Software

Huawei και Honor ωθούν κατόχους άλλων Android smartphones να κατεβάσουν το App Gallery

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με την Honor και την Huawei, οι δύο εταρείες δίνουν την εντύπωση ότι προσπαθούν να “εξαναγκάσουν” κατόχους άλλων Android smartphones να κατεβάσουν το Huawei App Gallery στο κινητό τους. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Σε forum της Huawei αλλά και στα σχόλια της εφαρμογής Huawei Health διαβάζουμε ότι εδώ και αρκετές ημέρες κάτοχοι smartband της Honor και smartwatches της Huawei δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συσκευή του με κινητά που δεν είναι Huawei (ή Honor;) αν και οι δυο εταιρείες αναφέρουν στα specifications ότι αυτές είναι συμβατές με Android και iOS συσκευές.

Όλα πήγαιναν καλά

Όσοι τα χρησιμοποιούσαν μέχρι και τις τελευταίες μέρες όλα πήγαιναν καλά όμως μετά το πιο πρόσφατο update στην εφαρμογή Huawei Health που απαιτείται για την σύνδεση smartband ή smartwatch με το κινητό μας, τα πράγματα άλλαξαν (τουλάχιστον για τους κατόχους Samsung smartphones από όπου προέρχονται και τα σχόλια στο forum και το app). Κάποιοι αναφέρουν ότι δεν ειχαν πρόβλημα με Android 9.0 και ότι έχουν αφού αναβάθμισαν σε Android 10.

Για να συνεχίσουν χρησιμοποιήσουν τα wearables οι κάτοχοι κινητών που δεν είναι Huawei (ή Honor;) θα πρέπει να αναβαθμίσουν στην έκδοση Huawei Mobile Services (4.0.0 και άνω), αυτό είναι το μήνυμα που εμφανίζεται “Huawei Health requires a more recent version of Huawei Mobile Services (4.0.0 or later) to work properly. You can get the latest version in Huawei AppGallery”.

Ποιο είναι το πρόβλημα;

Το πρόβλημα είναι ότι η συγκεκριμένη έκδοση 4.0 των Huawei Mobile Services (HMS Core) δεν είναι διαθέσιμη για download στο Google Play! Για να την βρείτε θα πρέπει να κατεβάσετε το App Gallery, το application store της Huawei που έχει έρθει στο προσκήνιο μετά το ban από την Αμερική και τον αποκλεισμό των Huawei και Honor από το Google Play (το επίσημο application store του Android).

Στο Google Play η εφαρμογή Huawei Mobile Services είναι διαθέσιμη στην έκδοση 3.0.3.300 (Δεκέμβριος 2019), στο App Gallery η διαθέσιμη έκδοση είναι η 4.0.3.316 (26 Απριλίου 2020).

Φυσικά αυτό έχει δυσαρεστήσει του καταναλωτές και κατόχους wearables των Honor και Huawei όπως διαβάζουμε στα σχόλιά σας και στο δικό μας Fan Page. Άρα ναι, το πρόβλημα λύνεται αλλά μέχρι να διατεθεί η έκδοση των 4.0 των Huawei Mobile Services στο επίσημο Google Play, για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείται τα wearable σας με κινητά που δεν είναι Huawei είστε αναγκασμένοι να κατεβάσετε το App Gallery.

Δεν είμαστε σίγουροι για το αν είναι θέμα Android 10 ή της πρόσφατης έκδοσης Huawei Health. Εσείς έχετε αντιμετωπίσει πρόβλημα με τα Honor και Huawei wearable μετά την ενημέρωση της εφαρμογής Huawei Health, σε smartphone που δεν είναι Huawei (ή Honor;);

Επεξεργάστηκε την 3 Μαΐου 2020 10:30

Σχόλια

  • Και τι έγινε δηλαδή? Κι η google μας αναγκάζει να έχουμε ένα σωρό εφαρμογές εγκατεστημένες.. Αυτό δεν ενοχλεί??

    • Δοκίμασες να κατεβάσεις το App Gallery και μέσα από εκεί να αναβαθμίσεις τα HMS? Δούλεψε?

