • Ποια κινητά εχουν την μεγαλυτερη ακτινοβολία και ποια την λιγότερη; Πως το βρίσκουμε αυτο;

  • Μια χαρα μπαινουν τα Google Services μαζι και το Google Play στα Huawei (για ψαξτε λιγο για το Chat Partner)

    • Καλησπέρα πως θα μπορούσα να κανω εγκατάσταση στο p40 lite Huawei γιατί έχω smartwatch κ τ κλαίω Michael kors Lexington κ χρειάζεται πρόγραμμα wear os κ εχω φάει πακέτο

  • To Huawei δυστυχως ειναι πολυ δύσχρηστο, δεν αξίζει ,ακομη και που ανέβασα καποιες εφαρμογές με αλλο τροπο δεν λειτουργουν σωστα.

  • Προσωπικά θέλω να διαγράψω τη ζωή μου τα πάντα από Google και Zuckerberg αλλά παράγοντας που δεν το παίρνω είναι το 5G ψάχνω να βρω μια συσκευή να έχω internet εναλλακτικές σελίδες χωρίς την google το αντίστοιχο viber που χρησιμοποιώ αλλά όχι 5G τι θα μπορούσα να παρω;

    • Μα και 5G συσκευή να έχετε, δεν υπάρχει σήμα 5G στην Ελλάδα, το λέω για αν σας ανησυχεί η "ακτινοβολία"

  • Πλεον ολα τα κινεζικα κινητα δεν θα εχουν google services? Cubot, Xiaomi, oneplus κλπ? μηπως γνωριζει κανεις? Εαν ειναι ετσι να στραφουμε σε αλλα μοντελα

    • Καλησπέρα, δεν έχει γίνει γνωστό κάτι τέτοιο. Μόνο η Huawei έχει το πρόβλημα.

  • Καλησπερα παιδιά. Χρειάζομαι την βοήθεια σας.περυσι αγόρασα το Huawei P40E lite .Όλα καλά αλλά ένα τεράστιο πρόβλημα. Με το Viber.Ημουβ δίπλα με την αδερφή μου και προσέξαμε πως τα μηνύματα καθυστερούν και να μου έρθουν και να πάνε.μου ερχόντουσαν μετά από 15 λεπτά και αυτά ανακατεμένα.

    Πήγε κατευθείαν στο συρτάρι αφού δεν μου το άλλαξαν στην Vodafone.Τωρα επειδή το κινητό που έχω αρχίζει και τα φτύνει, για να μην αγοράσω άλλο γνωρίζετε εάν έχουν φτιάξει την εφαρμογή του Viber γιατί δυστυχώς λόγω δουλειάς η επικοινωνία με το Viber εξναι σημαντική..
    Θα μου πείτε βάλε να τσεκάρεις.
    Μου είναι πολύ δύσκολο να αλλάξω συσκευή, να κάνω νέες ρυθμίσεις, ξανά κωδικούς, ξανά αντίγραφα, ξανά να κατεβάσω κτλ κτλ και στο τέλος να φάω φόλα. Σας ευχαριστώ πολυ

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.