      Ποιο wearable έχεις;

  • Ναι, και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με το honor magic 2 και το mi 8 μου αλλά έκανε αυτό που ζητάει και όλα μια χαρά. Επίσης είναι πολύ ωραία η εφαρμογή health.

  • Προς το παρόν poco F1 και honor band 5 συνεργάζονται χωρίς κάποιο έξτρα ότι έχει από το store ( αν είναι θέμα εφαρμογής μπορεί ένα παλιό apk να κάνει την δουλειά )

    • Και σε εμένα με band 5 και poco f1 όλα καλά δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι.

  • Χρησιμποιώ ζυγαριά και smarrband της Huawei. Μέχρι πριν ένα μήνα με τηλέφωνο OP 5T Andoid 9 κανένα πρόβλημα. Από εκεί και με χρήση OP 7T Android 10 ισχύει αυτό ακριβώς που αναφέρεται στο άρθρο. Στράβωσα αλλά συμμορφώθηκα με το καπρίσιο της Huawei για να μπορέσω να χρησιμοποιώ τις συσκευές της που έχω στην κατοχή μου

  • Τελικό συμπέρασμα???? Ότι όταν αγοράζεις ένα κινητό θα πρέπει τα περιφερειακά του smart watch ή wearables να είναι ίδια μάρκα με την συσκευή που έχεις και όχι άλλης εταιρείας διότι πολύ απλά κάνοντας κάτι τέτοιο η εκάστοτε εταιρεία χάνει κέρδη άρα λογικό να κάνει ένα ban τέτοιου είδους 🙂😉(είμαι κάτοχος Huawei smartphone και activity tracker και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα)

  • Κάπως πρέπει να αυξήσει τον κόσμο που χρησιμοποιεί τα HMS για να τα κάνει δελεαστικά για τους developers. Αλλιώς δεν θα δει σύντομα νέες (καλές) εφαρμογές στο store της.

  • Huawei Mobile Services (4.0.0 αρχειο ARK απο το διαδυκτιο δεν χρειαζεται να κανεις εγκατασταση το .huawei app

    • Από κανέναν κατασκευαστή δεν προτείνεται η εγκατάσταση apps εκτός επισήμων application stores. Γι'αυτό και καλό θα είναι να ακολουθήσεις την πιο πάνω διαδικασία.

  • Κινητά με android 9 τρέχουν κανονικά τα hms / health app από το play store. Το θέμα είναι ότι δεν τρέχουν τα hms από το play store στο android 10. Και εγώ όταν αγόρασα το Huawei watch gt2 , κατέβασα το app gallery από το επίσημο σάιτ της Huawei και μετά από το app gallery τα hms / health app. Εάν δεν θες να κατεβάσεις το app gallery μπορείς να κατεβάσεις τα hms από το apkmirror π.χ. και το health από το play store το οποίο (health) αναβαθμίζεται κανονικά . Κινητό : xiaomi mi9t pro android 10, miui 11. Και να απαντήσω σε ερώτηση πιο κάτω δουλεύει κανονικά σε όλα τα κινητά και με τις δύο μεθόδους.

  • Και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με την εφαρμογή health σε Samsung galaxy s10. Αναγκαστικά να κατεβάσω το hms από Huawei app gallery για να λειτουργήσει και πάλι. Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα.

  • Έχεις απόλυτο δίκιο. Έχω samsung A50 και αγόρασα το Huawei gt smartwatch. Την 1η ημέρα έπαιζε κανονικά τη 2η ζήτησε αναβάθμιση, χωρίς να μπορέσει να πραγματοποιηθεί από play store, όπως πολύ σωστά προαναφέρατε στο άρθρο σας. Αναγκάστικα να κατεβάσω από το Huawei app και φυσικά δουλεύει κανονικά. Έτυχε να διαβάσω, σχετικό σχόλιο από το play store, που ανέφερε το πρόβλημα.

    • Καλημερα φίλε έχω το Α51 το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι ζηταει το ID βάζω email ή τηλ. Και τίποτα δεν στέλνει το κωδικό επαλήθευσης για να συνεχίσω με το τηλ. Email δεν το δέχεται ηιατι τι μπορώ ν κάνω.?

  • Έχω το Huawei gt2 συνδεμένο αυτή τη στιγμή στο mi mix 2s το οποίο τρέχει Android 10. Δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Τα HMS αναβαθμίζονται μέσα από την εφαρμογή Υγεία. Δεν έχω εγκαταστημένο το app gallery. Έχω επίσης το honor magic 2 το οποίο είναι συνδεμένο στο mi note 3, επίσης κανένα πρόβλημα, αλλά το τηλέφωνο τρέχει Android 9. Το app gallery το έχω εγκαταστήσει σε άλλη συσκευή, απλώς για να ενημερώνομαι σχετικά με τις εφαρμογές που μπαίνουν ( κυρίως ελληνικές ή κάποιες που χρησιμοποιώ περισσότερο), ώστε σε περίπτωση αγοράς Huawei συσκευής χωρίς GMS να γνωρίζω τι θα συναντήσω.

  • Δεν το θεωρώ πρόβλημα.Έχει τα καλύτερα band κατά την γνώμη μου.Με πετάς έξω από το android ως Google, στηρίζω το δικό μου app gallery, είναι απλά τα πράγματα.

    • Καλημέρα, ο τρόπος που το κάνει σηκώνει συζήτηση. Δεν επρεπε να διαταράξει την κανονικότητα των χρηστών. Αυτοί δεν φταίνε για τα τερτιπια Αμερικής και Huawei.

  • Είχα OnePlus 6t με Android 10 και Huawei gt2 watch. χωρίς προβλήματα. Ενεργοποίησα το 8 pro , εγκατέστησα την εφαρμογή και ζητάγε τα services. Προφανώς έχει να κάνει με το update της εφαρμογής της Huawei και τις νέες ενεργοποιήσεις.
    Το έλυσα βέβαια με το Huawei app store + services.

  • Γιατί σας φενεται τόσο περίεργο;; Εφόσον η google δεν συνεργάζεται πλέων με την Huawei δεν μπορεί η δεύτερη να δώσει update από το google store είναι απόλυτα λογικό. Η google πέταξε την Huawei απ' εξω

    • Καλημέρα, θα το δώσει το update στο Google Play. Δεν έπρεπε ομως να γίνει έτσι, πολύ άκομψο σε βάρος των καταναλωτών. Δεν φταίνε οκ φίλοι της τεχνολογίας για το τι κάνει ο Τραμπ με τη Huawei.

  • Μου συνέβη το ίδιο σε συσκευή Pixel 3a, μετά από επαναφορά δεδομένων (honor band 5).
    Κατέβασα την έκδοση 4.0.3 της H.M.S. από το apkmirror και όλα καλά.

  • Καλημέρα, καμία συζήτηση δεν σηκώνει το θέμα. Καλώς κάνει.. Όποιος θέλει τις συσκευές της θα πρέπει να κατεβάσει τα δικά της εργαλεία... Όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί ας αγοράσει κάτι άλλο.. Απλά είναι τα πράγματα... Αυτοί την πέταξαν έξω, δεν έφυγε εκείνη...Τα παράπονα πρέπει να γίνουν στην Google, όχι στην Huawei...Και κερατωμένος και δαρμένος δεν γίνεται...

    • Αυτό θα πρέπει να γίνει αφού βγει να ενημερώσει το καταναλωτικό και βάλει σημάνσεις στα προϊόντα της. Όχι εκ των υστέρων. Από εδώ και πέρα μπορεί να το κάνει, έχει κάθε δικαίωμα αλλά έχοντας ενημερώσει πρώτα τον πιθανό αγοραστή.

      • Καλημέρα κύριε Βλαχάκη, από τον προηγούμενο Μάιο η Huawei δέχεται αυτόν τον πόλεμο. Ποιος άνθρωπος που ασχολείται με την τεχνολογία δεν έχει διαβάσει σχετικά με αυτό το θέμα?? Ποιος άνθρωπος που έχει smartphone δεν γνωρίζει ότι οι εφαρμογές ενημερώνονται ( συχνά 2/3 φορές την εβδομάδα) για να λειτουργούν σωστά και με ασφάλεια? Ποιος που ασχολείται στο ελάχιστο δυνατό δεν έχει δει στα μαγαζιά ότι οι νέες συσκευές της Huawei δεν έχουν GMS?
        Δηλαδή τι πρέπει να κάνει η Huawei να πάρει έναν τηλεβόα και όταν κάποιος πάει να αγοράσει συσκευή της να του φωνάζει μη το αγοράσεις αν είσαι τεχνολογικά αναλφάβητος, η συσκευή μου δεν φέρει GMS???
        Η 84χρονη μητέρα μου ( χρησιμοποιεί ένα Motorola g6 plus) πάντως είναι ενημερωμένη!!!!

  • Αυτό που συμβαίνει με την Huawei πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά. Καμμιά εταιρεία δεν πρέπει να εξαρτά όλη της την επιτυχία και βιωσιμότητα πάνω σε μία άλλη (βλ. Google και Google app services) και στα καπρίτσια/πολιτικές/σχέδια οποιασδήποτε κυβέρνησης. Ακριβώς το ίδιο θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.

    Όπως πολύ σωστά είπαν στην Ε.Ε, πρέπει η Ευρώπη να αποκτήσει δικό της λειτουργικό και εφαρμογές ώστε να μην είναι δεμένη από ένα λειτουργικό ή play store.

  • Η Samsung δεν υποστηριζει τα τα ιδια τα δικα της smartwatch της ...ειχα το smartwatch gear 2 και το χρησιμοποιουσα με το note 2014 samsung tablet .
    Oταν αλλαξα tablet δεν συνεργαστηκε με τιποτα οπως και δεν δουλευει με κανενα απο τα νεοτερα tablet της ιδια εταιρειας .... Η λυση δοθηκε απο την Huawei .. αγορασα το GT2 και δουλευει τελεια με το samsung tablet S4

  • Ολοι καλή είναι. Πήρα το Samsung galaxy a30s. Έκανα εγκατάσταση στο MI FIT ( XIAOMI). Αποτέλεσμα είναι να μην μπορώ να συνδεθώ ούτε με τους κωδικούς ούτε με τον Mi λογαριασμό. Οπότε αφαίρεσα την εφαρμογή από το Samsung και κράτησα το παλιό κινητό για των ελέγχων των εφαρμογών της Xiaomi.

    • Γεια σου φίλε Γρήγορη, να αναφέρω πρώτα ότι έχω και το Huawei gt2 και το honor magic 2, καθώς και το Poco f1. Θα πρέπει πλέον να ακολουθήσεις τις παρακάτω ενέργειες:

      1. Από τον chrome κατέβασε την επίσημη εφαρμογή app gallery της Huawei. Δώσε τις άδειες εγκατάστασης.
      2. Μέσα από το appgallery κατέβασε και κάνε εγκατάσταση των εφαρμογών HMS και Huawei health.
      3. Άνοιξε την εφαρμογή Huawei health και φτιάξε λογαριασμό Huawei id.
      4. Άνοιξε το Bluetooth και σύνδεσε το smartwatch.
      5. Καλή διασκέδαση με το υπέροχο Huawei gt2.
      *** Μετά από αυτά τα βήματα η εφαρμογή θα ενημερώνεται μέσα από το προφίλ σου μόλις το επιλέγεις.
      ΥΓ Και το gt2 και το honor είναι πανομοιότυπα με ελάχιστες διαφορές.
      1) gt2 ανάγλυφο στεφάνι
      2) honor μεγαλύτερο καλώδιο φόρτισης.
      3) Το πάνω κουμπί στο honor έχει μια κόκκινη γραμμή.
      4) Το honor έχει 2 λουράκια ( το καφέ), αλλά το καφέ δερμάτινο είναι χειρότερης ποιότητας από του gt2.
      5) Δεν ταιριάζουν οι θήκες του gt2 στο honor γιατί η οθόνη είναι πιο επίπεδη και τα σύμβολα περιμετρικά βρίσκονται μέσα από το τζάμι.
      ΥΓ 2 Απίστευτη αυτονομία, φανταστική οθόνη, άμεσες κλήσεις από το εξαιρετικό ηχείο και μικρόφωνο, πολλά faces που συνεχώς ανανεώνονται...
      Ελπίζω να βοήθησα...

  • Εγώ που έχω honor band 4 , δεν είχα κανένα θέμα. Επίσης , παρατήρησα ότι ακόμη και αν σου ζητήσει να κατεβάσεις το πιο πρόσφατο update απ' το δικό της store, μετά σε σύντομο χρονικό διάστημα το διαθέτει και στο google play.
    Όπως και να έχει , έχει κάθε λόγο να το κάνει ακόμα κι έτσι, με ό,τι της εχει κάνει ο manipulator Trump που βλέπει φαντάσματα🤦

  • Παιδιά καλησπέρα,

    Κάτοχος Samsung Galaxy note 10 Plus. Σήμερα πήρα το Huawei Gt2. Αφού κατεβάσω από το Google Play το app Huawei Health μου ζητάει νεότερη έκδοση και με προτρέπει να το κατεβάσω από το Huawei App Gallery. Εν συνεχεία κάνω εγκατάσταση το Huawei App Gallery. Κατεβάζω λοιπόν από κει το Huawei Health και μου ζητάει τα ίδια. Πάλι μου λέει για αναβάθμιση. Η έκδοση που κατεβάζω είναι η 10.0.5.531. Πως γίνεται αντιστοίχηση μεταξύ τους? Όποιος μπορεί ας βοηθήσει...

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    • Τα Huawei mobile services τα κατέβασες; Κατέβασε τα αλλιώς δεν δουλεύει το Huawei health.

  • Έχω το Huawei gt2, και δεν συνδέεται με τίποτα με το mi note 10 lite. Μου είπαν να κατεβάσω app gallery, huawei health, hms core, τα έκανα κ τίποτα. Δείχνει να συνδέεται αλλά στέλνει αλλοπρόσαλλα τις ειδοποιήσεις κ αυτό μόνο στην αρχή της σύνδεσης, μετά τίποτα παλι. Η xiaomi μου είπε να κατεβάσω το zepp. Δεν κάνει καν σύνδεση με το gt2. Τι κάνω λάθος?? Τι άλλο μπορώ να κάνω??

  • Παίδες εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι μόλις χθες πήρα το honor 9x pro και έχω ξενερώσει που δεν έχει playstore δοκίμασα να ενημερώσω το instagram και το Facebook διότι θελαν ενημέρωση στο appgallery της Huawei και δεν μπορώ να κάνω ενημέρωση YouTube δεν έχει ενώ είναι ένα αξιοπρεπές κινητό και γενικά δεν ξέρω τι να κάνω τώρα 😐

  • Καλημέρα σας,και εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα,κινητό poco X3 και smartwatch honor gs pro.Ακολούθησα ότι γράφει παραπάνω και δουλεύουν όλα κανονικά.ευχαριστω

  • καλησπέρα εχω το honor band το 5 εχω κατεβασει το huawei health στο google play και δεν μου αναγνωριζει την συσκευη μου τι πρεπει να κανω

    • Καλημέρα, περάστε από κάποιο κατάστημα να σας το δουν επι τόπου. Δυστυχώς μπορεί να είναι ένα σωρό διαφορετικές περιπτώσεις που δεν μπορούμε να αναφέρουμε μια μια από εδώ. Πάντως δεν θα είναι κάτι ανέφικτο.

  • έχω το ίδιο πρόβλημα με Samsung S22 ultra και Huawei GT2 Pro. Μπλοκάρει την έξοδο των κλήσεων. Έχω συνδεδεμένα τα buds live, μόλις κάνω εξερχόμενη κλήση την δρομολογεί στο τηλέφωνο. Όταν επιλέξω το Bluetooth μου έχει πρώτη επιλογή το ρολόι. Κατέβασα το AppGallery, εγκατέστησα το HMS και στη συνέχεια το Huawei health. To πρόβλημα παραμένει

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.